Akvakultur
Havbruksnæringen er en innovasjonsdrevet næring med mange muligheter; både innen næringsliv og forskning.
En kandidat som har fullført utdannelsen forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte:
Generell kompetanse:
- Være rustet til å sammenfatte teori og praksis for å møte utfordringer i næring og samfunn, slik som ressurseffektiv matproduksjon, miljø, og dyrevelferd
- Problemløsende kompetanse innen akvakulturproduksjon og forretningsutvikling.
- Håndtere komplekse bærekraftsutfordringer i akvakulturnæringen
- Ha evne til å syntetisere og utnytte tilegnet kunnskap i komplekse akvakultursaker
Kunnskaper:
- Ha dybdekunnskap innen ett eller flere av fagområdene produksjonsbiologi og produksjonsteknologi anvendt innen akvakultur
Ferdigheter:
- Kunne anvende sine kunnskaper til å løse praktiske oppdrettsutfordringer, delta i utviklings- og utredningsoppgaver, og følge med i kunnskapsutvikling og nyvinning innen fagene
Opptakskrav/Søknad
Bachelorgrad i akvakultur eller tilsvarende utdanning
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)
1. januar 2014 ble Norges Veterinærhøyskole (NVH) og Universitetet for miljø-og biovitenskap (UMB) fusjonert til NMBU - Norges miljø- og biovitenskaplige universitet. Veterinærmiljøene flytter inn i nytt bygg på Campus Ås i 2019.
Det "nye" moderne universitetet NMBU sitt mål er å være en sentral aktør innen miljø- og biovitenskapene med vekt på kjerneområdene; biologi, mat, miljø, areal- og naturressursforvaltning med tilhørende estetiske og teknologiske fag.
Universitetet har i dag 5200 studenter, 1700 ansatte og 64 studieprogram fordelt på tre fakulteter:
- Fakultet for miljøvitenskap og teknologi
- Fakultet for samfunnsvitenskap
- Fakultet for veterinærmedisin og biovitenskap
Undervisning og forskning ved skolen omfatter arealplanlegging og eiendomsfag, plantevitenskap, veterinærmedisin, husdyrfag, karttekniske fag, landskapsarkitektur, naturforvaltning, naturvitenskapelige fag, matvitenskap, skogfag, teknologiske fag, økonomi- og ressursforvaltning og akvakultur.