Vis studentum.no som: Mobil

Sirkulær disponering av vann

Norges grønne fagskole – Vea
Sammendrag
Fagskole
Moelv, Nettstudier
1 år
Deltid
Oppstart: Kontakt Vea - Nettstudier
Ja
Nettbasert med samlinger

Sirkulær disponering av vann

Sirkulær disponering av vann – vann som ressurs

Sirkulær disponering av vann er en høyere yrkesfaglig utdanning for anleggsgartnere, rørleggere, anleggsrørleggere og anleggsarbeidere. Dette er en nettbasert utdanning med samlinger i løpet av studietiden.

Vann fra nedbør og gjenbruk av vann fra husholdningene representerer en ressurs som per i dag i liten grad er utnyttet. Studiet gir kunnskap om hvordan man kan håndtere vannressursene sirkulærøkonomisk, dette innebærer å gjenbruke og utnytte vannet på en bedre måte enn i dag, noe som sannsynlig vil bli et krav fra kommuner og utbyggere når det kommer til spillvann, slik man i dag ser på overvann.

Målet med utdanningen er å:

 • Øke de aktuelle bransjenes forståelse for betydningen av tverrfaglig samarbeid rundt vanndisponeringstiltak og dermed sikre funksjon og kvalitet i tiltakene.
 • Øke kompetansen i bransjene rundt sirkulær vanndisponering og gjennom det bidra til FNs bærekraftsmål 6; Halvere andelen ubehandlet spillvann og øke andelen gjenvinning og trygg ombruk av vann samt bedre utnyttelsen av vann i alle sektorer.
 • Øke bransjens konkurransefortrinn gjennom bevissthet og kompetanse på sirkulær vanndisponering og hvordan bedriften utnytter markedsstrategiske argumenter for dette.

Gjennom dette vil flere av FN sine bærekraftsmål oppnås og bedriften vil øke sitt konkurransefortrinn hos bevisste oppdragsgivere.

Faglig innhold

 • Sirkulær disponering av vann
 • Tiltak, funksjon og virkemåte for sirkulær vanndisponering
 • Vann- og avløpsteknikk
 • Vanndisponering i egen bransje
For kontakt eller mer informasjon om Sirkulær disponering av vann, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Du må ha én av disse:

 • Fagbrev Anleggsgartner
 • Fagbrev Anleggsmaskinfører
 • Svennebrev Rørlegger
 • Fagbrev Vei- og anlegg
 • Fagbrev Anleggsrørlegger

eller tilsvarende realkompetanse*
Det gis tilleggspoeng for relevant yrkespraksis.

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Studiefakta, Tittel m.m

Fleksibel utdanning

Fagskoleutdanningen er nettbasert med samlinger. Undervisning og veiledning foregår både stedbasert på samlingene og nettbasert, mellom samlingene. Les mer om forventet arbeidsomfang under avsnittet «Innhold i studiet» i studieplanen.

Studiet er nettbasert med 4 stedbaserte samlinger høsten 2021 og 3 stedbaserte samlinger vår 2022, hver på 3 dager. Studiet starter med første samling i september og avsluttes i løpet av april.

*Realkompetanse er kunnskaper som søkeren har fått gjennom yrkespraksis, betalt eller ubetalt arbeid, organisasjonsarbeid, utdanning, eller tilegnet på annen måte.

Kostnader

Studieavgift: 9 000,-

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Sirkulær disponering av vann.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Norges grønne fagskole – Vea

norges grønne fagskole

Norges grønne fagskole – Vea er Norges eneste fagskole for grønne yrkesfag.

Vea tilbyr fagskoleutdanning for gartnere, anleggsgartnere, blomsterdekoratører og mange andre håndverksfag. Studiene gir deg som student spesialkompetanse og utvikling innen grønne yrkesfag og kan følges med nettbasert undervisning på deltid.

I tillegg til fagskoletilbud har Vea videregående opplæring for voksne i gartnerfag og blomsterdekoratør-faget. Utdanning på videregående nivå for voksne er samlingsbasert.

ALLE TRENGER PÅFYLL AV KOMPETANSE

Vitenskap, teknologi og kunnskap er i stadig utvikling og behovet for spesialkompetanse kreves i større grad enn tidligere. Derfor er det også viktig å tilegne seg kompetanse for å imøtekomme dagens behov og krav.

Hos Vea er studentene på forskjellige stadier i livet; de som har fullført første året på videregående i ordinært løp, de som har tatt en utdannelse tidligere, men som ønsker nye utfordringer i voksen alder, og de som ønsker seg en høyere utdannelse innen sitt fagområde. Studentene kommer fra hele landet og favner alle aldre.

BO PÅ VEA

Læringsfasilitetene på Vea er unike. Spesielt kan uteområdet nevnes, som er en myldrearena for deg som skal utvikle deg i grønne yrkesfag. På Vea finnes 47 hybler, alle med beliggenhet på skolens område. Disse leies ut til elever og studenter når de er på samlinger på Vea. Felles for disse er eget rom med seng, skrivebord og vask. Du deler stue, kjøkken og bad med flere av de andre som har hybel i samme hus, hvor du på kjøkkenet kan ordne med frokost og kveldsmat selv. I tillegg kan du benytte peisestua i "Det gamle internatet" til sosialt samvær, treningsrommet og badstua til avslapning. Nærhet til egen strand gir mulighet for et forfriskende bad i Mjøsa!

Vis alle utdanninger fra Norges grønne fagskole – Vea

Kontaktinformasjon til Norges grønne fagskole – Vea

Norges grønne fagskole – Vea

Turistveien 92
2390 Moelv

Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Sirkulær disponering av vann:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!