Bachelor

Populærmusikk

Kristiania , i Oslo
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Populærmusikk

Bachelor i populærmusikk

Vil du satse på en karriere som musiker, låtskriver, artist eller produsent? Hos oss får du verktøyene du trenger for å utvikle ditt talent, skaffe deg nettverk og forstå bransjen.

Populærmusikk er musikken vi hører på hver dag, og er mye mer enn det du finner på hitlistene. For å kunne lage musikk kreves det talent, men det er ikke alltid nok – du må også vite hvordan talentet skal brukes og utvikles. Det er dette du lærer på bachelorstudiet i populærmusikk!

På studiet får du videreutviklet dine musikalske evner. Du vil også lære deg forskjellige programvare og produksjon, i tillegg til undervisning på ditt hovedinstrument.

Hva lærer du?

Med denne utdanningen vil du lære deg hvordan du spiller inn i studio og hvordan du kan opptre på scenen. Du trener også gehør, jobber med programvare og produksjon, og du får oversikt over populærmusikkens og bransjens historie.

Med en bachelor i populærmusikk kjenner du bransjen, og du vil ha verktøy for å kunne gjøre musikken til et levebrød. Du vil møte dyktige undervisere som er dedikerte og kjent i bransjen, samt gjesteforelesere og musikere som er kjent i både inn- og utland.

På Bachelor i populærmusikk tar vi opp søkere på følgende hovedinstrumenter:

  • El-bass 
  • Live elektronikk 
  • Slagverk 
  • Tangentinstrumenter 
  • Vokal 
  • El-gitar 
  • Blåseinstrumenter

Teori og praksis

Gjennom hele studiet er den praktiske og teoretiske utforskningen knyttet sammen, gjennomarbeid med kunstfaglige begrunnelser, refleksjon og analyse. Teoretisk innsikt bidrar til nyskaping i egen praksis, som igjen gir grunnlag for videre analyse og teoretisk utforskning. Dette utgjør en sentral del av studiets didaktiske prosesser og gjentas gjennom hele studieforløpet.

Studentene gjør studioinnspillinger og sceneopptredener, får undervisning på sitt hovedinstrument både individuelt og i gruppe, trener gehør og arbeider med programvare og produksjon, og får oversikt over populærmusikkens og bransjens historie både i en kulturhistorisk kontekst og i et næringsperspektiv.

Studentene vil gjennom dette møte FOU/KU-arbeid av kunstnerisk og teknologisk art. Studentene møter faglig og kunstnerisk utviklingsarbeid gjennom øving og veiledning, ikke minst i Hovedinstrument-undervisningen gjennom fem semestre.

Bachelorprosjektet i 6. semester omfatter kunstnerisk utviklingsarbeid, utforskning av egne prosesser og uttrykk, og refleksjon og kunnskapsdannelse gjennom teori knyttet til det kunstneriske prosjektet.

Fasiliteter og utstyr med bransjestandard

Kristianias produksjonsfasiliteter står til studentenes disposisjon, også utenfor ordinær undervisningstid for egne prosjekter. Disse omfatter spesialbygde øvingsrom for band og for mindre besetninger, innspillingsstudioer og konsertscene, undervisningsrom og møterom, og sosiale soner tilrettelagt for samarbeid. Øvingsrom og studioer er teknisk knyttet sammen for å kunne gi fleksible opptaksmuligheter.

Som student midt i Oslo, hvor du finner store deler av musikkbransjen, er du også midt i den mest pulserende live-scenen i Norden. Kristiania gir deg mulighet til å bygge opp et verdifullt nettverk med kommende kolleger.

For kontakt eller mer informasjon om Populærmusikk, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Denne bachelorgraden gir deg verkøyene du trenger for å trenger for å starte karrieren. Du vil få innsikt i hvordan bransjen fungerer fra innsiden og hva som kreves for å lykkes. 

Studietiden er en investeringsperiode for å utvikle ditt eget talent og bygge kompetanse. Bransjen er i stadig endring og en utdanning fra oss skal være fleksibel og fremtidsrettet. Med bredefagkunnskap, gode arbeidsvaner og et solid nettverk er du klar for å kickstarte karrieren. 

Du kan blant annet jobbe som:

    • Musiker
    • Låtskriver
    • Produsent
    • Arrangør 
    • Artist

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

  • Generell studiekompetanse
  • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
  • Realkompetanse

Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Det vil i dette tilfellet være opptaksprøven din som er opptaksgrunnlaget.

NB! Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng)

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Populærmusikk.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights