Bachelor

Religion, kultur og samfunn bachelor

Varighet
3 år, 6 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år, 6 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Religion, kultur og samfunn bachelor

Bachelorgraden i religion, kultur og samfunn gir deg mulighet til å undersøke religiøse endringsprosesser i samtiden med et religionsvitenskapelig perspektiv. Studiet fokuserer på hva slags innhold og funksjon religion og livssyn har i samtiden, både på kultur- og samfunnsplan, i forskningen og for det enkelte menneske. 

Bachelorstudiet tar opp både globale, nasjonale og lokale perspektiver, og gir kompetanse til å håndtere spørsmål og utfordringer som oppstår i det mangfoldige og flerkulturelle samfunnet.

Studiet gir grunnleggende kunnskap om samtidsreligion i et globalt perspektiv ut fra religionsvitenskapelig fagtradisjon. Innholdet er organisert slik at ulike religioner og livssyn blir belyst. Det legges vekt på at religion og livssyn er kulturelle og menneskelige fenomen. Forståelse av den sosiale og kulturelle konteksten som religioner og livssyn inngår i er dermed viktig for å forstå hvordan religioner og livssyn er utformet, hvordan de forhandles og endres.

Studiet er relevant for lærerutdanning og undervisning om religioner og livssyn i skolen. Videre gir det grundig innsikt i religions- og livssynsmangfold som er relevant i en rekke jobber i offentlig og privat sektor blant annet knyttet til samfunnskontakt, personalspørsmål, internasjonalisering, informasjon.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Stavanger
Universitetet i Stavanger
Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere....

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Stavanger

Highlights