Bachelor i natur, miljø og friluftsliv

Universitetet i Sørøst-Norge
Sammendrag
Bachelor
Heltid
Støttet av lånekassen

Bachelor i natur, miljø og friluftsliv

Dette er studiet for deg som ønsker å kombinere natur og friluftsliv i utdanningen din. Du får kunnskap om naturen og praktiske ferdigheter i ulike typer friluftsliv, og blir en attraktiv kandidat for meningsfulle jobber innen både formidling og forvaltning.

Hvorfor natur, miljø og friluftsliv?

Vi mennesker er ikke skapt for å sitte foran en datamaskin hele dagen. Vi er skapt for å være ute og i bevegelse. Dessverre er det ikke like enkelt eller naturlig for alle.

Dette studiet passer for deg som trives ute sammen med andre og som har et engasjement for naturen og alt som lever der. Du får verdifull innsikt i viktige problemstillinger innen klima og miljø, og kunnskap om biologi og landskapsdannelse.

Og du får mulighet til selv å være aktiv ute i natur og friluft sammen med andre gjennom hele studieløpet.

Hva slags jobb får du?

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.8&appId=635007466627887"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Du får kunnskap og ferdigheter som gjør deg til en attraktiv kandidat på arbeidsmarkedet. Du er kvalifisert til ulike stillinger med formidling og forvaltning innen miljø, natur og friluftsliv i både offentlig og privat sektor.  

Du kan for eksempel jobbe:  

  • på friluftslivslinjer på folkehøgskoler og leirskoler.
  • som friluftslivsguide eller naturformidler på fjell, elv og sjø.
  • som friluftslivsveileder innen helse og rehabilitering.
  • innen friluftslivsforvaltning i offentlig sektor.
  • med friluftslivsformidling i frivillige organisasjoner som Turistforeningen.

Da jeg valgte utdannelse, bestemte jeg meg for å velge det jeg liker aller best: Friluftsliv. Det sier Hilde Grannes. - Nå er fjellet kontoret mitt, og jeg er ikke langt fra drømmen!

Kontakt med arbeidslivet

Alle studentene har obligatorisk praksis i de to siste studieårene. Det gir deg et godt nettverk til fremtidige arbeidsgivere og referanser som er nyttige når du skal søke jobber.

Dette lærer du 

Studiet er satt sammen av årsstudium i natur og miljø og de to første årene av bachelor i friluftsliv, kultur- og naturveiledning.

Første året består av naturfaglige tema som biologi, klima, energi, geologi og friluftsliv, jakt og fiske. Du lærer å forstå forholdet mellom levende organismer og miljøforhold, spesielt menneskets plass i naturen. Problemstillinger knyttet til arealbruk i lokalmiljøet står også sentralt.

To siste årene er friluftslivsfaglige og gir:

  • solide basisferdigheter innenfor det enkle friluftslivet i ulike naturtyper.
  • solid kunnskap om pedagogikk og formidling.
  • innsikt i temaer knyttet til friluftsliv, samfunn, kultur, natur og miljø.

Du får solid veilederkompetanse i en valgt gren av friluftslivet, og et grunnlag for refleksjon rundt holdninger og erfaringer innenfor friluftsliv, samfunn, kultur og natur. I andre og tredje studieår har du cirka 85 utedøgn/utedager med veileder og 15-20 utedøgn/utedager på egne turer.  

I andreåret kan du om ønskelig gå over til bachelor i natur og miljøforvaltning.

Praksisen gjør at det er krav til å levere politiattest ved studiestart.

Studiet foregår på campus Bø, som er kjent for sitt aktive studentliv.

Gled deg til du skal begynne å studere i Bø. Her skjer det så utrolig mye mer enn hva størrelsen på stedet tilsier

Bø-student Katrine Linnea Ødegård

Videre utdanningsmuligheter

Studiet kvalifiserer til opptak på masterstudiene i kroppsøving, idrett og friluftsliv og natur-, helse og miljøvern. Masterutdanningen gir deg muligheten til å søke doktorgradsstudier innen enten kulturstudier eller økologi ved USN, i Norge og i utlandet. Se oversikt over USNs doktorgradsprogrammer her.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av natur, miljø og friluftsliv i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.

  • Utveksling for natur, miljø og friluftsliv

Kontaktinformasjon til Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge

Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

Tlf: 31 00 80 00


OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!