Master

Sosialvitenskap

Nord universitet, i Bodø
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato

Sosialvitenskap

I alle deler av velferdstjenestene ses en økende grad av pasienter og brukere med sammensatte og komplekse behov for bistand. Dette stiller store krav til hjelpernes kompetanse. Master i Sosialvitenskap er utviklet for deg som vil øke din analytiske kompetanse og øke din kunnskap innen barnevernsarbeid eller sosialt arbeid.

Med en Master i Sosialvitenskap vil du være kvalifisert til en rekke stillinger innenfor de offentlige velferdstjenestene, i privat og ideel sektor. Det er i alle delene av velferdstjenestene økende krav til kompetanse. Både i kommunal helse- og omsorgstjeneste og i spesialisthelsetjenesten ses en økende grad av pasienter og brukere med sammensatte og komplekse behov for bistand. Dette utfordrer tjenestene, og det er behov for personell med høy sosialfaglig kompetanse til å følge opp sosiale og psykiske helse- og livsutfordringer. Sammensatte behov øker også behovet tverrfaglig samarbeid og samhandling. Sosialfaglig personell med masterutdanning er derfor i økende grad etterspurt, og det er sannsynlig at det vil fortsette å øke. Barnevernet har de siste årene vært spesielt i fokus for behovet for kompetanseøkning, og det er derfor spesielt etterspurt en særskilt relevant masterutdanning for barnevernsfeltet. Fordypningen i barnevernsarbeid er derfor utarbeidet i tråd med Forskrift om nasjonal retningslinje for master i barnevernsarbeid, og fyller kravene om relevant barnevernfaglig masterutdanning for ansatte i det kommunale barnevernet og for institusjonsledere etter Barnevernsloven.

Master i sosialvitenskap er en vitenskapelig master på 120 studiepoeng, og vil også kunne kvalifisere til opptak på ph.d - program, eksempelvis ph.d i sosiologi ved Fakultet for Samfunnsvitenskap.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

  • Klasserom
  • Bodø
Nord universitet
Bodø
Bodø

Nord universitet

1. januar 2016 ble Universitetet i Nordland, Høgskolen i Nord-Trøndelag og Høgskolen i Nesna til Nord universitet. Universitetet har ca 1.350 ansatte og 12.000 studenter, fordelt på studiestedene Vesterålen, Bodø, Mo i Rana, Sandnessjøen, Nesna, Namsos, Steinkjer, Levanger og Stjørdal....

Les mer og vis alle utdanninger ved Nord universitet

Highlights