Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Bachelor

Manus

Kristiania , i Oslo
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Manus

Bachelor i manus

Er du glad i å skrive og kan tenke deg å skrive manus for filmer, serier, teater eller kanskje podcast? På bachelor i manus lærer du det som skal til for å skape historiene vi ser på lerret og skjerm sånn at du, om du er dedikert nok, kan skape den neste serien som berører alle.

Hva lærer du?

I løpet av studiet kommer du tett på anerkjente dramatikere, forfattere og serieskapere, menneskene som står bak samtidas toneangivende fortellinger, tv-serier, teaterstykker, bøker og filmer. 

Du lærer blant annet hvordan skrive manus for:

 • TV-serier
 • Film
 • Podkast
 • Teater
 • Dataspill

Som student hos oss vil du jobbe mye tverrfaglig, og bli en del av Norges største kunstfaglige miljø. Samtlige forelesere er selv manusforfattere med bred erfaring og sterke bransjenettverk.

Bak enhver god film, serie eller teateroppsetning ligger det et godt manuskript. Utdanningen legger stor vekt på å la deg finne din særegne stemme, samtidig som du får et solid grunnlag som forbereder dem på å møte bransjens krav.  

Denne utdanningen gir deg kunnskap om manuskriptarbeid for en rekke plattformer innen dramatisk skrivekunst. Bachelor i manus ved Kristiania, på Westerdals institutt for film og medier, er preget av et kreativt miljø med sterk tilknytning til bransjen og gode muligheter for å bygge nettverk og finne fremtidige samarbeidspartnere.

Vi samarbeider aktivt med studenter ved andre Kristiania-utdanninger som film og TV, spilldesign, skuespill, musikkteater, lyddesign, og Visual Effects.

Manusarbeid er ikke et typisk forelesningsfag, og i dette studiet kommer du derfor til å oppleve en annerledes undervisning, hvor veiledning i prosjekt og grupper står sterkt. De fleste eksamenene består i levering av dramatiske tekster til forskjellige formater.

For kontakt eller mer informasjon om Manus, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

 • Klasserom
 • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Karrieremuligheter

Med denne utdanningen får du verktøyene du trenger for å lykkes i en spennende bransje.Tidligere studenter jobber eller har jobbet med for eksempel:

 • NRK
 • Viaplay
 • Netflix
 • Nordisk Film
 • Monster
 • Feelgood Scene Film og TV
 • Friland Film
 • 74 Entertainment

Dramaproduksjon er et felt i sterk utvikling, med stigende produksjon, spesielt innen TV og dataspill.Dette gjør at unge, nye talenter er svært attraktive.

Publikums krav til kvalitetsinnhold vokser stadig, og enhver god produksjon krever et godt manuskript. De kreative bransjene er derfor på kontinuerlig utkikk etter dyktige manusforfattere som kan bidra til å gjøre en produksjon vellykket.

I tillegg til aktivitet innen film, TV og teater, kan en manusutdanning gi arbeidsmuligheter innen dramaturg- og konsulentvirksomhet. Å vite hva som skal til for å skru sammen en tekst for fremføring kan også komme til nytte for eksempel innenfor undervisning og ungdomsarbeid, som politikk og næringsliv.

Videre studier

Denne bachelorgraden kvalifiserer deg også til masterutdanninger på feltet. Ved Kristiania kan du studere Master i skrivekunst.

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve.

NB! Generell studiekompetanse er det normale kravet for opptak, men ved dette programmet kan unntak gis for søkere som tilfredsstiller spesielle faglige krav. Ta kontakt med skolen for mer informasjon. 

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Manus.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights