Master

Fornybare energisystemer

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Fornybare energisystemer

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              

I alt fra sol og vind til tidevann og jordvarme, finnes energi som er fornybar og vidt tilgjengelig. Dette masterprogrammet har som mål å gi deg et solid fundament for å utvikle bruken av fornybare energisystemer i samfunnet. Ønsker du deg en fremtidig jobb i energisektoren, er dette studiet for deg. 

                                                                                                                                                                                                

Fornybare energisystemer i vekst

Bruk og investering i fornybar energi er i sterk vekst i samfunnet. Siden det vil påvirke hvordan energi distribueres, genereres, kontrolleres og reguleres, vil fornybar energi medføre store endringer for samfunnet. Masterprogrammet er tilpasset dette behovet, og UiO er et breddeuniversitet som gir muligheter for å skreddersy din utdanning.

Koblinger til næringslivet og forskningsmiljøer

Studieprogrammet hører inn under Institutt for teknologisystemer (ITS), som holder til på Kjeller. Instituttet samarbeider tett med de nærliggende forskningsinstituttene: Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), Institutt for energiteknikk (IFE), Norsk institutt for luftforskning (NILU), samt Akershus EnergiPark - og majoriteten av foreleserne på ITS jobber faktisk som forskere på de ulike instituttene i området. Det er et stort forskningsmiljø innen energiområdet på Kjeller, og det gjør at studieprogrammet kan tilby deg som student relevante og aktuelle masteroppgaver. Kjellermiljøet har gode koblinger til næringsliv og industri, som gir et unikt bredde- og systemperspektiv.

  • Les mer om jobb og videre studier

Studiemiljø

Som student på fornybare energisystemer vil du naturlig tilhøre forsknings- og studiemiljøet på Kjeller. På ITS har masterstudenter kontorplasser i tredje etasje, hvor det er mulig å sitte stille og jobbe med studier og masteroppgave. Våre studenter kan også benytte vårt godt utstyrte makerspace i andre etasje. Eller kanskje ta et lite avbrekk i studiene med en bordtennisturnering med øvrige studenter, eller en tur i trimrommet vårt? 

ITS har også en egen studentforening, UNIKUM, som arrangerer både faglige og sosiale arrangementer.

  • Les mer om livet rundt studiene
                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights