Hilsen fra rektor

Hvem: Ulrika Björklund
Hva: Academic Director 
Hvor:           HIM - Hotel Institute Montreux


Rektor HIM

Du har en spennende karriere foran deg!


Hvem er du og hva er din stilling?
Mitt navn er Ulrika Björklund. Jeg er fra Sverige og for tiden er jeg Academic Director her på Hotel Institute Montreux.


Hva førte deg til Sveits og Hotel Institute Montreux?
For meg er dette egentlig å komme tilbake til Sveits. Jeg gikk på en hotellskole her i Sveits for mange år siden. Etter videregående skole i Sverige visste jeg at jeg ønsket en karriere i en dynamisk bransje full av muligheter og at hotell og reiseliv ville være ideelt for meg. Jeg bestemte meg for å studere i Sveits, ettersom Sveits er ansett for å være gjestfrihetens fødested og hotellskolene her er høyt respektert. Dette førte til at jeg fikk flere interessante og givende hotellposisjoner rundt om i verden, blant annet som General Manager for flere hoteller og feriesteder i USA og Karibien.

Etter en lang og vellykket karriere innen hotellbransjen, følte jeg det var på tide å dele min kunnskap og kompetanse med den yngre generasjon. Det var da naturlig for meg å se på muligheten for å flytte tilbake til Sveits og bli en del av de prestisjetunge hotellskolene der. Jeg ble derfor veldig glad da jeg fikk tilbud om stillingen som faglig leder for HIM, som er en del av Swiss Education Group (SEG). Jeg nyter denne nye erfaring og posisjonen, og det er flott å ta del i de yngre generasjoners suksesshistorier innenfor den spennende hotellbransjen!


Hvordan tror du det er å være norsk student på HIM? 
Spennende og givende! Det faglige programmet, nettverksmulighetene, vennskapene og karrieremulighetene gjør HIM til et spennende og dynamisk sted å studere.


Hvilke fordeler får man av å velge HIM?
Vel, det er mange fordeler! 

 1. Støtte fra den norske Lånekassen

 2. Studentene får graden “Bachelor of Business Administration in Hospitality Management”
  Vår styrke er at vi blander sveitsisk hotellpraksis med amerikansk ledelseskompetanse. Vårt amerikanske samarbeidsuniversitet er Northwood University, så studenter uteksaminert fra HIM får både en sveitsisk og en amerikansk bachelorgrad (BBA). Det at HIM spesialiserer seg på både gjestfrihet og næringsliv gjør at studentene blir svært allsidige og ettertraktet.

 3. Svært internasjonalt miljø med små klasser
  På HIM ønsker vi hvert semester over 50 nasjonaliteter velkommen! Våre klasser er relativt små, med mellom 20-25 studenter per klasse. Så i én klasse har du kanskje 10 land representert, noe som gjør klasserommet meget engasjerende og interessant. Studentene lærer så mye fra hverandre!

 4. Studentsentrert tilnærming
  Vi har en studentsentrert tilnærming til læring. Våre klasser er svært interaktive, og elevene oppfordres til å delta aktivt og dele sine erfaringer. Alle studenter får en iPad ved ankomst, og alle klasserom er utstyrt med førsteklasses teknologi.

 5. Montreux og Sveits
  Et flott sted å studere og et fantastisk sted å bo! Sveits er et veldig trygt land med høy levestandard og Montreux-regionen er omgitt av noen av høydepunktene i sveitsisk turisme.

 6. Ekstra faglige aktiviteter
  Skolen organiserer turer og utflukter (noen gratis og noen med en liten kostnad) med reisemål som sjokoladefabrikker, gårdsysterier og dagsturer til Genève, Bern, Torino og Milano, bare for å nevne noen. Studentene kan også involvere seg i ulike idretter og aktiviteter, som fotturer, ski, svømming, tennis, hockey, fotball, basketball, jogging og så videre.

 7. Spesialiseringer
  Studentene på BBA-programmet kan det siste året velge mellom tre studieretninger: Human Resources, Finans Luxury Marketing & Business Management. Dette skjer i samarbeid med Banque Edmond de Rothschild, Hublot, Montreux Jazz Festival og Four Seasons Hotels & Resorts slik at våre elever utvikler et solid grunnlag i global business.

 8. Internasjonalt rekrutteringsforum (IRF)
  To ganger i året får studentene muligheten til å møte bransjeledere fra hele verden. IRF finner sted i mars og oktober, og tar imot hotellgrupper, resorts, flyselskaper, cruiselinjer og mange andre grupper fra hotellbransjen.

Hvordan ser jobbmulighetene ut etter endt utdanning?
Jeg siterer vår CEO Florent Rondez;

“Our industry currently represents 9% of the world GDP (BNP, red.anm) and 1 out of every 11 jobs worldwide is in the hospitality sector. This is a powerful market and continually expanding with new positions and opportunities. In today’s environment, the hospitality business provides a perfect career solution, offering a safe and exciting workplace with much diversity. Over the next 15 years, the industry is forecast to maintain growth at a steady rate of 3.3% per annum, reaching 1.8 billion international tourists by 2030. This consistently positive growth means that we need to remain flexible and adaptable to the changing face of tourism "

Servicebransjen er stadig skiftende og dynamisk, og studenter uteksaminert fra HIM har fantastiske karrieremuligheter. På grunn av strukturen av våre faglige programmer får studentene både teoretisk og praktisk erfaring som gjør dem svært ettertraktet innenfor alle bransjer. Du kan se hvilke muligheter som finnes i denne bransjen ved å se på Petter Stordalen og hans vellykkede reise!


Hvordan ser søknadsprosessen ut?
Vi har en svensk kontaktperson som hjelper søkere fra de nordiske landene med alt de lurer på rundt søknadsprosessen. Så start med å sende en henvendelse til Levi, så tar han kontakt med deg! Dette er selvfølgelig helt uforpliktende!


Noe du vil legge til? 
Vi ser frem til å ønske deg velkommen til HIM-familien!  Du har en spennende karriere foran deg!Les mer om HIM - Business school

Bestill mer informasjon


Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om HIM - Business school.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.