Vis studentum.no som: Mobil

De beste sparingsappene for studenter

I takt med digitaliseringen har det blitt utviklet mange apper som sparer folk for både tid og penger. Flere av disse er spesielt tilpasset studenter. Vi har laget en oversikt over gratis apper som bidrar til å gjøre studenthverdagen litt billigere. 


Mattilbud: Finn tilbud på dagligvarer

Mattilbud er en norsk app som hjelper deg med å finne tilbud i norske dagligvarebutikker. Appen viser tilbud fra Rema 1000, Meny, Kiwi, Rimi, Joker, Spar, Coop-butikkene, Bunnpris, Matkroken, Europris, Narvesen og 7-Eleven. Med over 550.000 nedlastninger er Mattilbud en av Norges mest nedlastende mobilapper.

Dersom du eier et kredittkort med dagligvarerabatt kan du oppnå ytterlige fordeler ved å betale med kortet når du gjør dagligvarehandel. På denne måten kan du få rabatter eller en prosentandel av kjøpesummen tilbake etter endt handel.

Too good to go: Bidra til å unngå matsvinn

Too good to go er et selskap som har som mål å redusere det enorme matavfallet vi produserer. Her kan man kjøpe matretter til redusert pris rett før stengetid, og dermed bidra til å unngå matsvinn. Dette er en utmerket måte for studenter med en hektisk hverdag å spare både tid og penger. Du bestiller mat direkte gjennom appen, og kan hente bestillingen din fra en lokal restaurant, café eller et bakeri opptil en time før stengetid.

I eksamenstiden vil store deler av dagen gå med til å studere, og da vil det være ekstra viktig å spise sunt og godt for å holde fokuset oppe. Med lite tid og høy sult-faktor kan det i denne perioden derfor være ekstra nyttig å kunne gå innom en restaurant og ta med god og billig mat på vei hjem fra skolen.

Prisjakt: Sammenlign priser når du handler

Prisjakt er en app som gir deg oversikt over priser og tilbud når du er ute og handler. Den gir deg varsler når et produkt du er ute etter er til salgs for et beløp du er villig til å betale. Appen sammenligner derfor prisene på spesifikke produkter i ulike butikker. Dersom du er i en sportsbutikk og ønsker å kjøpe deg et par Nike-sko, kan du enkelt sjekke appen for å se om skoene har en god pris, eller om du kan få et bedre tilbud et annet sted.

Dersom du finner en bedre pris i en annen butikk kan du forsøke å gi beskjed om dette til butikken du er i. De fleste butikker ønsker å være konkurransedyktige på pris,

Dreams: Fra drøm til virkelighet

Gjennom spareappen Dreams kan du automatisk sette av penger til det du drømmer om, før du rekker å sløse dem bort. Dette er en morsom måte å spare på. Du setter dine egne sparemål og velger hvordan du ønsker å spare. Det kan enten være gjennom at du regelmessig setter inn et fast beløp eller at du lar appen dra tilfeldige småbeløp fra din konto. Se pengene dine vokse helt til du når ditt sparemål. 

Appen passer godt for deg som ønsker en utfordring. Kanskje er det nå du skal kutte ned på unødvendige utgifter og spare pengene i stedet? 

Sammenlign og spar

Det er mange muligheter for å spare både tid og penger dersom du tar i bruk apper for å sammenligne priser og tilbud. Ingen ønsker å betale mer for et produkt enn det som er nødvendig, og ved å bruke mobiltelefonen din på en smart måte kan dette endelig bli en realitet!

Kilde: Samlino.no, storebrand.no

Sist oppdatert: 25 nov 2021

Du kan kanskje også være interessert i:

Sist oppdatert: 11.08.2021

Kostnader knyttet til studenttilværelsen

Har du oversikt over hvilke kostnader du vil ha som student? Les om utgiftspostene i studietiden her!

Les mer
Sist oppdatert: 27.04.2021

Slik får du orden på studentøkonomien

Forbrukerøkonom Magne Gundersen, kjent fra Luksusfellen i TV3, gir deg rådene du trenger for en ryddig studentøkonomi.

Les mer
Sist oppdatert: 27.08.2019

Hvordan bruke mindre penger som student

Er du en av dem som føler at pengene raskt forsvinner hver måned, uten at du helt vet hva du bruker dem på? Det er aldri for sent å ta grep!

Les mer