Bachelor

Journalistikk bachelor

Varighet
3 år, 6 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år, 6 semestre
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Journalistikk bachelor

Journalister skal samle inn info om og formidle det som skjer i verden rundt oss, for å opplyse og engasjere folk. En viktig oppgave for journalister er å ta del i nyhetspulsen og jage saker som kan sette dagsorden. Noen journalister avdekker kritikkverdige forhold og kikker makthavere i kortene, slik Aftenpostens journalister gjorde da de avslørte hvordan Stortings-politikere jukset med pendlerleiligheter. Andre journalister arbeider mer kreativt og forteller personlige historier.

Journaliststudiet ved Universitetet i Stavanger er yrkesrettet og kombinerer teori med praktisk arbeid. Studiet kvalifiserer deg til å kunne jobbe i avis, på nett og mobil, og i radio og tv. Hele fjerde semester har du praksis i to ulike redaksjoner. Våre studenter har praksis i store og små avis-, TV- og radioredaksjoner over hele landet. 

Srudiet legger stor vekt på digital kunnskap og praktisk multimediekompetanse. Som journalistikkstudentent jobber du parallelt med studentene som går fjernsyns- og multimedieproduksjon. Store deler av hverdagen tilbringer du i egen medielab på campus.

Hvert år drifter mediestudenter ved UiS en av Rogalands største nyhetsredaksjoner. I to uker sender de daglige direktesendinger på radio og TV, og publiserer nyhetssaker på Utsnitt.net. 

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Stavanger
Universitetet i Stavanger
Stavanger

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har 12.000 studenter og 1600 ansatte. UiS skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. UiS ligger i den mest attraktive regionen i landet, med 300.000 innbyggere....

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Stavanger

Highlights