Vis studentum.no som: Mobil

Alt du trenger å vite om studier i utlandet

studere i utlandet

Ta hele eller deler av utdanningen din i utlandet!

Som student har du en unik sjanse til å bo en periode i et annet land. Enten det er som del av et norsk studium eller en full utdanning i utlandet, vil du få muligheten til å oppleve en annen kultur, lære et nytt språk og knytte kontakter på tvers av landegrensene. Her finner du informasjon om utenlandske universiteter, colleges, høyskoler og andre utdanningsinstitusjoner, samt en rekke tips til deg som vil studere i utlandet!

Fagområde
Utdanningstype
Utlandet
Søk

StudieGuide

StudieGuide

StudieGuiden hjelper deg som er interessert i studier i utlandet. Du kan lese om studieland, hva du må tenke på når du planlegger studiene, hvordan du søker og hvilke papirer du må legge ved, visum, lån og stipend, språkkrav og masse mer. Klikk deg videre til StudieGuiden og ta et steg nærmere din drømmeutdannelse!

Engelsk - Norsk ordbok

Engelsk - Norsk ordbok

Skal du studere i utlandet og søker etter informasjon på utenlandske sider kan du møte på mange engelske ord som kan være vanskelige å forstå. Her finner du en samling av noen av de vanligste ordene som går igjen på informasjonssider, med mer inngående informasjon.

Hva innebærer alle begrepene?

Hva innebærer alle begrepene?

Hva innebærer alle disse begrepene vi møter på når vi skal søke etter studier i utlandet? Her finner du en mer inngående beskrivelse av ting man må tenke på når man planlegger sine utenlandsstudier.

Språktester

Språktester

Vil du studere i utlandet? For å kunne følge med på forelesninger, lese pensum, samt uttrykke dine egne meninger om et faglig tema, bør du være relativt flytende i språket. For opptak ved utenlandske universiteter krever det ofte at utenlandske søkere må ha bestått en språktest.

GMAT-test

GMAT-test

GMAT er en kunnskapstest for deg som ønsker utdanning innenfor økonomi og ledelse i utlandet. Testen avdekker dine evner til problemløsning og kritisk tenkning. Her kan du lese mer om GMAT-testen og hva den ellers vil innebære.

Medisinstudier i utlandet

Medisinstudier i utlandet

Medisinstudier i utlandet har lenge vært veldig populært blant nordmenn som ønsker å studere i utlandet. Det er er faktisk det utenlandsstudier flest studenter i Norge velger når de skal reise utenlands.

Idrettsstipend USA

Idrettsstipend USA

Hvorfor ikke få en bachelor- eller mastergrad helt eller delvis finansiert mens du utøver idrett på høyt nivå? Med et idrettsstipend har du mulighet til å kombinere idrett og studier, du får flere ben å stå på, og du går en spennende framtid i møte.

Forum for utenlandsstudier

Forum for utenlandsstudier

I forumet på Studentum.no kan du diskutere med andre som er i samme situasjon som deg eller få svar på spørsmål du måtte ha knyttet til studier i utlandet. Start diskusjoner eller heng deg på en av diskusjonstrådene som er i gang!