Paramedisin bachelor

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Bachelor
Stavanger
3 år / 6 semestre
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Paramedisin bachelor

Hovedmålet for en paramedisiner er å hjelpe mennesker som trenger medisinsk og psykososial hjelp, ofte med små tidsmarginer. Dette krever både handlingskraft, evne til kommunikasjon og evne til å ta beslutninger. 

Studenter under ferdighetstrening i ambulansen på HelseCampus (Foto: Cathrine Sneberg).

Yrket stiller krav til både psykisk og fysisk egnethet. Dette innebærer at man må bestå en fysisk opptaksprøve for å være kvalifisert for opptak. I løpet av studietiden vil du også gjennomgå opplæring i utrykningskjøring. Søkere er i den forbindelse selv ansvarlig for å avklare at de fyller de medisinske kravene for førerkort klasse D.

Studiet er et fulltidsstudium over 3 år (180 studiepoeng). Gjennom hele utdanningen vektlegges arbeids- og undervisningsformer som fremmer integrering av teoretisk og praktisk kunnskap. Forelesninger, seminar, studiegrupper, og skriftlige studieoppgaver kommer i tillegg til praksisstudier og simulerings- og ferdighetstrening. Sistnevnte vil blant annet gjennomføres i ferdighetslaboratoriene på UiS og på det nye test-, innovasjons- og simuleringssenteret i HelseCampus.

Les mer:

  • Vil inn på UiS’ mest populære studium: Disse testene må de gjennom
  • Paramedisinstudenter øver på redningsteknikk i Sørmarka
  • Fra sjukevogn til ambulanse

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00
Fax 51 83 10 50

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!