Vis studentum.no som: Mobil

Motedesigner og Modellør 2-årig

ESMOD Oslo, Fashion Mode
Sammendrag
Heltid/deltid
120 studiepoeng
Fagskole
Oppstart: august 2020 - Oslo
Søknadsfrist: Løpende opptak.
116 000 NOK Momsfritt
Ja

Motedesigner og Modellør 2-årig

studere mote i oslo

2-årig fagskolestudie i motedesigner og modellør

Kan du tenke deg å bli motedesigner og modellør? Ta en moteutdanning på ESMOD! ESMOD Oslo er del av det prestisjetunge, internasjonale nettverket ESMOD International. Nettverket har i dag 20 skoler rundt om i hele verden. ESMOD Oslo har utdannet designere siden 1990. Med en utdanning som motedesigner og modellør kan du på en profesjonell måte gå direkte inn i stillinger i motebransjen. 

Hva lærer jeg?

Dette studiet gir deg ferdigheter innen moteillustrasjon, fargelære, tekstillære og den kreative prosessen fra idè til ferdig produkt, og erfaring med kolleksjonsoppbygging for både dame, herre og barn innen ulike markedssegmenter. Du vil få god erfaring med digitale verktøy for tegning, bildebehandling og layout. Tekniske ferdigheter utvikles i modellismen for å kunne vise kreative visjoner og ideer som ferdige produkter.

Studentens personlighet og identitet vil komme til uttrykk i deres avgangskolleksjon hvor studenten kan fordype seg i ønsket tema, målgruppe og markedssegment innen dame, herre eller barneklær. Ved fullført og bestått studie, vil du kunne motta det internasjonalt anerkjente ESMOD Diplomet.

Den 2-årige fagskoleutdanningen gir deg grundig opplæring i Adobe-programmene Photoshop (Ps), Illustrator (Ai) og In Design (ID). Du får mulighet til å sertifisere deg i disse programmene. Dette gjøres i samarbeid med IGM. En slik sertifisering gir deg store fortrinn ved jobbsøking.

Studiets oppbygging

Studiet er delt likt mellom fagområdene klesdesign og modellisme. Design omhandler den kreative prosessen, mens modellisme er oversettelsen av idè til ferdig produkt gjennom drapering, mønsterkonstruksjon, tilskjæring og søm. Studiene inneholder også yrkes- og bransjeteori. Det er kombinasjonen av disse elementene og ESMODs metoder som gir studenten både kreative og tekniske ferdigheter.

Hva skiller ESMOD fra andre moteskoler?

 • Studietur

  Hvert år reiser vi på studieturer til Paris, London og Guangzhou/Kina. Vi besøker stoffmesser, stoffmarkeder, fabrikker og internasjonale moteselskaper.

 • Motevisning

  I snart 30 år på rad har ESMOD Oslo avholdt sin store Diplomvisning i juni. Der kommer representanter fra hele bransjen for å plukke ut nye talenter til stillinger, der kommer presse og selvfølgelig familie og venner. Avgangsstudentene viser sine kolleksjoner til et entusiastisk publikum.

 • Nettverksbygging

  Skolens tette samarbeid med motebransjen gir deg mulighet for nettverksbygging. ESMOD Oslo har et stort og solid nettverk både nasjonalt og internasjonalt. Vi formidler hvert år kontakt med bransjen slik at flere av våre studenter går direkte ut i relevante jobber.

 • Ekspertise på internasjonalt nivå

  ESMOD Oslo og skolens faglige ekspertise er på et internasjonalt nivå. Alle lærere må godkjennes av ESMOD International for å sikre kvalitet og faglig nivå. Litteraturen som benyttes er ESMODs tradisjonsrike lærebøker med komplett pensum. Lærebøkene er godt illustrert og svært grundige. ESMOD-bøkene har du med deg hele livet, og er supre som oppslagsverk. ESMOD-bøkene er både på engelsk og fransk.

Tett oppfølging

Du har faglærere som følger deg i det enkelte fag, gjennom hele utdanningen. Lærerne dine er tilgjengelig for deg hver dag, og du får tett oppfølgling og veiledning. Som regel begynner vi dagen med en forelesning og gjennomgang av nytt stoff. Deretter jobber du med oppgavene dine. I tillegg har ESMOD Oslo et solid nettverk i motebransjen, og du vil møte gjesteforelesere som gir deg et innblikk i hvordan det er å jobbe i vår bransje.

Eksamen og arbeidsoppgaver

Studiet er lagt opp slik at du jobber akkurat som du ville gjort ute i bransjen. Du designer hele tiden nye kolleksjoner og utarbeider nye prototyper. Det første av studiets to år deler vi inn i perioder, og hver periode begynner du med en inspirasjon, deretter utvikler du denne til ditt eget uttrykk og særpreg, du designer plagg til temaet ditt og videre realiserer du et plagg og utarbeider prototype. Du lager altså profesjonelle designporteføljer og syr opp prototyper. 

Det andre av studiets to år arbeider du store deler av året med din egen kolleksjon og merkevare. Her velger de selv tema og målgruppe. Kolleksjonene presenteres for en jury fra bransjen samt en representant fra ESMOD Paris. Kommer man seg gjennom nåløyet, mottar man det prestisjetunge ESMOD Diplomet i tillegg til fagskolevitnemål. Juryen deler også ut priser for de beste arbeidene.

Hva gjør tidligere ESMOD-studenter nå?

