Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Yrkesrettede kurs og utdanninger

Sertifiseringsprogram EXIT Gruppeleder

Varighet
Samlingsbasert
Undervisning
Deltid
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
Samlingsbasert
Undervisning
Deltid
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Sertifiseringsprogram EXIT Gruppeleder

SERTIFISERINGSPROGRAM TIL EXIT GRUPPELEDER

En gruppeintervensjon for stressmestring  

Hva er EXIt-modellen?

EXIT (Expressive Arts in Transition) er en gruppeintervensjon, basert på kunst- og uttrykksmetoder (KUT). Målet er å gi kunnskap og verktøy til å håndtere stressymptomer etter traumatiske hendelser som flukt, krig, naturkatastrofer og sykdom. Deltagerne får opplæring i EXIT-malen. De som gjennomfører hele kurset med praksis får sertifisering som EXIT-gruppeleder. Kroppen reagerer på traumatiske hendelser med bl.a. søvnløshet, uro, muskelsmerter, hodepine og sinne; sansene lukker seg.

Gjennom bevegelse og kunst- og uttrykksmetoder skapes en plattform for dialog og formidling, der sansene står sentralt i forhold til indre følelser. Ordene har ofte mistet sin opprinnelige betydning, derfor er både de kunstneriske uttrykkene og de kulturelle ritualene viktige som uttrykksform. Disse non-verbale uttrykkene er med på å forvandle transformere det man bærer på – til en en styrke; traumatisk vekst. EXIT ble gjennomført som et forskningsprosjekt i samarbeid med Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress fra 2008-2014, og viser reduksjon av post-traumatiske stressymptomer og et mer optimistisk syn på fremtiden for deltagerne.

I dokumentarfilmen EXIT, basert på forskningsprosjektet, illustreres kunst – og uttrykksmetoden. KUT-metoden mobilisere egne ressurser for å skape håp og ta tak i drømmer og evner i en ny livskontekst (EXIT 2014, Film & Arts Skagen/Melinda A. Meyer DeMott)  

Hvilke målgrupper har nytte av EXIT?

Metoden kan brukes med alle grupper som ereller har vært utsatt for stress, eller skal gjennom store omstillinger. EXIT har også vist seg svært relevant i integrering og inkluderingsarbeid både i skole og arbeidsliv. Metoden kan derfor være nyttig for alle innen områdene skole, helse og administrasjon.

Praktisk informasjon:

Lærere:

Melinda A. Meyer DeMott
Pedagogisk ansvarlig. PhD og MA i Expressice Arts, psykodrama-regissør og bioenergetisk terapeut. Leder av Norsk Institutt for Kunstuttrykk og Kommunikasjon. Professor ved European Graduate School (EGS), Sveits. Leder av EXIT-prosjektet. Medlem av Faglig forfatterforening og produsent av 3 filmer om EXIT-prosjektet; “I eksil fra kroppen”, “Tilbake til livet” og “EXIT”.

Gunnar Reinsborg

Barnevernspedagog, kunst og uttrykksterapeut og psykodramaregissør. Timelærer ved videreutdannelsen: Kunst og uttrykksmetoder i terapi ved Universitetet i Sør-øst Norge (USN). En av hoved instruktørene i implementeringsprosjektet av EXIT malen siden 2011 Har arbeidet med fagutvikling ved NIKUT siden 1993.

For kontakt eller mer informasjon om Sertifiseringsprogram EXIT Gruppeleder, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

NB! Obligatorisk introduksjonskurs! 

Før du kan begynne utdannelsen må du ha fullført et introduksjonskurs i traumeforståelse og EXIT introduksjonskurs.

Kostnader

Pris kr 18.000,-

Hvorfor velge Norsk Institutt for Kunstuttrykk & Kommunikasjon?

Ettertraktet utdanning

Lang erfaring

Kombinere arbeid

med studier

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Sertifiseringsprogram EXIT Gruppeleder.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Norsk Institutt for Kunstuttrykk & Kommunikasjon
Oslo

NIKUT

Norsk Institutt for Kunstuttrykk og Kommunikasjon (NIKUT) er en stiftelse opprettet i 1993. Instituttets formål er å fremme kunst- og uttrykksmetoder i terapi i Norge og stimulere og utvikle samarbeidet med undervisningsinstitusjoner i Norden, Europa og USA. Instituttet vil også...

Les mer og vis alle utdanninger ved Norsk Institutt for Kunstuttrykk & Kommunikasjon

Highlights