Få et innblikk i en students hverdag på moteskolen Esmod!

esmod erfaringer

logo

Maneesha Gallage

Motedesigner og modellør-student hos Esmod, Oslo. 

1. Hva studerer du? Fortell litt om studiet ditt.

Jeg heter Maneesha Gallage og jeg studerer Motedesigner og Modellør på andre året på Esmod i Oslo. Hittil har studiet gått ut på å konstruere plagg og få forståelse for proporsjoner, volum, og silhuetter. Andre året på studiet står vi veldig fritt til å ta våre egne beslutninger når det kommer til konstruering av plagg. Når vi skal i gang med et prosjekt prøver vi å tenke oss til hvordan vi vil at plagget skal sitte på en kropp. Vi legger mye vekt på bevegelighetsrom og design, samt hvordan vi velger å løse sømteknikker som vi lærte det første året. Denne friheten og selvstendigheten stammer fra første året der vi begynte fra bunnen av med å lære konstruksjon og mønstertegning av klær.

Designfaget handler om å finne seg selv, vise hvem man er og er en måte å uttrykke seg selv på - både som person og fashion designer. Vi har designtimene til å tegne skisser og  finne inspirasjon. Vi jobber mye på pc-en der vi ved hjelp av Adobe-programmer som Indesign, Photoshop og Illustrator skaper den ideen og det universet vi har sett for oss.

2. Hvorfor valgte du dette studiet? 

Grunnen til at jeg valgte dette studiet var først og fremst fordi jeg alltid har hatt en brennende og helt ubeskrivelig kjærlighet for mote og klær. Jeg har alltid hatt en drøm om å kunne gå på en skole der jeg får mulighet til å lære meg alt fra bunnen av - å kunne sy, konstruere, ta ut mønster, lære designteknikker og utforske mer av meg selv og hvem jeg er som designer. Etter at jeg fikk vite om Esmod har skolen hatt en stor plass i hjernen min og ble derfor et naturlig valg.

3. Hva er det mest spennende med det du studerer?

Det er så utrolig mye jeg finner spennende med dette studiet. Jeg lærer og oppdager nye ting hver dag, og det i seg selv endrer perspektivet mitt som motedesigner. Jeg syns det er utrolig viktig at man får slike momenter til å tenke nytt og finne nye ideer. Noe annet som er veldig spennende er også å se resultatet på slutten av prosessen. Man starter gjerne med en skisse av et plagg, til konstruering eller modellering, før man går videre til sy-prosessen og til slutt sitter igjen med et ferdig produkt. At vi bruker forskjellige typer materialer, forskjellige metoder innen konstruering og modellering, og ulike typer designmetoder gjør at man oppdager ting man aldri har tenkt på før. Man ender ofte opp med et helt annet resultat enn man i utgangspunktet startet med. 

4. Hva er det mest utfordrende med det du studerer?

Det som er aller mest utfordrende må jeg si er tiden. Hver oppgave har en deadline og en tidsramme der vi jobber helt til dagen vi har innlevering på det ferdige plagget sammen med portfolioen vår. Tid er en stor faktor fordi jeg er nødt til å ta ansvar for å koordinere den, og være flink til å fordele den på en smart måte slik at jeg kommer i mål. En annen utfordring for min del kan jeg si er konstruksjon. Jeg syns det er så gøy å få det til, men startfasen i konstruksjon kan være krevende med tanke på vurdering av volum og silhuett på plagget. Men disse utfordringene har lært meg veldig mye, og gjør meg forberedt og selvstendig i ulike situasjoner jeg kommer til å møte senere i arbeidslivet.

5. Hva er drømmejobben din?

Drømmejobben min er helt uten tvil å være en Fashion Designer. Det å skape og lage klær. Ikke bare lage klær men også det å fortelle en historie, spre det og sende ut et budskap som jeg er lidenskapelig for og noe jeg står for. Det å skape magi og å kunne uttrykke meg selv og visjonen min med klær er den aller største drømmen min.

6. Hvorfor vil du anbefale andre å ta en utdanning på ESMOD?

Det er så utrolig mye vakkert jeg vil si om Esmod. Jeg har vokst utrolig mye som person og lært mye om meg selv. Den utviklingen jeg har hatt fra dag èn på Esmod til dagen i dag er helt ubeskrivelig og det er så innmari mye kunnskap jeg sitter igjen med. Det er jeg utrolig takknemlig for.

Dyktige lærere

Jeg vil anbefale Esmod på det varmeste fordi man kan få så mye mer enn det man søker inn for. Læringskurven fra starten av går kun oppover for man lærer så mye hele tiden og det er en ubegrenset mengde av kunnskap man får hver eneste dag. Lærerne er dyktige, hjelpsomme og gir oss den ekstra motivasjonen vi trenger.

Gjesteforelesere som er eksperter i bransjen

Esmod er en helt fantastisk skole fordi den åpner så mange dører. Vi har fått sjansen til å vise våre talenter og kunnskap på store eventer og fått muligheten til å jobbe med store navn i bransjen. Vi får også jevnlig besøk av eksperter innenfor moteindustrien som holder foredrag om arbeidslivet i motebransjen. Alt dette har åpnet øynene våre og fått oss til å tenke innovativt, og ikke minst gitt oss mer motivasjon til å følge drømmene våre. 

Klasseturer 

Jeg må også nevne klasseturene til Paris, Kina, og London. Disse turene er veldig inspirerende og vi får besøkt steder og fabrikker som vi ellers ikke hadde fått anledningen til å besøke hadde det ikke vært for Esmod. 

bratt læringskurve og motiverende miljø

Når det gjelder forkunnskaper trenger man ikke å bekymre seg hvis man ikke har erfaring med søm eller tegning av mønster fra før. Alt dette lærer man på skolen det første året - og det er utrolig hvor mye man kan lære på så kort tid. Det å starte med så lite kunnskap og til slutt bli selvstendig og selvsikker nok til å ta egne beslutninger er en stor grunn til hvorfor Esmod er så fantastisk. I løpet av disse årene har jeg blitt tatt godt vare på av både lærerne mine og klassekamerater. Miljøet er varmt og hyggelig, og man føler seg som en del av en stor familie som motiverer hverandre. Det å ha mennesker rundt seg som er kreative og har forskjellige historier er enda en grunn til å anbefale Esmod. 

Bestill mer informasjon


Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om ESMOD Oslo Fagskolen Kristiania.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.