Master

Entreprenørskap og innovasjon

Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. april
Varighet
2 år
Undervisning
Heltid
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 15. april

Entreprenørskap og innovasjon

Ønsker du unik kompetanse og praktisk erfaring som kan bidra til innovasjon og bærekraftige løsninger i oppstartsbedrifter eller etablerte virksomheter? Eller drømmer du om å starte din egen bedrift? Da er denne tverrfaglige masteren noe for deg!

Kandidatens læringsutbytte

En kandidat som har fullført utdannelsen forventes å ha oppnådd følgende læringsutbytte:

Behersker et entreprenørielt tenkesett

  • Har avansert kunnskap om teorier, metodikk og verktøy innen entreprenørskap og innovasjon.
  • Kan utvikle ideer og drive entreprenørskaps- og innovasjonsprosesser i næringsliv og forvaltning, herunder ervervet seg verktøy og metodikk for å starte opp, utvikle forretningsmodeller og finansiere ny virksomhet.
  • Kan bidra til kreativ idegenerering og problemløsning som fundament for entreprenørskap og innovasjon.

Kan bidra til ny kunnskapsbygging innen fagfeltet

  • Kan på selvstendig vis og i tverrfaglige team anvende verktøy innenfor forretningsstrategier og økonomistyring til analyse og i beslutningsgrunnlag for forretningsutvikling.
  • Kan bruke relevante teorier og metoder til å gjennomføre et selvstendig, avgrenset forsknings- og utviklingsarbeid innenfor entreprenørskap og innovasjon under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer.

Kan bidra til bærekraftige muligheter og løsninger i samarbeid med andre

  • Kan gjennom tverrfaglige prosjekter kommunisere og jobbe effektivt sammen med andre for å løse problemstillinger innen entreprenørskap og innovasjon.
  • Kan sammen med andre og individuelt forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder og anvende disse til å strukturere bærekraftige løsninger og formulere faglig resonnementer innen entreprenørskap og innovasjon.
  • Kan anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye måter for å planlegge og lede innovasjonsprosjekter i private og offentlige organisasjoner.

Opptakskrav/Søknad

Bachelor, 180 stp

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU - Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og real- og ressursforvaltning.

Utdanningstilbud ved NMBU

Ved NMBU kan du ta høyere utdanning på alle nivåer. Vi tilbyr alt fra kurs og årsstudium til doktorgradsutdanning. Vi tilbyr utdanning i følgende fagområder:

  • Akvakultur, husdyr og landbruksfag
  • Landskap og samfunn
  • Lærer- og lektorutdanning
  • Matematikk, natur- og realfag
  • Teknologi, sivilingeniør og arkitektur
  • Veterinærmedisin, dyrepleie og helsefag
  • Økonomi og administrasjon

Etter- og videreutdanning ved NMBU

Trenger du påfyll? NMBU tilbyr flere ulike fleksible studier til deg som ønsker å studere ved siden av jobb, eller ønsker å omskolere deg. Vi arrangerer alt fra fagdager og kurs til årsenheter.

Hva er etter- og videreutdanning?

Etterutdanning er korte kurs som ikke gir studiepoeng. Som regel får man et kursbevis for gjennomført kurs. Videreutdanning er lengre kurs som gir studiepoeng, som også innebærer at de har en avsluttende eksamen.

Fakulteter ved NMBU

Universitetet har i dag 7.687 studenter, 1.156 kandidater og 65 studieprogram fordelt på syv fakulteter:

  • Fakultet for biovitenskap
  • Handelshøyskolen
  • Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap
  • Fakultet for landskap og samfunn
  • Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning
  • Fakultet for realfag og teknologi
  • Veterinærhøgskolen

Tjenester og laboratorier

NMBU tilbyr alt fra miljøanalyser til DNA-testing av dyr og driver en rekke laboratorier, forskningssentre og kjernefasiliteter. Vi har for eksempel senter for fôrteknologi, biogasslaboratorium, landskapslaboratorium og fasukuteter for testing av meieriprodukter, øl, grønnsaker, korn og kjøtt.

Vis alle utdanninger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet