Vis studentum.no som: Mobil

Skapande skriving - Påbyggingskurs

Skrivekunstakademiet
Sammendrag
4 samlinger á 3 dager + 1 ukessamling
Kortere studier

Skapande skriving - Påbyggingskurs

Skrivekunstakademiet tilbyr påbyggingskurs i skapende skriving. Påbyggingskurset vil bestå av fire samlinger over tre dager, en individuell veiledning, samt en ukessamling på slutten av kurset.

I undervisningen vil det bli fokusert på litterære metoder og formtradisjoner; Hvordan tenker man fram et litterært arbeid? Hvordan tenker man dramaturgisk? I tillegg vil det bli lagt stor vekt på nærlesning, for på denne måten å ta tak i hvert manuskripts utfordringer på dets egne premisser. Mentorene som leser og veileder studentene er selv forfattere. Studentene leser hverandres arbeid og er aktive i plenumsdiskusjoner og samtaler.

Opptakskrav/Søknad

Studiet er rettet mot den som arbeider med et påbegynt litterært manuskript og vil fordype seg ytterligere i prosjektet sitt. Det er et krav at søkeren har gjennomført minst ett år kreativ skriveutdanning på universitets-/høyskolenivå (NB: ikke folkehøgskole/dansk højskole) eller har én eller flere utgivelser bak seg.

Opptaksgrunnlag

10-15 sider nyskrevet tekst, skrevet i løpet av siste to år, av skjønnlitterær karakter. Man kan søke med tekster i flere sjangre, publiserte og upubliserte (obligatorisk).

Søknad skal elles ha opplysninger om:

  • Personlige data (obligatorisk).
  • Tidligere utdanning (obligatorisk).
  • Motivasjon for studiet (obligatorisk).
  • Lese- og skriveerfaring (deltagelse i lese- og skrivegrupper, redaksjonsarbeid, deltagelse i antologier el. andre publikasjoner, litteraturpedagogisk arbeid el. annen arbeidserfaring fra tidsskrift, forlag, o.l. Legg gjerne ved referanser).

Søkere som skriver på norsk, svensk og dansk blir vurdert på lik linje. Søknader på andre språk vil ikke bli vurdert.

Skrivekunstakademiet

Skrivekunstakademiet 

Skrivekunstakademiet i Hordaland driver undervisning innen skjønnlitterær skriving. Det er i hovedsak forfattere som underviser, i tillegg til en rekke gjestelærere.

Undervisningen vektlegger det praktiske skrivearbeidet, og særlig den enkeltes student sine egne tekster. Mange av akademiets tidligere studenter har debutert som forfattere.

Skrivekunstakademiet er lokalisert i Kulturhuset USF (Verftet) på Nordnes, et bygg som huser mange kulturvirksomheter og kunstnere innen ulike fagområder. I tillegg finner man kafé, filmklubb, konsertlokale, visningsrom og teatersal i bygget.

Vis alle utdanninger fra Skrivekunstakademiet

Kontaktinformasjon til Skrivekunstakademiet

Skrivekunstakademiet

Georgernes Verft 12
5011 Bergen

Tlf: 55 23 04 50
www.skrivekunst.no

Studiested

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!