Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Slik starter du det nye året på topp!

Nytt år, nye muligheter! Nyttårsforsetter er ofte enkle å love, men vanskelig å holde. Se våre tips til hvordan du kan sette dine nyttårsforsetter og starte det nye året på topp!

Nytt år, nye muligheter! Nyttårsforsetter er ofte enkle å love, men vanskelig å holde. Det nye året er på mange måter en ny sjanse til å realisere drømmene dine. Her er våre tips til hvordan du kan sette dine nyttårsforsetter og starte det nye året på topp!

I løpet av denne perioden hagler vanligvis nyttårsforsettene, og vi lover oss selv både det ene og det andre. Felles for løftene våre er at vi vil endre eller gjøre noe konkret for oss selv det kommende året. Og det er faktisk her vi må begynne. Bestemme hva vi lover oss selv, og deretter finne viljen til å holde det. Det høres enkelt ut, og det kan det også være. Med riktig tankegang og vilje er det faktisk ikke så vanskelig. Det er jo ikke selve løftet som utgjør forskjellen – viljestyrken gjør det.

Her er våre tips til hvordan du kan lage et bærekraftig nyttårsløfte:

  • Gjør en årlig gjennomgang. Er det noe du gjorde bra i fjor? Er det noe du vil gjøre annerledes? Det er viktig å sette pris på hva du har oppnådd i løpet av det siste året. Denne informasjonen kan du bruke til å starte det nye året på den beste måten, og for å lage mål i henhold til de positive oppnåelsene du hadde året før.

  • Vær realistisk. Det er viktig å ha realistiske forventninger og krav i forhold til din livssituasjon og evne til å holde løftet ditt. Et realistisk løfte er et løfte du klarer å holde!

  • Du må ha viljestyrke. For å lykkes med løftet ditt er det viktig at du virkelig har viljen til å gjennomføre det. Et realistisk mål som du faktisk kan oppnå, gjør viljen lettere å finne!

  • Lag smarte løfter. Å spesifisere og definere målet ditt vil gjøre det lettere å holde det. Jo tydeligere du gjør det, jo mer realistisk blir det, og på denne måten øker viljen din for å nå målet. Et smart mål betyr at det skal være spesifikt, målbart, attraktivt, realistisk og tidsbestemt.

  • Del løftet ditt med andre. Delt glede er dobbelt glede! Et gjennomtenkt løfte som uttales og involverer andre øker sjansene dine for å holde løftet. Du får også noen som kan støtte og dytte deg når motivasjonen din svikter.

  • Vær snill mot deg selv. Dette er nesten det viktigste – du skal føle deg bra. Hvis du ikke kan kjempe mot målet ditt en dag, trenger du ikke gjøre det. Dette betyr ikke at det er et tilbakeslag, og det trenger ikke å påvirke sluttresultatet ditt. Det viktige er hvilken retning du går. Se på reisen din mot destinasjonen som noe morsomt, da kommer du langt!

Har du som mål å starte en utdanning, men vet ikke hva? Ta vår utdanningstest og finn ut hvilken utdanning som passer for deg!

Ta utdanningstesten


Annonser