Vis studentum.no som: Mobil

Delta på den Digitale Utdanningsmessen den 16. november 2021 🎓💻 Les mer

Internasjonal utviklingsøkonomi - Master

University of San Francisco
Sammendrag
Heltid/deltid
San Francisco
2 år (heltid) eller 3 år (deltid)
Master, 2 år
Oppstart: August - San Francisco
Søknadsfrist: 1. mars

Internasjonal utviklingsøkonomi - Master

Master i Internasjonal utviklingsøkonomi - University of San Francisco

Master i Internasjonal utviklingsøkonomi 

Er du interessert i samfunnsøkonomi og økonomisk utvikling? Drømmer du samtidig om å studere i USA? Få spesialiserte kunnskaper og analytiske ferdigheter for å forstå hvordan markedskrefter utnyttes til å styrke vanskeligstilte populasjoner og land under utvikling på University of San Francisco (USF)!

Den raske globaliseringen har gitt økt etterspørsel etter fagfolk med opplæring i internasjonal økonomi og økonomisk utvikling. Dette studiet gir kunnskapen og ferdighetene til å forstå hvordan markedskrefter kan bli brukt til å styrke utviklingsland til å bryte ut av fattigdom.

Emner i studiet

 • Økonomisk evaluering av utviklingsprosjekter
 • Effekter av globalisering, internasjonal integrering og handel
 • Makroøkonomi i utviklingsland
 • Landbruksøkonomi og råvaremarked i utviklingsland
 • Kreditt og forsikring på mikronivå
 • Atferdsøkonomi og studier av krig og vold
 • Helse- og miljøproblematikk i utviklingsland
 • Årsaker til fattigdom og hungersnød
 • Kvinner og utvikling
 • Internasjonal finans og valutastabilisering
 • Internasjonale arbeidsmarkeder og folkevandring/migrasjon

Internasjonalt feltarbeid og karrieremuligheter

Gjennom sommeren vil du, sammen med en gruppe medstudenter, samle inn primærdata som en del av praksis eller samarbeid med en internasjonal institusjon. Dette vil bli grunnlaget for masteroppgaven, som du utarbeider i samarbeid med din rådgiver.

USFs studenter i Internasjonal utviklingsøkonomi får vanligvis karrierer innen analyse, forskning innen utvikling og politikk i internasjonale virksomheter og frivillige organisasjoner.

StEM-program

USF er kvalifisert som et STEM-program (vitenskap, teknologi, ingeniørfag og matematikk). Kvalifiserte studenter kan søke om å jobbe i USA i opptil 3 år etter endt utdanning gjennom Optional Practical Training programmet (OPT) og STEM-utvidelsen.

For kontakt eller mer informasjon om Internasjonal utviklingsøkonomi - Master, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Før du melder deg opp til masterprogrammets kjerneemner, kreves det at du gjennomfører kurs i tre grunnleggende kunnskapsområder. Dette kravet fravikes dersom de har blitt oppfylt av tidligere studier eller arbeidserfaring. Det forventes i tillegg du har kompetanse i standard regnearkapplikasjoner. De tre grunnleggende kunnskapsområdene er: 

 • Økonomisk Teori
  fundamentene i økonomisk teori og mikro- og makroøkonomi
 • Matematikk
  Fundamentene i matematikk og lineær algebra i økonomiske modeller
 • Statistikk
  Grunnleggende kunnskap i statistikk, inkludert randomiserte variabler, sannsynlighetsfordeling, konfidensintervaller og hypotesetesting

For å søke på dette studiet må du ha bestått en bachelorgrad, fortrinnsvis i økonomi. USF tilbyr sommerkurs for de som har bachelor fra andre emner.

Søknaden skal inkludere et motivasjonsbrev som beskriver dine grunner for å velge dette studieprogrammet, samt dine akademiske og yrkesmessige mål. Brevet bør også beskrive din bakgrunn og erfaring.

Du må også ha bestått en språktest, TOEFL eller IELTS.

For mer detaljert informasjon, vennligst kontakt University of San Francisco.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad / Master of Science

Kostnader

Ca $27,180 for første året. Det tilbys et begrenset antall stipender til kvalifiserte søkere, i tillegg til undervisnings- og forskningsstipender. 

Videopresentasjon

Få et innblikk i norske studenters studiehverdag på University of San Francisco! 

Jeg vil vite mer!

Want to know more about this program, Internasjonal utviklingsøkonomi - Master? Fill out the following form and include any questions you have. This information will be sent directly to the school, and a representative will respond to your enquiry.

University of San Francisco

Studere i USA på University of San Francisco

Start din karriere på University of San Francisco

Vil du studere i en av verdens vakreste, mest pulserende og mest innovative storbyer? Ta masterutdanningen din på University of San Francisco! 

På University of San Francisco (USF) møter du lærere, ansatte, forskere og studenter, som samlet vil dele sin kunnskap og sine erfaringer. Undervisningsmetoden på USF er utfordrende og personlig, hvor studenter og professorer arbeider tett sammen. Av de 10,700 studentene på University of San Fransisco (USF) er 1,750 internasjonale studenter. 

Mål og visjon

Universitetet i San Francisco er et internasjonalt anerkjent og urbant universitet med et globalt perspektiv. Her utdannes ledere som ønsker en mer rettferdig verden. Universitetet utdanner fagfolk med kunnskapen og ferdighetene til å skape suksess, og med de nødvendige verdiene for å jobbe både med og for hverandre. Sosial rettferdighet er en viktig del av universitetets visjon.

Fordeler ved å studere på University of San Francisco

San Francisco er mer enn bare en vakker beliggenhet for campus; det er også et sentrum for for industri og innovasjon. Som student ved USF har du nærhet til Bay Area og Silicon Valley, som begge kan by på et mangfold av spennende jobbmuligheter.

Studiene på USF inkluderer praksisplasser, eksperimentell læring, entreprenørskap og mangfold. Flere av studiene kan også tilby forskerstillinger innenfor ulike områder.

USF består av fem fakulteter og over 100 studieprogram. Klassene er likevel små, noe som bidrar til tett oppfølging og faglig engasjement. Universitetet kan tilby gode verdier, mangfold og internasjonale muligheter. 

Tidligere studenter fra USF arbeider i dag som ledere i verdenskjente selskaper som blant annet Google, Adobe, Apple, Facebook, IBM, IntelOracle, Salesforce.com, Square, Twitter og Yahoo.

Campus i San Francisco

Å møte ulike personligheter og unike bakgrunner er noe av det som kjennetegner en universitetsopplevelse. Campus er stedet hvor eventyr blir delt, livslange forhold blir dannet og store ideer blir født. 

The Office of Student Housing and Residential Education (SHaRE) åpner dørene for 2000 USF-studenter hvert år, noe som skaper et aktivt, trygt og komfortabelt miljø i sentrum av San Francisco.

Vis alle utdanninger fra University of San Francisco

Kontaktinformasjon til University of San Francisco

University of San Francisco

2130 Fulton Street
94117-1080 San Francisco

Studiested og bomuligheter

Vil du vite mer?

To order information from Internasjonal utviklingsøkonomi - Master, please fill out the following information:

Sign up to our newsletter!
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!