Tidligere ESMOD-studenter jobber i dag med produktutvikling, produksjonsoppfølging, som designere, modellører eller annet, for blant andre Acne, H&M, Louis Vuitton, Tom Wood og Den Norske Opera og Ballett. Noen eksempler på merkevarer som er startet og eies av tidligere ESMOD-studenter er Fam Irvoll, Epilouge, CalaJade og Mette Møller.

ESMOD-skolene har gjennom snart 180 år levert designere og modellører til den internasjonale motebransjen. Du finner tidligere ESMOD-studenter ved de store motehusene.

Mastergrad i Paris

Vår fagskoleutdanning gir den unike muligheten der du kan gå direkte fra fagskole med 180 studiepoeng til å ta en internasjonal mastergrad. Ved ESMOD Paris kan du ta en master med høy internasjonal prestisje.

ESMOD er det eneste motestudiet i Norge som gir deg denne muligheten. ESMODs masterutdanning er ranket som en av de beste i verden.

Opptakskrav/Søknad

Formelt opptakskrav er fullført og bestått videregående opplæring med svennebrev i:

 • kjole- og draktsyer
 • herreskredder

Søkere som ikke tilfredsstiller dette, men har annen relevant utdanning, erfaring eller yrkespraksis, kan komme inn med bakgrunn i realkompetanse. Vi vektlegger interessen for motefag. Minimumsalder for opptak på bakgrunn av realkompetanse er at søker fyller 19 år i løpet av året det søkes opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Studiet gir 120 studiepoeng.

Kostnader

 • Studieavgift for vår 2-årige fagskoleutdanning er kr 116.000,- for skoleåret 2020/21.
 • I tillegg kommer utgifter til obligatorisk bokpakke og modelleringsbyste.
 • Individuelle materialkostnader må påberegnes.
 • ESMOD Oslo har fagskolegodkjenning og du kan søke lån i Statens Lånekasse.

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Motedesigner og Modellør 2-årig.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

ESMOD Oslo, Fashion Mode

studere mote

Den internasjonale motefagskolen - ESMOD

ESMOD Oslo har utdannet klesdesignere og modellører siden 1990, og er en del av det prestisjetunge, internasjonale nettverket ESMOD International. Nettverket har i dag 20 skoler rundt om i hele verden og utdanner studenter på internasjonalt nivå. Vår styrke er modernitet i arbeidsmetoder, teknologi og industri. 

Hvorfor studere på ESMOD?

Med en utdanning fra ESMOD er du med på å skape mote og starte trender! Med den grundige ESMOD-utdanningen som fundament, kan du påta deg mange ulike arbeidsoppgaver og stillinger i motebransjen. Hvis du ønsker deg en fremtid innen mote og har lyst til å leve av din lidenskap, tilbyr vi den eldste og mest prestisjetunge utdanningen innen motebransjen.

Vår fagskoleutdanning er forankret i solide tradisjoner gjennom 175 år. Vår styrke er modernitet i arbeidsmetoder, teknologi og industri. Med det internasjonale ESMOD- diplomet er du blant eliten i motebransjen.

"Motebransjen er internasjonal. Da bør også utdanningen din være det."
- Rektor Rakel Benjaminsen

Mote som livsstil

Mote handler om å undersøke, oppdage, forvente, forestille og observere slik at du kan analysere og møte markedets ønsker og behov. Dette er et gjennomgående fokus på ESMODs utdanninger. Har du et brennende ønske om å gjøre interessen din til et levebrød er dette skolen for deg! ESMOD tilbyr den eldste og en av de mest prestisjetunge utdanningene innen fagfeltet. Kjente merker som har blitt etablert av tidligere ESMOD-studenter er blant annet velkjente Fam Irvoll, CalaJade, Mette Møller og Epilogue. 

Utdanninger

Begge utdanningene er fagskolegodkjente og du kan søke om stipend og lån hos Lånekassen. Våre fagskoleutdanninger er forankret i solide tradisjoner gjennom snart 180 år, med opprinnelse i Paris.

Motevisning som springbrett

ESMOD har en årlig avgangsvisning hvor studenter fra 1. og 2. klasse viser frem arbeid som de selv har designet. Skolen har et tett samarbeid med motebransjen, og hvert år går flere avgangsstudenter direkte ut i relevante jobber. Det er alltid spanere tilstede under avgangsvisningen, og studenter blir invitert til internship eller intervjuprosesser for faste stillinger.

Masterutdanning i Paris

ESMODs fagskoleutdanning gir deg den unike muligheten der du kan gå direkte fra fagskole med 180 studiepoeng til å ta en internasjonal mastergrad. Ved ESMOD Paris kan du ta en master med høy internasjonal prestisje. ESMOD er den eneste moteskolen i Norge som gir deg denne muligheten, og masterutdanningen er ranket som en av de beste i verden.

Vis alle utdanninger fra ESMOD Oslo, Fashion Mode

Kontaktinformasjon til ESMOD Oslo, Fashion Mode

ESMOD Oslo, Fashion Mode

Kirkegata 20
0153 Oslo

Tlf: 91179597
Mobil 91179597
www.esmod.no

Studentene setter karakterer

Gjennomsnittsrangering: 5

Basert på 1 omtaler

Student
(5)
Har lært mye på kort tid!
Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Motedesigner og Modellør 2-årig:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER
Vurdering
(5,0)
Basert på 1 omtaler
Få et innblikk i en students hve...

Maneesha Gallage deler sine erfaringer med Esmod

Les mer