Årsstudium
Ingen anmeldelser

Psykologi (årsenhet)

Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
1 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Psykologi (årsenhet)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

Er du nysgjerrig på hvorfor mennesker tenker og handler slik de gjør? Da er årsenheten i psykologi noe for deg.

                                                                                                                                                                                                

Innhold i studiet

Psykologi skiller seg fra øvrige samfunnsfag ved at mennesket studeres både som enkeltindivid og som sosialt vesen. Årsenheten i psykologi gir deg en innføring i menneskets tanker, følelser og atferd. Du får grunnleggende kunnskap om, og forståelse av, menneskets handlinger, og du vil bli i stand til å analysere menneskets samspill med omgivelsene.

Kunnskap om psykologi er i dag sterkt etterspurt i arbeidslivet. Årsenheten gir sammen med PPU undervisningskompetanse i psykologi. Den er aktuell som videreutdanning for grupper innen sosial- og helsevesen og kvalifiserer til administrasjons- og ledelsesoppgaver innenfor eget fagfelt.

Studiemiljø

Ved Psykologisk institutt er studentene selv aktive med å bidra til studentmiljøet. Det finnes en rekke studentforeninger ved instituttet som på ulikemåter bidrar til å gi studentene en positiv ramme rundt studiehverdagen.

Studier i utlandet

Det er ikke mulig å reise på utveksling på dette studieprogrammet, men dersom du søker videre til bachelorprogrammet i psykologi har du mange muligheter til å dra på utveksling.

Videre studier og jobb

Dette studieprogrammet lar seg kombinere med videre studier innen for eksempel helse- og sosialfag, undervisning, saksbehandling og personalarbeid, eller som en påbygning og utvidelse av egen kompetanse. Les mer om jobb og videre studier.

                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights