Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Heltid
3 år, 180 studiepoeng
Bachelor
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Populærmusikk

Bachelor i Populærmusikk

 Vil du jobbe med musikk?

Westerdals tilbyr det eneste rendyrkede bachelorprogrammet i utøvende populærmusikk i Norge. Du blir en del av et kreativt miljø med hardt arbeid og god musikk, hvor du utvikler ditt talent som musiker, låtskriver, artist eller produsent.

Du har tilgang til topp utstyr og får veiledning fra erfarne og dedikerte fagfolk med bred kompetanse fra ulike deler av musikklivet. Høyskolen får også besøk av profilerte gjester og gjestelærere fra inn- og utland.

Hva lærer jeg

Du gjør studioinnspillinger og sceneopptredener, og får undervisning på ditt hovedinstrument både personlig og i gruppe. Du trener gehør og jobber med programvare og produksjon, og får oversikt over populærmusikkens og bransjens historie.

Med en bachelor i populærmusikk kjenner du bransjen, har verktøy for å kunne skape et levebrød av musikken, og du leverer til slutt et større selvvalgt kunstnerisk arbeid som ditt bachelorprosjekt.

Vi tar opp søkere på følgende hovedinstrumenter:

  • El-bass (lærer: Kristian Edvardsen)
  • Live elektronikk (lærer: Peter Baden)
  • Slagverk (lærer: Stig Løberg Værnes)
  • Tangentinstrumenter (lærer: Daniel Hovik)
  • Vokal (lærer: Anne-Marie Giørtz, Øystein Sørensen, Håkon Iversen)
  • El-gitar (lærer: Knut Værnes, Jens Thoresen, Svein Dag Hauge)
  • Blåserinstrumenter

Du møter også disse lærerne: Audun Molde, Jan-Tore Diesen, Mari Skogly, Arve Furset, Alex Møklebust, Liv Sandvik, og en rekke gjestelærere, artister og musikere som besøker skolen.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

I tillegg til søknaden din, må du fylle et egenvurderingsskjema og sende det inn til oss innen 15. april. Etter søknadsfristen kaller vi deg inn til prøvespill (opptaksprøve). Selve opptaksprøven foregår 3.-5.juni 2019 og du vil få innkalling på e-post i midten av mai. 

NB! Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Ta kontakt med skolen om du vil vite mer.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

49 200 kr pr semester (med forbehold om endringer).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Populærmusikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania Westerdals

Westerdals

Westerdals | Høyskolen Kristiania

Westerdals er nå en del av Høyskolen Kristiania, etter at Høyskolen Kristiania kjøpte Westerdals Oslo ACT i mars 2017. Westerdalsnavnet videreføres i fagområdene Design og kommunikasjon, Film og medier, og Musikk og scene. Westerdalskulturen med opptaksprøver og et høyt kreativt nivå videreføres også.

Historie

Putti Westerdal startet Westerdals Reklameskole i 1965 som tilbød kveldskurs i typografi, layout og collage. Tilbudet ble gradvis utvidet til kjente linjer som Art Direction og tekst og skribent. Fra 2002 het skolen Westerdals School of Communication, etter at Westerdals PR-skole kjøpte opp «Skolen for grafisk design» og «Wolff reklame- og designskole». I 2010 ble Westerdals rangert som en av verdens ti beste kommunikasjonsskoler av YoungGuns Schools of the Decade.

I 2011 ble Westerdals godkjent som høyskole av Utdanningsdirektoratet, og tok navnet Westerdals Høyskole. I 2012 kjøpte NITH høyskolen og i 2014 fusjonerte Westerdals Høyskole med de tidligere høyskolene NISS og NITH.  Sammen fikk de navnet Westerdals Oslo ACT.Les mer om Westerdals Oslo ACT i Dagens Næringsliv-artikkelen «Drømmefabrikken».

I 2017 ble Westerdals Oslo ACT kjøpt opp av Høyskolen Kristiania, som er en akkreditert høyskole med solid økonomi. Høyskolen er eid av en stiftelse, noe som betyr at alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Hos oss lærer du å gjøre ideer levende

Kreativitet er alt. Stoffet alt nytt lages av. Det er innovasjoner, kunst og ideer som forandrer hvordan vi tenker, kommuniserer og transformerer verden rundt oss. Uansett hva vi skal leve av fremover, er kreativitet avgjørende.

Men også kreativitet trenger retning og pleie. Westerdals utdanner de mest kreative talentene i landet, og hjelper deg å dyrke, utvikle og perfeksjonere din lidenskap og dine evner. Enten du drømmer om å bli grafisk designer, stylist, journalist, spilldesigner, filmskaper eller noe helt annet. Kanskje låtskriver? Vi vet hva som skal til for at du får drømmejobben!

Vår pedagogiske filosofi og faglige tilnærming handler om at du skal lykkes, både på eksamen og i arbeidslivet. På Westerdals lærer du å gjøre ideer levende. Det er det kreativitet i bunn og grunn handler om: at ideer blir til virkelighet.

Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania Westerdals

Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania Westerdals

Høyskolen Kristiania Westerdals

Christian Krohgs gate 32
0186 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Populærmusikk:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!