Bachelor

Delt hovedområde i utøving og komposisjon

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Delt hovedområde i utøving og komposisjon

Alle studenter som tar utøverutdanning kan søke om å bli tatt opp til delt hovedområde i 2. avdeling. Denne studietilbudet gir deg opptaksgrunnlag til master (80 studiepoeng fagfordypning) i både komposisjon og utøving. Du vil følge de fleste komposisjonsemnene sammen med de studentene som går 1. og 2. år i bachelorstudiet i komposisjon, samtidig som du gjennomfører ditt 3. år med utøving (15 stp.) og avsluttende hovedinstrumenteksamen. I 4. året er det komposisjon som står i fokus. Da har du ingen hovedinstrumentundervisning, men du fortsetter med å få veiledning i komposisjon.

For å bli tatt opp til denne varianten, må du gjøre opptaksprøver i komposisjon på linje med søkere til 1. avdeling komposisjon. Det er ingen spesifikke sjangerkrav til søkerne, men undervisningen i komposisjon har hovedvekt på klassiske komposisjonsteknikker fra det 21. århundre og frem til i dag. Eksterne søkere til denne 2. avdelingsvarianten må i tillegg gjennomføre ordinære opptaksprøver på hovedinstrument for å bli tatt opp på denne varianten.

Norges Musikkhøgskole
Slemdalsveien 11
0369 Oslo

Norges musikkhøgskole 

Norges musikkhøgskole (NMH) er en kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Musikkhøgskolen utdanner morgendagens profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter. Musikkhøgskolens kvalitet er mulig med svært kompetente fagpersoner. Over 350 årsverk ansatte innen mange sjangre og spesialiseringer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Norges Musikkhøgskole

Highlights