Vis studentum.no som: Mobil

Musikkdesign

Fagskolen Kristiania
Sammendrag
Heltid
2 år
Fagskole
Oppstart: August - Oslo
Søknadsfrist: Rullerende opptak
Ja

Musikkdesign

fagskoleutdanning i musikkdesign - høyskolen kristiania

Ta en fagskoleutdanning i musikkdesign på Høyskolen Kristiania

Ved hjelp av musikkomposisjon og lydproduksjon kan du lokke fram følelser og sinnsstemninger, bidra i historiefortellingen og være med på å styrke en merkevare.

Er du interessert i

 • hvordan du kan påvirke innhold og mening med din musikk?
 • hva som er god lyd – og hvordan du kan få egen produksjon til å låte profesjonelt?
 • hvordan du kan gjøre interessen din for musikkproduksjon og lyddesign til en yrkesvei?

Da er fagskolestudiet i musikkdesign det rette for deg!

Musikkdesignutdanningen ved Høyskolen Kristiania gir deg mulighet til å bli en dyktig aktør med godt utviklede skapende og tekniske ferdigheter innen lyd- og musikkproduksjon til auditive og audiovisuelle medier.

Musikkdesign er en toårig fagskoleutdanning der du ved bruk av moderne musikkteknologi jobber med komposisjon, arrangering, musikkproduksjon og lyddesign for å realisere egne ideer og kundenes ideer.

Hva lærer jeg?

For å kunne levere fullstendige lyd- og musikkproduksjoner til medier som film, fjernsyn, reklame, radio og spill – eller som musikk i seg selv – må du ha kreative ideer og musikalske og tekniske ferdigheter til å utføre ideene. På fagskolestudiet Musikkdesign legger vi vekt på at undervisningen skal lære deg praktiske anvendbare ferdigheter framfor ren teoretisk kunnskap.

Et godt utgangspunkt for å bli en god musikkdesigner er at man på en eller annen måte også har holdt på med musikk fra før. Du har trolig alltid vært interessert i musikk. Kanskje har du spilt i et band, sunget i kor, gått musikklinje på VGS eller folkehøyskole, spilt i korps, gått på kulturskole eller holdt på med musikkproduksjon på datamaskin.

Karriere

En god musikkdesigner skal kunne beherske både komposisjon, musikkproduksjon/lydproduksjon og lyddesign innenfor ulike sjangre, ha god kjennskap til musikkteknologi, forstå hvordan lyd og musikk kommuniserer, og levere profesjonelle produksjoner til medier som film, TV, radio/podkast, reklame og spill.

Som musikkdesigner kan du derfor jobbe med det meste innen produksjon av – og kommunikasjon med – lyd. Flere av våre tidligere studenter gjør det godt i egen frilans- virksomhet.

Høyskolen Kristiania har også samarbeid med flere universiteter i utlandet, der du kan bygge på til en bachelorgrad.

Opptakskrav/Søknad

For å bli tatt opp som student på fagskolestudier må du oppfylle ett av disse opptakskravene:

 • generell studiekompetanse
 • fullført og bestått videregående opplæring
 •  fagbrev/svennebrev
 • realkompetanse for fagskole
  • minimum 23 år i løpet av opptaksåret
  • dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste
  • arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall
  • dokumentere norskkunnskaper
   • fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Vox

NB! Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve. 

Studiefakta, Tittel m.m

Fagskoleutdanning (120 studiepoeng).

Kostnader

56 200 kr per semester (med forbehold om endringer).

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Musikkdesign.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Fagskolen Kristiania

fagskolen kristiania

Fagskolen Kristiania

På Fagskolen Kristianias ett- og toårige fagskolestudier lærer du et håndverk og jobber praktisk med faget under hele utdanningen. Vi tilbyr stedbaserte studier innen design, kommunikasjon og teknologi. Nå tilbyr vi også fagskolestudier på nett innen helse, oppvekst, økonomi, administrasjon, markedsføring og IT.

I mange yrker er det viktigere at du har fingerspissfølelse og har opparbeidet deg praktisk erfaring gjennom utdannelsen, enn at du har pugget teoretiske lærebøker og hørt på forelesninger.

På Fagskolen Kristiania arbeider du gjennom hele utdannelsen med praktiske øvingsoppgaver slik at du får trent deg opp i faget. Enten du vil bli interiørdesigner, filmprodusent, festivalkoordinator, eller drømmer om å bli tekstforfatter eller illustratør, så møter du lærerne som selv har lang bransjeerfaring. Det sikrer nærheten mellom utdanning og arbeidsliv.

Dessuten vet lærerne hva som skal til for at du skal bli en dyktig yrkesutøver. Undervisningen skjer i mindre klasser hvor du får arbeide med bransje- og yrkesnære utfordringer hver eneste dag. Det gjør utdanningen relevant for deg, og deg relevant på arbeidsmarkedet.

Hva er en fagskoleutdanning

En fagskoleutdanning er en høyere yrkesutdanning som bygger på videregående opplæring eller tilsvarende realkompetanse og har et omfang på ett til to år.

Undervisningen foregår i mindre klasser der du arbeider med virkelighetsnære utfordringer, hvor prosjektarbeid er en viktig arbeidsform.

Bachelormuligheter

Etter fullført fagskoleutdanning kan du dra til utlandet og studere videre for å ta en internasjonal bachelorgrad, via vår samarbeidspartner Education Link.

Kombinasjonen av en norsk, bransjeorientert fagskoleutdanning og en akademisk grad i utlandet, gir deg en unik kunnskap og solid kompetanse. Du vil få en personlig og faglig utvikling, internasjonalt nettverk og ikke minst internasjonal erfaring og venner for livet.

For deg som har fullført visse fagskolestudier hos oss er det også mulig å søke innpass på 2. året på noen av våre bachelorstudier. Dette gjelder kun enkelte fagskolestudier og bachelorutdanninger.

Vi gjør oppmerksom på at du kan måtte ta eksamener/emner i tillegg. For mer informasjon om bachelormuligheter kan du ta kontakt med våre studentambassadører.

Mastermuligheter med fagskoleutdanning

Vi gjør oppmerksom på at en bachelorgrad ikke nødvendigvis tilfredsstiller opptakskravene til alle mastergrader, verken i Norge eller utlandet. Det enkelte universitet eller høyskole er selv ansvarlig for å definere sine opptakskrav.

Dersom du har planer om å studere til en mastergrad, anbefaler vi at du setter deg godt inn i institusjonens opptakskrav, inkludert krav til forkunnskaper og fagsammensetning, før du velger å studere videre til en bachelor i utlandet.

Du må selv sørge for at du har den nødvendige bakgrunn og fagsammensetning for den eller de mastergrader du ønsker å søke deg inn på.

Vis alle utdanninger fra Fagskolen Kristiania

Kontaktinformasjon til Fagskolen Kristiania

Fagskolen Kristiania

Studiested

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Musikkdesign:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!