Integrert Master

Master i arkitektur

Varighet
5 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
5 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Kontakt lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Master i arkitektur

Master i Arkitektur

Bergen Arkitekthøgskole ble etablert i 1986 i Bergen som et pedagogisk alternativ til de to statlige utdanningene i Norge. Skolen ble godkjent av Utdanningsdepartementet i 1990 og uteksaminerte sitt første kull sivilarkitekter våren 1991. 


BAS utdanner mastere i arkitektur, et femårig gjennomgående studium, med et omfang av 300 studiepoeng. BAS er en privat stiftelse og en av tre godkjente arkitektstudier i Norge. Merk at man må betale skolepenger til BAS, p.t NOK 19.386,- per semester. I tillegg kommer avgift til studentsamskipnaden (570,-) og kopinor (288,-). Dersom man kommer utenfra EU/EEA/EFTA vil skolepengene beløpe seg til NOK 293.257,- per studieår. Utvekslingsstudenter er fritatt fra å betale skolepenger.

Arkitekter med sivilarkitekteksamen eller mastergrad i arkitektur kan bli medlem av Norske arkitekters landsforbund og Arkitektenes Fagforbund. Arkitekt er ingen beskyttet tittel i Norge, og tittelen kan dermed fritt brukes av alle. Det er bare utdannede arkitekter (sivilarkitekter eller master i arkitektur) som kan bli medlem av Norske Arkitekters Landsforbund. Arkitekter som bruker tittelen arkitekt MNAL, er altså utdannede arkitekter.

Bergen Arkitekthøgskole

Bergen Arkitekthøgskole

Bergen Arkitekthøgskole (BAS) ble etablert i 1986 i Bergen som et pedagogisk alternativ til de to statlige utdanningene i Norge. Skolen ble godkjent av Utdanningsdepartementet i 1990 og uteksaminerte sitt første kull sivilarkitekter våren 1991.

BAS er en privat stiftelse og en av tre godkjente arkitektstudier i Norge. BAS utdanner mastere i arkitektur, et femårig gjennomgående studium. For vestlandsregionen og Bergen spesielt er det avgjørende at det utdannes arkitekter som har grunnleggende kunnskap om den lokale byggeskikken og klimaet.

Skolen er lokalisert i Sandviken i Bergen sentrum.

Vis alle utdanninger fra Bergen Arkitekthøgskole