01 mar 2018

Fritidsaktiviteter i Trondheim

Fritidsaktiviteter i Trondheim

Studier, frivillighet, jobb, og sosialisering. Det er mye man kan bruke tiden sin på som student, men det er også viktig å ta seg tid til seg selv og sin egen fritid. Trondheim er en by hvor både småby- og storbyfølelsen er å finne side ved side. Her er noen forslag til hva du kan gjøre på fritiden som student i Trondheim – mulighetene er mange.

Les mer på Studytrondheim.no

Trening og aktivitet

Det er viktig å ikke bare sitte stille på en stol i en forelesning eller på lesesalen. Som andre store byer finnes det mange ulike treningstilbud i Trondheim. For deg som er student har Sit et godt treningstilbud med fem treningssentre, squashhall, buldre- og klatrevegg med mer. Ønsker du å bli med på en idrett, har NTNUI et bredt utvalg. NTNUI er Norges største idrettslag med over 50 forskjellige aktiviteter og idretter. Her kan du bli med alt fra de klassiske idrettene som håndball, fotball og løping, til rumpeldunk, amerikansk fotball og lacrosse. Pirbadet gir deg mulighet til å ta fatt på svømmingen, eller har du kanskje lyst til å prøve og stupe fra 10 meteren?

Kafé- og uteliv

Når det gjelder kafé- og uteliv kan Trondheim by på hele spekteret. Ta deg en tur langs Bakklandet for å oppdage flere koselige kafeer på dagtid. Både her og på Solsiden finnes det også flere koselige utesteder for deg som heller vil sette deg ned og snakke med venner, heller enn å ta dansefoten fatt. For deg som ønsker store dansegulv – kan Midtbyen by på flere ulike steder med kort avstand mellom hvert sted. Det er ikke vanskelig å finne et sted hvor hele vennegjengen trives! Studentersamfundet i Trondheim kan by på alt fra dansegulv og cocktailbar til fotballpub og restaurant.

Friluftsområder

Du trenger ikke å ta bussen langt fra sentrum for å komme til fine friluftsområder, og det mangler ikke på muligheter om man vil bytte ut asfalten eller lesesalen med frisk luft og natur. Bymarka med sitt varierte turterreng er populært både på sommerhalvåret og til skigåing på vinteren. I Gråkallen finnes muligheter for å stå på slalom eller snowboard for de som heller like det. Eller hva med å ta en hyttetur til enten Studenterhytta, Estenstadhytta eller en av NTNUIs mange koier? Om man ønsker å trekke mot fjorden er både Korsvika og Djupvika fine friluftsområder, som kan by på både badeplass og nydelig utsikt over Trondheimsfjorden.

Ellers består byen av flere koselige parker. Spesielt er Høyskoleparken, Marinen og Festningsparken populære blant studentene når været slår til på sitt beste. Her er det muligheter for alt fra kubb og slakk line til grilling og avslapping med venner.

Kulturarrangementer

Trondheim er en mindre by enn Oslo, men som studieby har byen likevel et utrolig godt kulturtilbud. Det kan være vanskelig å holde oversikt over alt som skjer, og hvor. Det finnes flere scener og lokaler med fokus på kultur, både studentdrevne som Studentersamfundet i Trondheim og Sukkerhuset, og profesjonelle som Litteraturhuset og Dokkhuset, eller dra innom SuperTorsdag på Antikvariatet. Mulighetene er mange og det skal lett gjøres å ha det kjedelig i en by som Trondheim.

Sist oppdatert: 01 mar 2018

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 12.03.2021

Derfor bør du jobbe ved siden av studiene

I dag er det veldig vanlig å jobbe mens man studerer, og det er mange gode grunner til dette. Studierelevante jobber er blant annet en god måte å bygge opp arbeidserfaring i løpet av studietiden. Les mer om de ulike fordelene her!

Les mer
Sist oppdatert: 11.10.2022

Tips til deg som vil starte en egen bedrift under studietiden

Mange unge drømmer om å starte sin egen bedrift allerede i studietiden, men langt ifra alle realiserer drømmen. Det finnes ting som er lurt å vite før du starter opp din egen bedrift - vi har samlet våre beste tips.

Les mer
Sist oppdatert: 03.07.2023

Endelig gir disse utdanningene autorisasjon

Vil du bli paramedisiner, naprapat, osteopat eller manuellterapeut? Nå kreves autorisasjon for å utøve yrket. Les om hvilke utdanningskrav som gjelder her. 

Les mer