HR og personalledelse

Kristiania
Sammendrag
Bachelor
Bergen, Oslo
3 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Klasserom

Startdatoer
Bergen
Høst

Oslo
Høst

HR og personalledelse

Norges viktigste verdi er ikke olje, det er mennesker. Dette studiet er starten på en spennende karriere for deg som vil jobbe med HR og ledelse.

Hvorfor studere HR og personalledelse?

Mennesker er bedrifters viktigste ressurs. Derfor trenger både offentlig sektor og privat næringsliv fagpersoner som behersker rekruttering, arbeidsrett og ledelse. Med dette studiet kan du gå rett inn i hvilken som helst virksomhet og være en ressurs fra første arbeidsdag!

Kristiania har gjennom mange år utdannet et tusentalls studenter innen HR, og HR-studiene hos oss har rekordhøy gjennomføringsprosent. Ikke nok med det – de aller fleste får relevant jobb innen seks måneder etter endt utdanning. Dette skyldes blant annet tett oppfølging fra dyktige faglige, mulighet for praksis under studiene, og at man jobber med praktiske caser fra arbeidslivet.

Hva lærer du?

Studiet gir deg gullrekka som arbeidsgivere etterspør: Kunnskap om rekruttering, utvikling av medarbeidere og ledere, styrking av arbeidsmiljø, samt forvaltning av arbeidsgiveransvar og arbeidsrett.

Bachelor i HR og personalledelse er studiet for deg som vil jobbe med planlegging og ledelse av medarbeidere i en bedrift. Du lærer om viktige emner og fagområder som:

 • Rekruttering og kompetanseutvikling

 • Arbeidsmiljø og psykologi

 • Strategisk HR og operativ personaleledelse

 • Individuell arbeidsrett

Praksis

Gjennom praktiske caser og kjente gjesteforelesere får du et innblikk i hvilke utfordringer bedriftene står i. Arbeidslivet ber om praksisnære studier, og ved Kristiania har vi tatt dette på alvor. I ditt fjerde semester får du derfor muligheten til å ha praksis i en bedrift. 

For kontakt eller mer informasjon om HR og personalledelse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Dobbel bachelorgrad

Etter endt studieløp kan du velge å spesialisere deg i ytterligere ett år innen en av våre andre HR-utdanninger. På den måten får du to bachelorgrader på fire år.

JObbmuligheter

Med Bachelor i HR og personalledelse kan du både jobbe i HR-funksjonen og som teamleder med personalansvar. Med noen års erfaring kan du bli HR-sjef. Tidligere studenter har blant annet fått jobb som:

 • Rekrutterer i Adecco, med ansvar for å finne riktig medarbeider til riktig stilling. Som rekrutterer må du også intervju og kvalitetssikre aktuelle kandidater, som oftest på oppdrag fra mange ulike kunder.  
 • HMS-leder i Holte AS, med ansvar for utvikling, innføring og implementering av bedriftens HMS-system. En HMS-leder skal også kunne veilede arbeidstakere og -givere i det systematiske HMS-arbeidet og sørge for at arbeidsmiljøet alltid møter gjeldende krav.
 • HR-konsulent i Oslo kommune, blant annet med ansvar for nyansettelser, oppfølging av sykefravær og lønn. En HR-konsulent fungerer som bindeleddet mellom arbeidstaker og arbeidsgiver og sørger for at alle blir godt ivaretatt. 
 • HR-business partner i Telenor, blant annet med ansvar for implementering og utvikling av selskapets HR-strategi. En HR-business partner er proaktiv og forretningsorientert og støtter organisasjonen og ledelsen slik at de lettere oppnår målene sine.
 • HR-manager i Forsvaret, blant annet med ansvar for organisasjons- og kompetanseutvikling på et strategisk og operativt nivå. Som HR-manager kan du også være ansvarlig for gjennomføringen av lønnsforhandlinger. 

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen HR og personalledelse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Kontaktinformasjon til Kristiania

Kristiania

Prinsens gate 7-9
0107 Oslo


Vil du vite mer?

Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra HR og personalledelse:

OMTALER

Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!