Yrkesrettede kurs og utdanninger

Parterapeut

Sexologiskolen, i Oslo (+3 studiesteder)
Varighet
1 1/2 år (13 moduler)
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Delvis støttet av lånekassen
Varighet
1 1/2 år (13 moduler)
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Delvis støttet av lånekassen
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Parterapeut

parterapeut utdanning

Utdanne deg til parterapeut i Oslo, København eller Århus

Drømmer du om å arbeide som parterapeut? Leter du etter en faglig utdanning som gjør deg rustet til å arbeide med par som har bruk for verktøy og støtte til å finne tilbake til "gnisten" i forholdet eller komme seg videre etter svikt eller sykdom?

Bli sertifisert parterapeut

Sexologiskolen tilbyr en sertifisert parterapeututdanning som består av 13 moduler á 3 dager. Du kan utdanne deg i parterapi både i Oslo, Århus og København. Parterapeut-utdannelsen tar mellom 1 og 1 1/2 år, og du får personlig veiledning av grunnlegger Yazmin Fox.

Utdannelse i parterapi – hjelp andre med å finne balansen

Sexologiskolens parterapeutuddanning tar utgangspunkt i forskjellige faser i et parforhold:

 • Utfordringene som kan finnes i oppstartfasen av et forhold
 • Utfordringene som kan finnes i et langvarig parforhold, når "gnisen" har forsvunnet, eller når vi opplever svikt, utroskap, sykdom eller lignende

Du blir undervist i parterapi av dyktige og relevante undervisere innenfor parterapien.

Ta utdanning i sexologi og parterapi samtidig

Sexologiskolen tilbyr også en profesjonell sexologiutdanning. Du kan velge å studere sexologi og parterapi samtidig. Dette vil kunne hjelpe deg i din jobb som parterapeut, da mange par ofte også har problemer i sexlivet.

Hvem har bruk for en parterapeut?

Det blir stadig mer vanlig å gå i parterapi når forholdet har bruk for en hjelpende hånd. Parterapi retter seg både mot de som virkelig har bruk for veiledning i forholdets kriseområder og mot de som nettopp har lært hverandre å kjenne – og vil være sikre på at de kjenner sine svake og sterke sider.

De fleste av oss går gjennom livet som del av et parforhold, og ethvert par kan ha bruk for støtte innimellom.

Egenterapi under parterapeut-utdannelsen

I løpet av utdanningen får du også arbeide med egne styrker, ressurser og utfordringer i parforholdet, både på skolen og utenfor skolen. Vi opplever at de beste terapeutene er de som også har arbeidet med egne mønstre.

For å få opptak til utdanningen i parterapi må du derfor gjennomgå 8 timers egenterapi, sammen med egen partner eller individuelt. Terapien skal foregå hos en terapeut etter eget valg, som er godkjent av skolen. Vi anbefaler å legge egenterapien til første halvdel av studiet.

Slik foregår parterapi-utdanningen

Undervisningen foregår oftest fra kl 09-16 eller kl 09-17. Noen dager møtes vi litt tidligere/senere, avhengig av foreleseren og emnene. Undervisningen rommer også egenterapi og observasjon i grupper. For å gå opp til eksamen må du ha hatt et fremmøte på minimum 90% og ha utført og fått godkjent de oppgavene du får i løpet av utdanningen. Vurderingen av om en elev kan gå opp til eksamen eller ikke, er i siste instans en vurdering som besluttes av skolens ledelse.

Utdanningen avsluttes med en muntlig eksamen, som vurderes som bestått eller ikke bestått. Ved sykdom eller ikke bestått eksamen, er det mulig å gå opp igjen til eksamen på nytt innen 2 måneder.

Kontakt Sexologiskolen allerede i dag, og få mer informasjon om våre utdannelser!

For kontakt eller mer informasjon om Parterapeut, vennligst fyll inn en interessemelding.

Oppstart og datoer

NESTE OPPSTART I OSLO:

Se fullstendig oversikt her.

Kombiner utdanningene i sexologi og parterapi

Sexologiskolen tilbyr både en parterapeut- og sexologutdanning, og du kan ta begge samtidig.

Sexologiskolen anbefaler at du tar begge utdanningene, da det er vår opplevelse at jobbtittelen "Sexolog og Parterapeut" er som venstre og høyre ben. Den ene fungerer ikke like bra uten den andre.

Hver 3. av våre individuelle klienter har også utfordringer i parforholdet sitt, og inviterer ofte partneren med til konsultasjon etter kort tid. Stort sett hvert eneste par som kommer i parterapi, har også problemer med deres sexliv eller et blokkert sexliv, grunnet dårlig intim kommunikasjon. Derfor er det en riktig god idé å ta begge utdanningene.

Kostnader

Sexolog: 73 000 DKK
Parterapeut: 74 400 DKK

Kombiner utdanningene i parterapi og sexologi

Sexologiskolen tilbyr både parterapi- og sexologiutdanning, som du kan ta samtidig. Du får en samlet pris for begge utdanningene på 118 000 DKK (131 000 DKK fullpris).

Sexologi kr 68 000 DKK og parterapi kr 63 000 DKK.


Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Parterapeut.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.

Sexologiskolen

Sexologiskolen

Utdanne deg til sexolog eller parterapeut

Har du interesse for seksualitet og parforhold og ønsker du å hjelpe andre til et bedre liv med seg selv og sin partner? Da kan sexolog eller parterapeut være yrket for deg. 

