Maskiningeniør Y-veien

Universitetet i Stavanger
Sammendrag
Bachelor
Stavanger
3 år / 6 semestre
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Maskiningeniør Y-veien

På maskiningeniørstudiet får du et godt grunnlag innen mekanikk, teknisk design, produktutvikling, produksjon og materialteknologi.

Studiet er sammensatt av grunnlagsemner og kjerneemner i fagområdet med fokus på både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter som gjør deg konkurransedyktig som maskiningeniør.

Undervisningen foregår gjennom forelesninger, prosjektoppgaver og laboratoriearbeid.To av realfag-emnene i Y-veistudiet er tilpasset yrkesfaglig bakgrunn og er lagt til det første undervisningsåret. I disse emnene vil du oppleve spesielt tett oppfølging for på best mulig måte å lære gode og nye arbeidsvaner som universitetsstudent og ikke minst kunne oppnå nødvendig grunnlagskompetanse for etterfølgende emner.

Som maskiningeniør har du en solid ingeniørfaglig kompetanse og behersker bruk av relevante maskintekniske verktøy og utstyr i laboratoriet. Du lærer grunnleggende matematikk og fysikk som er nødvendig for å mestre de maskintekniske fagene. Gjennom bacheloroppgaven bruker du alt du har lært og viser at du er i stand til å utføre praktisk ingeniørarbeid av høy kvalitet.

Studentmiljø

Maskinstudentene har sin egen linjeforening (Aksel) hvor du kan bli kjent med studentene fra ditt eget kull og andre klassetrinn. I løpet av studiet kan du engasjere deg i forskjellige studentprosjekter som for eksempel ION Racing og UiS subsea.

Les mer:

  • Studenter ved UiS konstruerer racerbil
  • Se innslag på NRK: Maskiningeniørstudenter ved UiS sjøsetter den fjernstyrte ubåten Njord

Du er kanskje også interessert i:

  • Automatisering og elektronikkdesign Y-vei
  • Maskiningeniør bachelor

Kontaktinformasjon til Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger

Stavanger

Tlf: 51 83 10 00
Fax 51 83 10 50

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!