Master

Master i spesialpedagogikk

Høgskolen i Innlandet, i Lillehammer
Varighet
2-4 år
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
2-4 år
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Master i spesialpedagogikk

Masterstudiet i spesialpedagogikk handler spesielt om forholdene til utsatte barn og unge med behov for bistand og støtte. Gjennom studiene forbereder du deg for arbeidsoppgaver der det er behov for bred spesialpedagogisk innsikt på et høyt nivå. Du vil få økt forståelse for, og innsikt i, forhold som påvirker inkluderende, marginaliserende og ekskluderende prosesser i oppvekst- og utdanningssystemet, og hvilke tiltak som fungerer i denne forbindelse.

Studiet passer for deg som allerede har en bachelor i pedagogikk eller spesialpedagogikk, lærerutdanning eller førskolelærerutdanning/ barnehagelærerutdanning. Studiet er også for deg som har utdanning som barnevernspedagog, sosionom, sykepleier eller vernepleier, med nødvendig tilleggsutdanning i pedagogikk.

I dette masterstudiet legges det vekt på at du skal tilegne deg selvstendig og vitenskapelig reflektert forståelse av teoretiske og praktiske emner i faget. Studiet gir innsikt i vitenskapelig tenkning og metode, slik at du også kan kvalifisere deg for en videre forskerutdanning.

Fordypninger

Det er tre fordypningsretninger for masterstudiet, hver på 30 studiepoeng:

  • Spesialpedagogisk rådgivning og endringsarbeid
  • Språk i spesialpedagogisk teori og praksis
  • Spesialpedagogikk og tilrettelegging for et inkluderende barnehagemiljø*

Spesialpedagogisk rådgivning og endringsarbeid: Denne retningen passer særlig for deg som ønsker å arbeide med rådgivning, veiledning og endringsarbeid i bl.a. barnehage, skole, voksenopplæring, PP-tjeneste, kompetansesentre og andre opplærings-/opptreningstiltak.

Språk i spesialpedagogisk teori og praksis: Denne retningen passer særlig for deg som ønsker å arbeide med språkproblematikk som et sentralt element innen forebyggende og grunnleggende opplæring av barn i i barnehage, skole og andre opplærings-/opptreningstiltak.

*Spesialpedagogikk og tilrettelegging for et inkluderende barnehagemiljø er et tredje alternativ som fordypningsområde, men dette 30 studiepoeng-emnet må tas som etter- og videreutdanning før man søker seg inn på masteren. Denne retningen passer særlig for barnehagelærere som ønsker å arbeide med tverrfaglig samarbeid og veiledning i arbeid med spesialpedagogisk tilrettelegging for et inkluderende barnehagemiljø, gjennom lek og andre aktiviteter innenfor fellesskapets rammer.

Det er en fordel med minst 2 års praksis fra opplæring av barn unge for å gjennomføre studiet.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Lillehammer
Høgskolen i Innlandet
Hamarveien 112
2411 Elverum

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet (HINN) ble etablert 1. januar 2017 etter Kongelig resolusjon om å fusjonere Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer.  Høgskolen tilbyr utdanning på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, i tillegg til etter- og videreutdanning. Den norske filmskolen inngår...

Les mer og vis alle utdanninger ved Høgskolen i Innlandet

Highlights