Master of Science – Systems Engineering (industrimaster)

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Master
Kongsberg, Nettstudier
Deltid
Støttet av lånekassen

Master of Science – Systems Engineering (industrimaster)

Grip en unik mulighet til å jobbe i en høyteknologisk bedrift, samtidig som du studerer Systems Engineering. Du studerer femti prosent og jobber femti prosent med lønn i en relevant bedrift. Du får muligheten til å vokse inn i en rolle som ingeniør, og blir rustet til å møte industriens behov for effektivitet og nye arbeidsmetoder.

 

 

Dette studiet mottok Dikus utdanningskvalitetspris i 2019

 

Hvorfor industrimaster i Systems Engineering?

Systems Engineering er en anerkjent metode for utvikling av systemer i blant annet bilindustrien og oljebransjen, innen databehandling, nettverk, kommunikasjon, forskning og utvikling. Med denne masterutdanning vil du være kvalifisert for å delta i, og lede utviklingen av store komplekse produkter og systemer, som krever at mange fagområder er involvert.

– Med mastergrad i Systems Engineering får du opparbeidet deg jobberfaring mens du studerer. Du lærer derfor på en helt annen måte, og er allerede vant til å jobbe i en høyteknologisk bedrift før du er ferdigutdannet.

Leyan Salih, overingeniør Bane Nor

 

Industrimasterprogrammet er et enestående utdanningstilbud gjennom sitt tette og forpliktende samarbeidet med internasjonale og toneangivende bedrifter i Norge. Studietilbudet er en del av kunnskapsprosjektet til Norwegian Center of Expertise in Systems Engineering (NCE-SE). Det har også vært en av teknologipilotene til NHO, som bruker denne modellen som eksempel på beste praksis.

“We have used your programmes as shining examples wherever we go – and told people to look to USN. And we certainly hope many will follow your example»

Rune Foshaug, Avdelingsdirektør Kompetanse og innovasjon, NHO.

Masterstudiet er beregnet på deg som nettopp er ferdig med bachelorstudiet og som ikke har startet i en jobb. Industrimaster-modellen er utviklet på USN, og kvalitetssikret gjennom mange år. Den sikrer deg en deltidsstilling i en bedrift samtidig som du studerer. Dermed får du uvurderlig erfaring, inntekt og et nettverk som vil være der når du er ferdig med studiet.

For deg som allerede jobber som ingeniør kan du også ta Systems Engineering på deltid eller du kan ta enkeltkurs i Systems Engineering.

 

Hva slags jobb får du?

Du blir attraktiv på arbeidsmarkedet fordi du får omfattende arbeidserfaring, i kombinasjon med en tverrfaglig mastergrads-utdanning.

Studentene våre blir blant annet rustet til å gå inn i stillinger som prosjektledere.

Valgmulighetene er mange, med en master i Systems Engineering. Mange studenter fortsetter også i en stilling i bedriften de har jobbet i under studiet.

 

 

Kontakt med arbeidslivet

Studentene i programmet er ansatt 50% som ingeniør i en relevant bedrift og har samme vilkår som faste ansatte.

Vi har en stadig økende bedrifts portefølje av nasjonale og internasjonale høyteknologi bedrifter som studentene våre jobber i.

 

 

Samarbeidspartnere{{ icon }}

Dette lærer du på masteren i Systems Engineering

Systems Engineering er en tverrfaglig mastergrad med fokus på hvordan du kan designe og lede komplekse ingeniør systemer gjennom produktets livssyklus. Systems Engineering er det ultimate verktøyet for rask overføring av kunnskap til konkurransedyktige produkter og tjenester.

Masterprogrammet består av Systems Engineerings-fag og dybdefag. Det område du velger å spesialisere deg innenfor er avhengig av hvilken faglig bakgrunn du har, hvilken jobb du har i dag, hva arbeidsgiveren din trenger og hva du har lyst til å jobbe med i fremtiden.

Du kan velge mellom fordypning i følgende fagområder: Systems Engineering, Subsea Engineering, Embedded Systems, Computer Science, Business and Management, Industrial Domain, og Sustainability. Andre fordypninger ved andre høgskoler eller universiteter er også et alternativ.

Studiet undervises på campus Kongsberg, som byr på et bredt og sosialt studentliv. Les mer om livet som student i Kongsberg:

– Det beste med å studere i Kongsberg er det store tilbudet innen kultur, natur og studentorganisasjoner. Her føler du deg som en del av et rikt studentmiljø

Kongsberg-student Ingrid Rekve

Videre utdanningsmuligheter

Med en MSc i Systems Engineering kan du søke opptak på våre doktorgradsstudier innenfor:

  • Applied Micro and Nano Systems
  • Nautical Operations

Opptak gis av programstyret ved det enkelte ph.d.-program basert på en individuell vurdering. For mer informasjon om opptak til ph.d.-program se universitetets ph.d.-håndbok.

Vi kan tilby forskningsutdannelse med veiledere fra Systems Engineering, og i samarbeid med ledende Systems Engineering institusjoner som Stevens Institute of Tecnology og universitetet i Twente. Vår nåværende forskning omfatter Systems Engineering, Systems Architecture, Engineering kommunikasjon, Logistikk, sikkerhet og pålitelighet, Design Thinking og Human Centric Design. Vi bruker industrien som laboratorium og forskningsmetode, og samarbeider med en rekke bransjer som transport, maritime, forsvar, subsea, energi, MedTech og materialer.

Vi oppfordrer også fageksperter med spesiell interesse for Systems Engineering til å begynne på en nærings-ph.d. Dette er en doktorgradsutdanning hvor kandidaten er ansatt i en bedrift, og hvor forskningen har en tydelig relevans for bedriften.

Norwegian Institute for Systems Engineering (NISE)

NISE ble etablert av felles innsats av norsk Center of Expertise-System Engineering (NCE SE) og USN. NISE er nå en del av institutt for realfag og industrisystemer ved campus Kongsberg. NISE sin viktigste oppgave er å bidra til å styrke det tekniske samarbeidet mellom forskningsinstitusjoner og teknologibedrifter i NCE.

Ved å samarbeide med ledende internasjonal forskning og utvikling (FoU) og Stevens Institute of Technology (SIT), tilbyr NISE spisskompetanse innen Systems Engineering. SIT har vært modell for å etablere NISE siden 2006. Noen SIT-professorer har deltids-undervisning og forskningsforpliktelse ved NISE.

  • Ansatte ved institutt for realfag og industrisystemer
  • Følg oss på Facebook
  • Følg oss på LinkedIn

All undervisning er lagt opp som samlinger med intensiv undervisning. Systems Engineerings-fagene er lagt opp med en ukes intensivundervisning, etterfulgt av 10 ukers jobbing med en prosjektoppgave. For noen av valgfagene vil det være 3 x 3 dager med undervisning. Utover samlingene må det beregnes tid til arbeid med prosjektoppgaver.

Masteravhandlingen vil knyttes til utviklingsprosjekter i bedriften du jobber i eller er utplassert i. Det er satt av et halvt år i planen til å jobbe med denne oppgaven. Veiledere skal være både fra industri og skole.

Opptak, oppstart og sommerjobb

Husk å fylle ut og legg ved dette vedlegget sammen med din søknad om opptak til studiet. For å bli tatt opp til heltidsstudiet sender du inn din søknad via Søknadsweb (bruk søkeknappen i søknadsperioden).

Oppstart av studiet skjer i august. For de som får plass på Industrimasterstudiet vil det kunne være muligheter for sommerjobb. Den vil da normalt starte i juni.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Systems Engineering (industrimaster) i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

  • Utveksling for Systems Engineering (industrimaster og deltid)

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!