Bachelor

Bachelor i ingeniørfag, byggingeniør

Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Bachelor i ingeniørfag, byggingeniør

I studiet får du kunnskapen du trenger for å planlegge, bygge og utvikle omgivelsene samfunnet vårt trenger. Alt fra boliger og næringsbygg til vei, bane, vann og avløp. Som byggingeniør har du en teknologisk utdanning som gir jobbmuligheter i bygg- og anleggsbransjen i Norge og utlandet.

Byggingeniøren er sentral i omstillingen til et mer bærekraftig samfunn og for å redusere skader på miljøet, mennesker og klima. Ingeniører trengs til å jobbe med store utbygginger av vei og bane, velge materialer og løsninger for bærekraftige bygg, oppgradere gamle bygninger, fornye og bygge ut vannforsyning og avløpssystemer, samt lede byggeprosjekter i alle størrelser og stadier.

Bygninger og infrastruktur skal tilpasses klimaendringer, og samfunnet skal utvikles ved å samordne arealbruk og infrastrukturutbygging. Bygg- og anleggsbransjen driver innovasjon innenfor byggematerialer og byggemetoder, samt planlegging og bygging ved hjelp av teknologier som 3D-modellering og AR.

Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights