Master

Kunsthistorie og visuelle studier (master - to år)

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Kunsthistorie og visuelle studier (master - to år)

              

               Hvorfor velge dette programmet?       

                              Vil du være med å skrive kunsthistorien? Vil du lære om hvordan man planlegger en utstilling, arbeider med kunstkritikk eller bevaring av moderne kulturminner? På masterprogrammet i kunsthistorie og visuelle studier blir du del av et av de største fagmiljøene i Norden.                                                                                                                                                                                                 

I vårt masterprogram får du en dypere forståelse av fagets tradisjoner og nye retninger. Vi arbeider med billedkunst, foto og video, arkitektur og design, og legger vekt på grundig analyse av det enkelte kunstverk. Du kan velge mellom flere metodiske og teoretiske innfallsvinkler.

Programmet har to studieretninger

  • Kunsthistorie og visuelle studier gir deg muligheten til å fordype deg i et forskningsområde gjennom en 60 studiepoengs masteroppgave.
  • Kuratering, kritikk og modernismens kulturarv tilbyr et prosjektemne med praksisopphold ved en kunstinstitusjon eller et forskningsprosjekt, kombinert med et mastergradsessay på 30 studiepoeng.

Studiemiljø

Studiemiljøet på kunsthistorie og visuelle studier er aktivt og variert, og det finnes flere foreninger og aktiviteter du kan delta i.

  • Du kan bli med på kunstvandringer, omvisninger, foredrag, fester, studieturer, quiz og filmvisninger i regi av Fagutvalget for kunsthistorie. Du er alltid velkommen som bidragsyter, festdeltaker eller begge deler!
  • Dersom du går med en gallerist i magen, kan studentforeningen Galleri Neuf være noe for deg. Her får du erfaring med utvikling og drift av utstillinger.
  • Studenttidskriftet Paragone er for deg som har lyst til å skrive om kunsthistorie. 
  • Det finnes over 250 studentforeninger på Universitetet i Oslo som du kan delta i. Finn din forening!

Studier i utlandet

Kunsthistorien har hele verden som sitt arbeidsfelt. Du kan også benytte deg av utvekslingsavtaler med kjente universiteter i blant annet:

  • Frankrike
  • Storbritannia
  • Tyskland
  • Sveits
  • Sverige

Du kan også ta deler av studiet ved Det norske institutt i Roma. Les mer om muligheter for utveksling.

Videre studier og jobb

Etter fullført mastergrad kan du jobbe på museer, gallerier og forlag, med kunstformidling og kulturminneforvaltning. Du kan også gå videre innen forskning. Les mer om jobbmuligheter.

 

                           
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0313 Oslo

Universitetet i Oslo – Norges største universitet

Universitetet i Oslo, UiO, ble grunnlagt i 1811 og er Norges største og mest tradisjonsrike institusjon for høyere utdanning. Skolen har ca. 30 000 studenter og 7000 ansatte. UiO har åtte fakulteter, som alle tilbyr både enkeltemner, årsenheter, bachelorprogrammer, masterprogrammer...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Oslo

Highlights