"En veldig god skole!"

     Live Lorck, 23 år fra Bærum 
   Master of International Business in Hospitality Management
   HIM - Hotel Institute of Montreux


Hotelledelse i Sveits

Ta hotellutdannelsen din i Sveits!

Drømmer du om å jobbe med business, ledelse og mennesker? Er du glad i å reise, og kunne du tenke deg jobbmuligheter i alle deler av verden? Og ikke minst, kunne du tenke deg å bo på hotell med "all inclusive" mens du studerer? Da bør du lese videre!

Live Lorck fra Bærum er en av flere skandinaviske studenter som har valgt å utdanne seg innen hotelledelse i Sveits. Etter en bachelor i hotelledelse fra Høyskolen Kristiania, valgte hun å flytte til den sjarmerende byen Montreux for videre masterutdanning. Og dette har hun ikke angret på!

Vi tok en prat mellom forelesning, vinsmaking og middag i hotellrestauranten.

Masterstudent HIM

Er det travelt?

Haha, ja, det er mye skole, mye å gjøre! Men det var forventet, altså. Jeg har det kjempegøy!

Fortell litt om bakgrunnen din

Jeg har en bachelor i hotelledelse fra Høyskolen Kristiania, og har jobbet i hotellbransjen siden jeg var 14 år. Men så hadde jeg lyst på en master da... Så da jeg fikk høre om hotellskolene i Sveits var valget enkelt!

Ja, hvordan er det å være norsk student på HIM?

Det er en utrolig god skole! Man har jo internship inkludert i skolegangen, og det er veldig positivt. Skolen har et kjempestort nettverk, og de hjelper studentene med praksisplasser over hele verden.

I tillegg bor vi jo på hotell, da. Alle måltider er inkludert, og det kommer stuepike hver uke. Det er jo skikkelig luksus! Selv bor jeg på et tremannsrom med en annen fra Norge og en fra Sverige, men det er både singel- og dobbeltrom her også. 

Jeg er den eneste norske i klassen min, så det er ganske fint å kunne snakke norsk hjemme. Jeg er jo vant til å snakke engelsk, men var litt bekymret for fagspråket før jeg kom ned hit. Men det har gått mye bedre enn forventet. Også får man utrolig lett venner her. Alle er jo hotellfolk - sosiale og outgoing! 

...og nå skal du snart til Champagne har vi hørt?

Ja, det var veldig moro! Vi fikk tilbud om å melde oss på Master Classes, altså tilleggskurs som du betaler rundt 15 franc (ca. 120 NOK, red.anm.) for å være med på, så jeg meldte meg på champagnekurset. 

Først fikk vi to timers undervisning i champagne med smaking av fire forskjellige typer. Vi lærte om hvordan vi kunne gjenkjenne unge viner, eldre viner, ulike druer og så videre. Jeg ble en av de fire beste, så da bar det videre til blindsmaking. Med tanke på at jeg er sterkere i teori enn praksis når det kommer til vin, så var jeg forberedt på å ikke vinne turen. Jeg ble derimot veldig nervøs da jeg så hvor godt forberedt de andre var og hvor nervøse de var. Jeg måtte da blindsmake to champagner, forklare det jeg kunne om de, druetype, årgsang osv., også vant jeg faktisk. Så nå blir det tur til Champagne i november! Utrolig gøy!

Jeg reiser med tre studenter fra de andre hotellskolene, samt en foreleser. Opplegget er litt hemmelig ennå, men vi skal iallefall besøke ulike vingårder og champagnehus, samt spise mye god mat. Og drikke champagne, selvfølgelig!

Man får jo veldig lyst til å studere i Sveits...?

Ja, man får virkelig valuta for pengene her! Har man sjansen, så ville jeg absolutt tatt denne utdannelsen. Det er en grunn til at det er en av de mest anerkjente hotellskolene i verden. Den er jo en helt annen måte å drive skole på enn den vi kjenner fra Norge, her er alt konsentrert rundt hotell. Bachelorstudentene får også muligheten til å jobbe service på hotellet, så de både bor, jobber og studerer på samme sted.

I tillegg får man være med på veldig mye gøy! Skolen arrangerer ca. to turer hvert semester, så forrige helg var vi for eksempel i Torrino i Italia. Gøy å kunne ta en svipptur til Italia, for å spise god mat og drikke vin. Så vi har det ikke så verst her!

Det er også gratis treningssenter og yoga, samt masse ballsport og idrett man kan bli med på. Også er byen utrolig koselig da! Litt større enn Lillehammer og innmari fin. Man kjeder seg aldri her!

Hva skjer etter endt utdanning da, har du noen tanker om hvor du vil jobbe?

Vi får se! Jeg kommer jo først til å ha et internship i utlandet, så det kan jo tenkes at jeg blir bitt av den basillen. Har iallefall lyst til å jobbe litt i en europeisk storby, kanskje London, Barcelona eller Paris. Har fransk på skolen, så sånn sett burde jeg kanskje velge et fransktalende land. 

Det blir spennende, vi har jo utrolig mange muligheter!

Så helt til sist, vil du anbefale andre å ta utdanningen sin ved HIM?

Helt klart; JA!Les mer om Swiss Education Group
Les mer om HIM - Business school

Bestill mer informasjon