Vis studentum.no som: Mobil

ESMOD Oslo

ESMOD OSLO, Fashion Mode

EN UNIK HISTORIE SOM STARTET I 1841 

En unik arv som lever gjennom flere av dagens fremste, internasjonale klesdesignere. Alexis Lavigne, grunnleggeren av ESMOD var den ofisielle skredderen til keiserinne Eugenie. Som en produktiv oppfinner utviklet han verktøy som brukes den dag i dag; målbåndet og bysten. Han ga ut flere bøker om mønsterkonstruksjon før han startet verdens første skole for mønsterkonstruksjon, og er stamfaren til dagens pensum.

ESMOD skiller seg ut gjennom sine metoder og teknikker i tillegg til grenseløs kreativitet. 

Arven etter Alexis Lavigne som den første som ga ut bøker om mønsterkonstruksjon, har inspirert til videre utvikling av hans metoder. Bøkene har alltid vært en integrert del av skolens undervisningsmetoder og anerkjent av tekstilindustrien og motebransjen. Bøkene inneholder metoder og teknikker som er relevante for alle segmentene i motebransjen;  dame, barn, herre, undertøy, tekstil. Bøkene tar for seg alle aspekter fra idè, konsept, skisse, produksjonsprosess og markedsføring av produkt, til tegneteknikker og mønsterkonstruksjonsmetoder. ESMOD bøkene fortsetter å utvikle og tilpasse seg, og i dag finnes mer en 25 bøker med fokus på ESMODs metoder for design og modellisme.  

MOTE SOM LIVSSTIL! 

Forenkle dialogen mellom ulike kulturer og å høste fra deres forskjeller, har alltid vært ESMOD International’s motto. Mote handler om å undersøke, oppdage, forvente, forestille og observere slik at du kan analysere og møte markedets ønsker og behov. I mer enn 170 år har ESMOD International utdannet kreative sinn i motedesign og modellisme. ESMOD Oslo har gjennom sine 25 år i Norge blitt et naturlig valg for morgendagenskreative talenter.

TRE GRUNNER TIL Å VELGE ESMOD

  1. Våre unike undervisningsmetoder utviklet i 1841, som omfatter alle aspektene ved tekstilindustrien. Med over 170 års erfaring, er ESMOD verdens eldste moteskole. ESMOD har vært toneangivende i motens mange epoker av endring og utvikling. Våre patenterte undervisningsmetoder fokuserer på kreativitet, teknikk, innovasjon og ekspertise!

  2. ESMOD-diplomet har høy anerkjennelse i motebransjen. Det jobber i dag tusenvis av tidligere ESMOD-studenter nasjonalt og internasjonalt. ESMOD International har et nettverk av mer enn 20 000 kontakter i over 7200 selskaper på verdensbasis, som studentene kan benytte seg av. I studietiden inviteres man til å delta på nasjonale og internasjonale konkurranser i samarbeid med bedrifter i motebransjen.

  3. ESMOD International har 21 skoler i 14 land verden over, som tilbyr den samme utdanningen. Dette gir muligheter for utveksling til andre skolen i nettverket mens man er student.

Studiene er delt likt mellom design og modellisme. Design omhandler den kreative prosessen, mens modellisme er oversettelsen av idè til ferdig produkt gjennom drapering, mønsterkonstruksjon, tilskjæring og søm. Studiene inneholder også yrkes og bransjeteori.

Det er kombinasjonen av disse elementene og ESMODs metoder som gir studenten både kreative og tekniske ferdigheter.

ESMOD Oslo - Fashion Mode AS

MOTEDESIGN OG MODELLISMEMEDARBEIDER – 1-ÅRIG

Dette studiet vil gi studenten ferdigheter innen moteillustrasjon, fargelære, tekstillære og den kreative prosessen fra idè til ferdig produkt. I modellisme er mønsterkonstruksjon og søm av klær til dame hovedfokus. Digitale verktøy for tegning, bildebehandling og lay out vil bli gjennomgått.

Obligatorisk utplassering i firma vil gi studenten et innblikk i framtidige arbeidsoppgaver og mulighet for nettverksbygging med bransjen.

Ved fullført og bestått studie vil man få fagbrev som Motedesign -og Modellismemedarbeider.

 Les mer om motedesign og modellismemedarbeider

MOTEDESIGNER OG MODELLØR – 2-ÅRIG 

Dette studiet gir studenten ferdigheter innen moteillustrasjon, fargelære, tekstillære og den kreative prosessen fra idè til ferdig produkt, og erfaring med kolleksjonsppbyggning for både dame, herre og barn innen ulike markedssegmenter. Digitale verktøy for tegning, bildebehandling og lay out vil bli grundig gjennomgått. Tekniske ferdigheter utvikles i modellismen for å kunne vise kreative visjoner og ideer som ferdige produkter.

Studentens personlighet og identitet  vil komme til uttrykk i deres avgangskolleksjon hvor studenten kan fordype seg i ønsket tema, målgruppe og markedssegment innen dame, herre eller barneklær. 

Obligatorisk utplassering i firma vil gi studentene et innblikk i framtidige arbeidsoppgaver og mulighet for nettverksbygging med bransjen.

Ved fullført og bestått studie, vil man få fagbrev som Designer og Modellør, og man vil motta det internasjonalt anerkjente ESMOD Diplomet.

Dame

fra sportstøy til designer pret-a-porter. Denne fordypningen krever nyskjerrighet, tilpassningsevne og et åpent sinn. Markedet for dameklær er bransjens største, og har mange muligheter for spesialisering i ulike felt som strikk, pels, skinn og kostymer for tv og teater.

Herre

fra sportstøy til designer pret-a-porter, denne fordypninge  krever gode tekniske ferdigheter og et øye for detaljer for å kunne lage klær som er både trendige og moderne. Markedet for herreklær er raskt voksende og i stadig utvikling.

Barneklær

alle de ulike delene av barnetøy er dekket, fra nyfødt til ungdom. Fordypningen krever en spesiellt aktiv fantasi, orginalitet og lekenhet for å kunne designe og være innovativ for denne unike gruppen med kunder. I en kultur hvor barna er familiens midtpunkt, har veletablerte merker sett muligheter for et nytt marked.

 Les mer om motedesigner og modellør


For kontakt eller mer informasjon om ESMOD Oslo, Fashion Mode, vennligst fyll inn en interessemelding.

Utdanninger

Motedesign og Modellismemedarbeider 1-årig Oslo
Motedesigner og Modellør 2-årig Oslo

Vis alle

Kontakt skolen

ESMOD Oslo, Fashion Mode

Kirkegata 20
0153 Oslo

Tlf: 91179597
Mobil 91179597
www.esmod.no

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om ESMOD Oslo, Fashion Mode.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Omtaler

Student   |   25.05.2016
Har lært mye på kort tid!
          (5)
Student   |   28.03.2016
Hardt, men verdt det! :-)
          (5)
Tidligere student   |   19.06.2013
Kjempebra!
          (5)