Bachelor

Bachelor i utøvende musikk

Varighet
4 år (240 stp)
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. desember for opptak påfølgende år
Varighet
4 år (240 stp)
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. desember for opptak påfølgende år

Bachelor i utøvende musikk

Bachelor i utøvende musikk

Programmet er delt i to studieretninger; instrumental og vokal. Begge studieretningene gir 240 studiepoeng. Alle emner går over to semestre med studiestart høst dersom ikke annet er spesifisert i emnebeskrivelsene. I 3. og 4. studieår kan du ta valgemner, 20 studiepoeng pr. år. Emnene tilbys i en toårig syklus og omhandler ulike fagområder og spesialiseringer som arbeidsfysiologi, prøvespillforum, biinstrument m.m. Se egen fane under for oversikt.

Om studiet

I løpet av fire år med bachelorstudier legger du grunnlaget for en karriere som profesjonell musiker.

Som bachelorstudent får du individuell undervisning på hovedinstrument og anledning til å delta i ulike kammermusikkgrupper og ensembler. Du gjennomgår også en solid musikkteoretisk skolering, innføring i grunnleggende direksjon og repertoarkunnskap.

Gjennom emnene i Entreprenørskap får du undervisning i og erfaring med å utvikle dine egne kunstneriske prosjekter.

Konserter er sentrale i studiet ved instituttet. I tillegg til å produsere egne konserter samarbeider vi med mange andre profesjonelle aktører i kulturlivet, som festivaler og symfoniorkestre, både i Norge og utenlands.

Det tredje og fjerde året kan du velge emner du er spesielt interessert i ved siden av undervisningen i hovedinstrument og entreprenørskap. 

Det tas forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte studenter for at det enkelte valgemnet skal igangsettes. Oversikt over valgemner som tilbys vil bli kunngjort ved semesterstart.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Oslo
  • Søknadsfrist: 15. desember for opptak påfølgende år

Videre studier/jobbmuligheter

Oppnådd bachelorgrad kvalifiserer til videre studier på masternivå nasjonalt eller internasjonalt og til praktisk-pedagogisk utdanning i utøvende musikk.

Mulige yrkesveier henger sammen med hvilken emnesammensetning du har i studiet ditt. Du kan for eksempel kvalifisere deg til orkestermusiker, operasanger, frilansmusiker, solist eller kammermusiker.

Når du har fullført dette studieprogrammet, får du graden bachelor i utøvende musikk. Dersom du etter fullført bachelorgrad velger å ta 60 studiepoeng praktisk-pedagogisk utdanning i utøvende musikk, vil du bli kvalifisert til å undervise i kulturskoler, videregående skoler, det frivillige musikkliv og skoleverket generelt.

Barratt Due Musikkinstitutt
Lyder Sagens gate 2
0358 Oslo

Barratt Due Musikkinstitutt

Barratt Due musikkinstitutt er en av Europas fremste og mest særpregede utdanningsinstitusjoner innen klassisk musikk. I møte med dyktige lærere og musikere i verdensklasse kan vi tilby en utdanning som spenner fra musikkbarnehage til utøvende bachelor- og masterutdanninger. Barratt Due...

Les mer og vis alle utdanninger ved Barratt Due Musikkinstitutt

Highlights