Vis studentum.no som: Mobil

Frivillig Ghana

GoXplore Norge
Sammendrag
Heltid
Fra 2 uker
Jobb og frivillig arbeid
Oppstart: Ulike muligheter, kontakt GoXplore - Ghana
Ghana

Frivillig Ghana

frivillig arbeid med barn

Frivillig arbeid i Ghana

"Akwaaba!" betyr velkommen, og er et ord du kommer til å høre mye i Ghana! Som frivillig her kan du velge å jobbe med en rekke spennende prosjekter samtidig som du lærer masse om kulturen i Ghana.

Frivillig Ghana

Har du lyst til å bruke noen uker eller måneder på å jobbe frivillig med å undervise og aktivisere barn i Ghana? Hjelpe barn og unge med funksjonshemninger til å kunne fungere i samfunnet? Eller jobbe med informasjonskampanjer, eller på klinikk/sykehus? Det er mange lærerike og utfordrende prosjekter å velge mellom, og det er en unik måte å lære mer om deg selv og ikke minst å hjelpe noen som har mye mindre.

Uansett bakgrunn kan du bidra på de ulike prosjektene. Alt av kunnskap og erfaringer fra profesjonsyrker blir satt stor pris på. Har du f.eks bakgrunn fra helsevesenet kan du bidra med hygienekunnskap og andre viktige felt. Det aller viktigste er ikke bakgrunnen din, men at du har lyst til å hjelpe andre.

Språk og kultur

I tillegg til å jobbe med spennende prosjekter, vil du også bli godt kjent med den ghanesiske kulturen. Du vil komme nært inn på lokalbefolkningen uansett om du bor hos vertsfamilie eller i et frivillighetshus, men du blir nok noe bedre kjent med kulturen om du bor hos en vertsfamilie.

Det offisielle språket i Ghana er engelsk, så på språkfronten har ikke vi nordmenn noe å frykte. I tillegg til engelsk har de også mange afrikanske språk som varierer fra område til område. Akwaaba er garantert et ord du kommer til å høre mye, og du kan like så godt lære deg det med en gang: Det betyr velkommen.

Når du ankommer Accra vil du bli hentet på flyplassen av GoXplore sin samarbeidspartner i Ghana, og kjørt til Pink Hostel der du skal bo under orienteringsdagene. Disse dagene er veldig viktig for å dempe kultursjokket noe. Kulturen i Ghana er nemlig så til de grader ulik den kulturen vi har i Norge og disse dagene forbereder deg på dette. Her vil du hver dag, sammen med andre frivillige, lære om skikker, tradisjoner og språk. Dette vil berike oppholdet ditt og du vil kommunisere bedre med ghanesere og få en bedre forståelse av menneskene og kulturen.

Prosjekter

Arbeidstiden varierer fra prosjekt til prosjekt. Hvis du skal jobbe som assistent/lærer jobber du mellom 08.00 og 14.00, mens de andre jobbene som regel varer fra 08.00 til 17.00. I løpet av dagen har du en pause, men lengden på den varierer. Uansett prosjekt jobber du (som regel) fra mandag til fredag. Under de ulike programmene er det stort sett flere forskjellige prosjekter du kan bli plassert på.

De ulike programmene du kan velge mellom:

 • Undervisning
 • Medisin og helse
 • Senter for vanskeligstilte
 • Økoturisme og miljø
 • Opplysningsarbeid
 • Skole for barn og unge med funksjonshemninger
 • Media
For kontakt eller mer informasjon om Frivillig Ghana, vennligst fyll inn en interessemelding.

Hvem kan delta?

Dette programmet er for deg som er fra 18 år og i god form. Du bør være selvstendig, tilpasningsdyktig og ikke redd for å ta i et tak når det behøves. Fint om du snakker nogenlunde flytende engelsk siden det er dette språket du vil bruke til daglig. Spesielt i prosjekter som involverer legal aid og journalistikk er dette viktig.

Boforhold

Vertsfamilie

Vår samarbeidspartner i Ghana ordner overnatting for deltakerne hjemme hos lokale familier, dersom du ønsker det.
Dette skjer mot ekstra kostnad. Du bor enten sammen med eller i nærheten av en annen frivillig. Etter at du har meldt deg på vil du fylle ut et skjema hvor du kan be om dette. Vi har prosjekter og vertsfamilier spredt rundt i Ghana, så du vil bli plassert ut fra dine ønsker.

Frivillighetshus

På de fleste prosjekter har du også muligheten til å bo i frivillighetshus. Dette er hus som har en trygg og praktisk beliggenhet i forhold til prosjektene. Dette gir en større frihet og mer privatliv enn hos en vertsfamilie. Det vil være en person som lager mat, vasker huset og hjelper deg med andre oppgaver.

Merk: Frivillighetshusene er plassert der det ikke er vertsfamilier og vice versa.

Du vil få tilsendt detaljert informasjon om bosted. Du vil få to måltider i ukedagene, og tre i helgene. Deltakeren må selv betale for flaskevannet sitt. Vær oppmerksom på at noen av vertsfamiliene ikke har vann eller elektrisitet lagt inn i husene sine. Dette får du beskjed om før avreise.

Ghanesisk mat

En typisk middag i Ghana er fufu som er suppe som består av stivelse og tykk kraft og gjerne litt kjøtt. Noe annet som er populært er lapskauser bestående av enten jordnøtter, egg, fisk, bønneblader ellerforowe, et fiskebrygg med tomater. Andre populære måltider er jollof ris som er en paellelignende kjøttrett, krabbe med kassavadeig, kjøtt og poteter, og en rett som består av egg, løk, tørkede reker og tomater og grovt mel. Det er mulig å få kjøpt både kylling, kjøtt og fisk på restauranter. Dersom du har noen matallergier så gi beskjed i god tid i forveien.

Kostnader

 • 2 uker: kr 8900
 • 3 uker: kr 9750
 • 4 uker: kr 10 550
 • 5 uker: kr 11 350
 • 6 uker: kr 12 550
 • 8 uker: kr 14 000
 • 10 uker: kr 15 450
 • 12 uker: kr 16 850
 • 14 uker: kr 20 100
 • 16 uker: kr 21 450
 • Visum: kr 1600

Det er også mulig å delta andre lengder enn det som er nevnt ovenfor. Ta gjerne kontakt med GoXplore for pris. Prisene kan endre seg og fastsettes ifht avreisedatoen og ikke bestillingsdatoen.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Frivillig Ghana.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

GoXplore Norge

goxplore

GoXplore: Jobb + reis i utlandet

GoXplore er Nordens største spesialist i å kombinere reiser og jobb verden rundt. 

Kunne du tenke deg å jobbe med løver og elefanter i Zimbabwe og bli en del av ALERTs 3-stegsprosess for å øke løvebestanden i Afrika? Frister det å bo rett ved stranden og bidra til å bevare havskilpaddebestanden i fantastiske Sri Lanka? Eller hva med å jobbe frivillig i Namibia og få muligheten til nærkontakt med fantastiske afrikanske dyr som leopard, løve, bavianer, gepard, antilope, hester og mange flere? Gjennom GoXplore får du et unikt og utrolig eventyr!

Jobb- og reisemuligheter i utlandet

GoXplore AS tilbyr jobb- og reisemuligheter i utlandet. Ved å være spesialist på reiser hvor man jobber som en del av turen, ønsker vi å at våre deltakere skal oppleve mye mer enn om de reiser som vanlige turister. Vi ønsker at jobbingen skal føre til at de kommer nærmere kulturen og menneskene på stedene de besøker, og dermed få en dypere forståelse for hvordan det er å leve i det landet.

High School USA – utveksling i USA

GoXplore tilbyr også utvekslingsprogrammer i USA. Dette innebærer at du bytter ett eller to semestre på videregående skole i Norge mot det samme i USA. Dette er en fantastisk mulighet som vil gi deg enorme fordeler i ditt fremtidige arbeidsliv – og ikke minst på det personlige plan.

 Les mer om High School USA her!


ville dyr

Hvorfor GoXplore?

Vi som jobber her hos GoXplore er selv lidenskapelig opptatt av reising, har selv deltatt på flere av programmene våre og deler gjerne av vår personlige erfaring når det kommer til programmene. Det å reise på et av våre programmer gjør at du vil oppleve kulturen på nært hold og du vil få en helt annen opplevelse enn ved å reise som vanlig turist. For oss er det viktig at du får mest mulig ut av oppholdet ditt, at du får minner for livet og opplevelser andre bare kan drømme om.

Sikkerhet, trygghet, service

 • Vi har samlet over 50 års erfaring med Work & Travel og frivillighetsreiser og har med årene blitt Skandinavias største ekspert på denne type utenlandsopphold. Du kan dermed være trygg på at vi vet hva vi snakker om.
 • Uansett om du skal reise som frivillig, jobbe i Australia eller velge noen av våre andre program, så hjelper vi deg med det du trenger for nettopp din reise. Alt i fra informasjon om visum, booke reiser, ordne med skattenummer til opprettelse av bankkonto. Det finnes ingen dumme spørsmål, så det er bare å spørre! Vi hjelper deg gjerne.
 • Vi gir deg personlig oppfølging gjennom hele prosessen, fra før avreise til etter du kommer hjem.
 • Vi har tre lag med sikkerhet; kjente partnere som vi sjekker nøye på forhånd og besøker jevnlig, godkjente flyselskaper og et bra forsikringsselskap.
 • Du får tilgang til et eget "log in"-område. Her vil all informasjon angående ditt eventyr ligge samlet på ett sted så du slipper å lete, og du kan til og med tjene penger her.
 • Vi verdsetter sikkerheten for våre reisende og menneskene de skal jobbe med høyt. Alle som skal arbeide som frivillig gjennom oss, må derfor sende oss vandelsattest.
 • På alle våre programmer har vi nødnumre som du som deltaker kan benytte døgnet rundt.
 • Vi gir deg mulighet til å kontakte andre deltakere (både fra Norge, Sverige og Finland) som reiser til samme program som deg. Du får også mulighet til å kontakte noen som allerede har deltatt på programmet.
 • Etter hjemkomst får du en attest på ditt eventyr utenlands, en bra måte å vise til din personlige utvikling!

Engasjement, tilgjengelighet

 • Informasjonsmøter og ulike messer gjør at vi er tilgjengelige for spørsmål ikke bare på kontoret i Oslo. Du kan selvfølgelig også booke et personlig møte med oss.
 • Vi har valgt å kun fokusere på et begrenset antall programmer for å kunne holde et høyt kunnskapsnivå og dermed kunne gi deg best mulig service. Vi besøker også programmene for å kunne vite i detalj hva det er vi tilbyr.
 • Vi jobber med lokale partnere for å sikre at programprisen kommer lokalbefolkningen til gode.
 • Vi har som policy å besvare alle dine spørsmål innen 24 timer. Du vil få tildelt en egen kontaktperson som hjelper deg gjennom hele prosessen og som du selvfølgelig også kan kontakte i løpet av reisen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

reise

Vis alle utdanninger fra GoXplore Norge
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Frivillig Ghana:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!