Internship i utlandet

Er du en av dem som drømmer om å jobbe i utlandet? Et internasjonalt internship vil gi deg en ekte forsmak på nettopp dette.

Derfor bør du vurdere et internship i utlandet

Er du en av dem som drømmer om å jobbe i utlandet? Et internasjonalt internship vil gi deg en ekte forsmak på nettopp dette. Les hvilke fordeler arbeidserfaring fra utlandet kan gi!

Konsernsjef i Adecco Gruppen, Torben Sneve, har tidligere uttalt at internasjonal erfaring aldri har vært viktigere enn i dag, i en tid der endringer i arbeidslivet skjer i rekordtempo. En god løsning for deg som er student og ønsker internasjonal erfaring, kan være et internship. Et internship kan variere i lengde, og kan tas både under og etter studietiden. I tillegg gir internasjonal arbeidserfaring mange fordeler du kan ta med deg videre i livet og karrieren din.

Personlig vekst

Å reise til et nytt land for å arbeide gir deg sjansen til å tre ut av komfortsonen din. Vi mennesker er ikke alltid like komfortable med å prøve nye ting, men som regel er det kun gjennom å takle nye utfordringer vi virkelig utvikler oss. Som en intern i en ny organisasjon og et nytt land, vil du garantert møte mangfoldige utfordringer på veien. Dette kan være alt fra å måtte opprette en ny bankkonto til å tilpasse deg nye arbeidsoppgaver eller å samarbeide med kollegaer med en helt annen bakgrunn enn din. Et opphold i utlandet gir deg muligheten til å takle alle slags utfordringer på en daglig basis. Etterhvert som du klarer å mestre dem, vil du også oppleve en stor personlig vekst som gjør at du både blir mer kunnskapsrik og trygg på deg selv.

Økt kulturforståelse

Når vi ferierer i et nytt land, ønsker vi vanligvis å bli der lengre og oppleve mer. Vi rekker kanskje kun å besøke de mest tradisjonelle turistattraksjonene, og får vi ikke et autentisk innblikk i alt et sted har å tilby. Ofte er det først når man bor i et nytt land over en lengre periode at man virkelig kan begynne å forstå landets røtter, kultur, tradisjoner og tro.

Ved å bo og jobbe utenlands, er det også enklere å lære deg det lokale språket i landet du bor i. Kombinerer du et ukentlig språkkurs med daglige samtaler med lokalinnbyggere og kollegaer, vil du over noen måneder kunne oppleve en stor språklig fremgang. Å beherske flere språk er ikke bare en ettertraktet egenskap for arbeidsgivere, men det gir deg også muligheten til å kommunisere med nye mennesker det ellers kunne ha vært vanskelig å kommunisere med.

Karriereløft

Å reise fra familie og venner kan være en stor utfordring for de fleste av oss. Samtidig viser det også at du er tilpasningsdyktig, eventyrlysten, modig og ambisiøs. Med et mer globalt og konkurranseutsatt arbeidsmarked, er dette kvaliteter alle arbeidsgivere søker etter.

Når du kan vise til arbeidserfaring fra utlandet, vil potensielle arbeidsgivere vite at du har tilegnet deg kulturelle og profesjonelle egenskaper som kan gjøre deg unik i en norsk organisasjon. I tillegg kan erfaringer fra et spesifikt land være viktige dersom din fremtidige bedrift ønsker å etablere seg eller søke et samarbeid med det landet du har arbeidserfaring fra. I slike tilfeller vil kunnskapen din rundt landets kultur og politiske og regulatoriske forhold være et stort fortrinn for bedriften.

Internasjonalt nettverk

Avslutningsvis vil et internship i utlandet gi deg et helt unikt nettverk. Selv om sosiale medier gjør at vi i dag kan nå ut til nesten hvem som helst, når som helst, gir det å faktisk ha jobbet med personene i nettverket ditt en helt annen verdi. Ofte vil også internasjonale kontakter ha ulike perspektiver, referanser og syn på verden, som du vil kunne implementere i din egen tankegang. Resultatet kan bli at du får et mer mangfoldig syn og idégrunnlag, som igjen vil gi deg evnen til å se problemer og muligheter fra ulike sider.

Ta sjansen – det er ingen skam å snu

For mange kan det å reise til et nytt land for å få arbeidserfaring virke skremmende. Det er derfor viktig å huske at opplevelsen vil være verdifull erfaring – uansett utfall. Om du mistrives, eller opplever at arbeidsoppgavene ikke er slik du forventet, kan du alltids ta valget om å reise hjem igjen til Norge. En kan ofte lære like mye av sine feil som av sine triumfer. I verste fall vil et utenlandsopphold dermed kun være en verdifull livserfaring du kan ta med deg videre i karrieren din.

Kilde: Samlino.no                                                                                 


Annonser