Sexologiskolen tilbyr en sexolog-utdanning og en parterapeut-utdanning med fokus på HELE mennesket. Skolen kjennetegnes av et høyt faglig nivå innen moderne sexologi og parterapi, samt et pensum som gjør deg forberedt til å bli en dyktig terapeut.

Dette lærer du 

Gjennom utdanningen i sexologi lærer du blant annet:

 • å gi råd om parforhold, singellivet og seksualitet 
 • å gi veiledning til kjærlighetslivet og holde foredrag om menn og kvinner og sex

Gjennom utdanningen i parterapi lærer du blant annet:

 • å veilede og gi forholdet en hjelpende hånd
 • å kunne gi veiledning når "gnisten" forsvinner, eller når vi opplever svikt, utroskap, sykdom o.l.

Det er blitt mer legitimt og mer populært å stå ved sin seksualitet og gå i parterapi. Å hjelpe andre med å finne balansen i livet er en svært givende jobb.

Sex og parterapi er ikke tabu

I dag benytter mange seg av både sexologer og parterapeuter, og parforholdsproblemer er ikke lengre tabulagte. Nettopp derfor blir det stadig mer behov for velutdannede sexologer og parterapeuter fra Sexologiskolen. Sexologiutdanningen og parterapiutdanningen gir deg et sterkt profesjonelt fundament.

Kjent sexolog, Yazmin Fox, underviser og grunnlegger

Yazmin Fox er grunnlegger av Sexologiskolen og har mange års erfaring som underviser. Hun underviser også på Sexologiskolens utdannelser.

Yazmin er utdannet i allmenn og klinisk sexologi på Gøteborg Universitet, psykologisk fakultet. Ved siden av å undervise på Sexologiskolen, arbeider hun daglig som sexolog og parterapeut med individuell rådgivning og parterapi.

Sexolog Yazmin Fox i media

Yazmin er forfatter til DVDen "Erotisk Tantra – din guide til et bedre sexliv" og gjestelærer på Gøteborg Universitet. Hun har dessuten jobbet med radio både for Danmarks Radio P1 og P3, samt skrevet artikler for Berlingske Tidende, Tidens Kvinder, Gravid og Alt for Damerne. Medvirket i februar og mai måned også i DR "Ha det godt".

Sexologiskolen satser på det nordiske forum, på nettverk og på samarbeid. Studentene vil derfor møte de vi synes er det beste foreleserne fra Norge, Danmark såvel som fra de øvrige nordiske landene.

Du finner Sexologiskolen i 10 Byer

Oslo, København, Aarhus, Nuuk, Stockholm, Reykjavik, Torshavn, Manhattan & LA - og Global Line. 

Sexologiskolen har i alt 41 utdannelser - innen sexologi og parterapi.

 • De to hovedutdannelsene Sexolog & Parterapeut, hvert 1 1/2 år, 13 moduler á 3 dager, fredag-søndag. Vi anbefaler å lese begge.
 • 38 Spesialistutdanninger, hvert 1/2 år, 4 moduler á 2-3 dager hver. Leses parallelt med eller etter Sexolog & Parterapeut.
 • MasterResearcher - Sexologiskolen sin forskerutdanning, 1 1/2 år, 13 moduler á 3 dager. Leses etter Sexog-utdanningen.
 • De utgjør til sammen 23 års studier.

Sexologiskolen tilbyr spesialistutdannelser

Gjennomfører du begge utdanningene Sexolog & Parterapeut samtidig, får du en bred faglig kunnskap innen sexologi og parterapi, som du med fordel kan bygge på med én eller flere av Sexologiskolens 38 nyskapende og spennende Spesialistutdannelser. 

MasterResearcher

Fokus på forskning, vitenskapsteori og metodikk. For deg som har lyst til å bidra med ny forskning innen sexologi & parterapi - f.eks. generere int. publikasjoner og holde foredrag om forskningen din.

Opptakskrav

Det vektlegges at man er et empatisk, balansert menneske, med et lyst hode, så man kan lese pensum og løse oppgavene. Det er også viktig at man har den rette motivasjon for å ta utdanningene, med et ønske om å hjelpe andre mennesker gjennom viten, terapi, rådgivning, formidling og behandling. 

Når starter Utdanningene?

 • Utdanningen til Sexolog har oppstart hver september.
 • Utdanningen til Parterapeut har oppstart hver mai.
 • Utdanningen til MasterResearcher har oppstart hver februar.
 • Spesialistutdanningene har hver oppstart i samme ukenummer hvert år.

Gratis introduksjonskvelder med sexologisk emne & åpent hus

 • Sexologiskolen holder Online Intro 1. onsdag i hver måned, kl 17.00-18.00 på dansk/ norsk - og kl 18.00-19.00 på engelsk.
 • Sexologiskolen deltar også alltid på Oslo kulturnatt fredag ​​(uke 37) 15. september 2023 kl. 18.00-23.00, hvor du kan stikke innom Sexologiskolen, Universitetsgata 20, 0162 Oslo - og ta del i Intro, samt høre mange andre gratis foredrag!

Åpent hus

Sexologiskolen arrangerer i løpet av året noen tilfeller med Åpent hus med f.eks.:

 • Presentasjon av sexologenes hovedoppgaver
 • Presentasjon parterapeuternes kronikker
 • De didaktisk sexologers praksisperiode i grunnskole & videregående skole mm.

Se Nyhetsbrev - som du kan melde deg på på nettsiden sexologiskolen.no

Delta på gratis intro-webinar med Yazmin Fox fra Sexologiskolen eller åpent hus

Vil du vite mer om våre utdanninger? Kontakt Sexologiskolen i dag!

  Vis alle utdanninger fra Sexologiskolen