Vis studentum.no som: Mobil

Bærekraft og naturvern i Costa Rica

Kulturstudier
Sammendrag
Språkkurs
San Isidro
4 måneder
Heltid
Støttet av lånekassen

Bærekraft og naturvern i Costa Rica

Bærekraft og naturvern i Costa Rica | Kulturstudier

Costa Ricas fantastiske natur gir alle som opplever den ønske om å verne om den. I løpet av fire måneder i Costa Rica kan du oppleve Karibien og stillehavsstrender, med alt som er i mellom: vulkaner og jungel med et artsmangfold du knapt kan oppleve andre steder på jorden.

Et givende studium

Med utgangspunkt i teori og feltopplevelser jobber studentene med problemstillinger knyttet til klimaendringer; vern og restaurering av økosystemer; og hvordan lokale virksomheter kan drive bærekraftig og lønnsomt.

Costa Rica ligger i et «hotspot» område for biologisk mangfold. Landet har vedtatt en av de mest ambisiøse planene for å oppnå nullutslipp. Mer enn 95 prosent av Costa Ricas energi er allerede produsert fra fornybare kilder, og skogdekket står nå på mer enn 53 prosent av territoriet. Denne konteksten  gjør Costa Rica til den perfekte arena for å lære om bærekraft samtidig som man utforsker det imponerende biologiske mangfoldet.

Feltstudiet

Inkludert i studiegebyret er en 5 dagers (4 overnattinger og alle måltider) felttur til et tradisjonelt landbruksområde i vekst og som opplevde et massivt avskogingspress for 40 år siden. Området ble imidlertid forvandlet til en av de mest kjente øko-turistiske attraksjoner i hele verden. I dette lokalsamfunnet har de bevist at ved å bruke en rekke visjonære politiske tiltak, også av økonomiske og regulerende art, kan bærekraftig utvikling oppnås ved å bevare og gjendyrke skog, samtidig med at økonomisk vekst og sosial velferd fremmes.

Læringsmål og aktiviteter under feltarbeidet:

  • Vi skal studere det ekstraordinære biologiske mangfoldet i dette området. Blant annet organiserer vi en nattevandring i den tropiske jungelen for å se noen av de mest interessante dyrene som er mest aktive etter solnedgang.
  • Vi skal lære om noen grunnleggende forhold i økosystemer i tropisk skog og hvordan skog regenereres. 
  • Vi blir kjent med småskala dyrking etter økologiske metoder i tropiske områder. 
  • Vi analyser hvordan det å være et resilient lokalsamfunn betyr å bli bedre rustet til å forutse og tilpasse seg naturkatastrofer, økonomiske kriser og klimaendringer.
For kontakt eller mer informasjon om Bærekraft og naturvern i Costa Rica, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Kontakt skolen for informasjon om opptakskrav.

Hvorfor velge Kulturstudier?

Rullerende opptak

Støttet av lånekassen

Friår med mening

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Bærekraft og naturvern i Costa Rica.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kulturstudier

Studere i Asia, Afrika og Latin-Amerika | Kulturstudier

Vi gjør det enkelt og trygt å studere i utlandet - ett semester, studieår eller bachelor. Sammen med norske og utenlandske universiteter tilbyr vi engelskspråklige studier jorda rundt, med lånekassestøtte, studiepoeng og bolig.

Dette er Kulturstudier

Kulturstudier tilbyr semesterstudier innen samfunnsvitenskap og humaniora ved våre vakre studiesteder i Argentina, Ghana, Nepal, Costa Rica og Vietnam. Mer enn 8000 studenter har til nå gjennomført våre studier.

Med unntak av Buenos Aires er alle studiesentrene lokalisert i mellomstore byer. Stedene har vi valgt med henblikk på blant annet infrastruktur, lokal universitetspartner, trygghet og kulturell interesse. Her har vi personale som legger til rette for at ditt studieopphold skal bli interessant, morsomt og faglig utbytterikt.

Våre studenter får oppleve de beste foreleserne og seminarlærerne fra hele verden. Vi er svært stolte av vår dyktige undervisningsstab, som hvert semester sikrer at du som student får maksimalt utbytte av dine studier.

Historie

Kulturstudier ble startet i 1997 av en gruppe samfunnsvitere og humanister fra Universitetet i Oslo. Grunntanken har siden starten vært å tilby undervisning av høy faglig og pedagogisk kvalitet på studiesteder som byr på opplevelser som levendegjør og utfordrer det akademiske innholdet. Foruten gjennomgående svært godt faglig utbytte og nye venner sitter studentene igjen med erfaringer fra en annen kultur som mange vender tilbake til.

Kulturstudier har i dag kontorer i 7 land. Hovedkontoret ligger i Oslo. Vi har representasjonskontorer i Stockholm, Buenos Aires, Pokhara, Hoi An, San Isidro og Cape Coast.

Vis alle utdanninger fra Kulturstudier

Kontaktinformasjon til Kulturstudier

Kulturstudier

Borger Withs gate 9
0482 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Bærekraft og naturvern i Costa Rica:

Motta nyhetsbrev om utdanning
OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!