Vis studentum.no som: Mobil
Sammendrag
Bachelor
Oslo
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Journalistikk

Som journalist i en digital mediehverdag må du kunne produsere innhold for mange typer medier. Med en bachelor i journalistikk får du kunnskaper og ferdigheter til å være med å prege utviklingen i bransjen. Samtidig får du en grundig opplæring i journalistisk håndverk.

Utdanningen gir deg undervisning og trening i grunnleggende journalistiske teorier og metoder, slik at du kan produsere journalistikk for alle plattformer (avis, TV, internett og radio).

Du vil lære å finne informasjon, bedømme den kritisk og formidle den på en etisk forsvarlig, tilgjengelig og engasjerende måte.

Som fremtidens journalist må du være multimedial. Du vil lære å filme reportasjer og intervju, ta bilder med telefonen, søke etter informasjon og kilder på tradisjonelle og digitale måter, og du vil lære å publisere stoffet ditt i ulike kanaler og plattformer. Du jobber tett med andre studenter og kommer i kontakt med alle typer mennesker som kilder.

Det første studieåret handler om nyhetsjournalistikk og medieinnføring, mens du arbeider med feature- og undersøkende journalistikk i det andre.

Disse to første årene kretser rundt det lokale og nasjonale. På slutten av det tredje semesteret har du ti ukers praksis i en mediebedrift.

Det tredje studieåret er rettet mot internasjonale forhold. I femte semester har du derfor anledning til å velge emner med internasjonal tematikk undervist på engelsk eller du kan dra på utveksling til en av våre internasjonale partneruniversitet. I sjette semester drar du på en lengre reportasjereise til utlandet og du vil også lære om det å jobbe som frilansjournalist i dagens mediemarked.

Journalistutdanningen har et globalt og internasjonalt perspektiv.

Se programplan på student.oslomet.no

OsloMet – storbyuniversitetet

OsloMet – storbyuniversitetet

OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har gått fra å være høgskole til å bli universitet. Institusjonens nye navn er OsloMet – storbyuniversitetet (engelsk: OsloMet – Oslo Metropolitan University).

OsloMet tilbyr utdanninger på både bachelor- og masternivå, i tillegg til halvårs- og årsstudier.

Fakulteter

 • Fakultet for helsevitenskap (HV)
 • Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI)
 • Fakultet for samfunnsvitenskap (SAM)
 • Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD)

Forskningsinstitutter og sentre

 • Arbeidsforskningsinstituttet AFI
 • By- og regionforskningsinstituttet NIBR
 • Forbruksforskningsinstituttet SIFO
 • Velferdsforskningsinstituttet NOVA
 • Kompetansesenter for arbeidsinkludering (KAI)
 • Senter for profesjonsstudier (SPS)
 • Senter for velferds- og arbeidslivsforskning
 • School of Management
Vis alle utdanninger fra OsloMet – storbyuniversitetet

Kontaktinformasjon til OsloMet – storbyuniversitetet

OsloMet – storbyuniversitetet

Pilestredet 46
0167 Oslo

Tlf: 67 23 50 00

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!