Innovasjon og entreprenørskap
Innovasjon og entreprenørskap
Lær om prosessene bak etableringen av en bedrift, og få praktisk kompetanse til å arbeide med innovasjon og entreprenørskap.
Om utdanningen
Gjennom etablering av en studentbedrift vil du få jobbe med reelle utfordringer, og skape resultater gjennom utvikling og realisering av en egen forretningsidé. Du vil komme tett på både gründere og innovasjonsmiljøer gjennom studiets mentorordning og aktiv deltakelse i regionens startup-miljø. Dette gir deg en unik mulighet til å etablere et verdifullt nettverk i arbeidslivet.
Hva lærer du?
I første semester jobber vi blant annet med utvikling av forretningsidé og etablering av studentbedrift i grupper. Gjennom dette arbeidet vil du lære om prosessen bak etableringen av en bedrift fra A til Å.
I løpet av studietiden vil du blant annet lære om:
- Kreativitet og idéutvikling
- Teamarbeid og samhandling
- Selvledelse
- Bedriftsetablering
- Brukerdrevet innovasjon
- Forretningsmodellering og vekststrategi
- Nettverksbygging
Praksis
I siste del av utdanningen skal du gjennomføre en praksisperiode. Du kan velge mellom å jobbe med studentbedriften i et gründermiljø, eller å jobbe med innovasjonsprosesser i en etablert virksomhet.
Praksisen er en god mulighet til å knytte nettverk og er en fin overgang til arbeidslivet, uansett om du ønsker å ta studentbedriften videre som gründer, eller ønsker å jobbe med innovasjonsprosesser i en etablert virksomhet.
Videre studier/jobbmuligheter
Etter endt utdanning kan du gå rett ut i jobb som blant annet:
- Koordinator, prosjektleder eller rådgiver for omstillings- eller innovasjonsprosesser i etablerte bedrifter
- Konsulent eller rådgiver i næringslivsbaserte innovasjonsmiljøer som leverer omstillings- og innovasjonsbaserte tjenester til det offentlige og private arbeidslivet
- Rådgiver i virkemiddelapparatet eller økosystemet rundt oppstartsbedrifter for å bidra til økt entreprenørskap og innovasjon både regionalt og nasjonalt
- Gründer som ønsker å starte egen bedrift, eller ta en sentral rolle i en oppstartsbedrift
Opptakskrav/Søknad
For å bli tatt opp som student på fagskolestudiet i Innovasjon og entreprenørskap må du oppfylle ett av følgende opptakskrav:
- Generell studiekompetanse
- Fullført og bestått videregående opplæring
- Fagbrev/svennebrev
ELLER
- Realkompetanse for fagskole:
- Minimum 23 år i løpet av opptaksåret
- Dokumentere 3 års fulltids arbeidserfaring, herunder regnes lønnet/ulønnet arbeid, verneplikt, folkehøyskole og frivillig arbeid/tjeneste
- Arbeidsattester må inneholde start og sluttdato samt stillingsprosent/timeantall
- Dokumentere norskkunnskaper fra grunnskole, videregående skole, norsk på høyere nivå eller norskprøve B2 for innvandrere fra Kompetanse Norge.
Studiefakta, Tittel m.m
Fagskoleutdanning, 60 studiepoeng.
Kostnader
Kontakt skolen for informasjon om kostnader.
Hvorfor velge Kristiania ?
Relevante gjesteforelesere
Sosialt skolemiljø
Tett på arbeidslivet
Jeg vil vite mer!
Kristiania | Utdanning med tradisjon for forandring
Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...