Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Bachelor

Art Direction

Kristiania , i Oslo
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Varighet
3 år
Undervisning
Heltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Art Direction

Ta en utdanning i Art Direction

Vil du jobbe med ideer og konseptutvikling innen TV, film, reklame og visuell kunst? Da er dette studiet riktig for deg. Bachelor i Art Direction får du kun på Kristiania og Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design.

Hva lærer du?

Vil du bli proff på å utvikle visuelle og dramaturgiske ideer som beveger og engasjerer folk? Hvis du drømmer om en jobb innen reklamebransjen, redaksjonelle mediekanaler og innholdsproduksjon, med film-, serie- eller TV-produksjon, eller andre kunstneriske retninger – bør du søke studier innen Art Direction.

Bachelor i Art Direction får du kun på Kristiania ved Westerdals institutt for kreativitet, fortelling og design. Våre studenter er ettertraktet i bransjen og vinner priser i både inn- og utland for sine banebrytende ideer.

Dette er noen av emnene du vil studere: 

 • Visuell kommunikasjon 
 • Redaksjonell kommunikasjon
 • Markedskommunikasjon   
 • Kommunikasjonsdesign

Hva innebærer Art Direction?

Art Director er en internasjonal tittel, kjent fra reklame- og film i over hundre år. Ordet art direction kan leses som det å ta regi innen kunstneriske uttrykk, og skape visuell dramaturgisk kommunikasjon som vekker følelser og endrer holdninger.

Du trener kreative metoder, strategi, visuell dramaturgi, regi og form gjennom en miks av oppdragsorienterte og åpne briefer. Oppgavene løses både individuelt og i tverrfaglige grupper. Evnen til å kunne samarbeide godt med andre i store og små team er særdeles viktig, og fordi en AD nesten alltid jobber i tverrfaglige team bør du trives med å jobbe sammen med andre mennesker. I starten av studiet jobber du mest i tilrettelagte team, slik at du blir kjent med flest mulig, mens du i siste del av studiet jobber i selvvalgte team.

Bachelorprogrammet i Art Direction er et tverrfaglig studieprogram som gir deg innsikt i, og erfaring med en stadig voksende visuell verktøykasse for å kunne utvikle nyskapende kommunikasjon for en analog og digital verden.

Vi legger stor vekt på konkrete og praktiske gjennomføringsevner i alle prosjekter. Gjennom undervisningen vil du utfordres på markedskommunikasjon, redaksjonelle fortellinger og visuell kommunikasjon, noe som gir deg en helt unik bredde.

Som Art Direction-student blir du del av et spennende kreativt miljø der du får møte mange likesinnede, kreative og oppfinnsomme medstudenter.

Både gjennom gruppearbeid og individuelle prosjekter får du innsikt på høyskolenivå i hvordan lage reklamefilm, kortfilm, ulike former for grafisk design, fotografi, idétegning, animasjon, fashion-media med mer. I tillegg vil du lære hvordan presentere og pitche konsepter og lede kreative prosesser.

For kontakt eller mer informasjon om Art Direction, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

1 tilgjengelig startdato

Høst

 • Klasserom
 • Oslo

Videre studier/jobbmuligheter

Karrierevalgene er mange, du kan blant annet velge å produsere redaksjonelle fortellinger og innhold, arbeide innen reklame, eller å jobbe selvstendig med visuell kommunikasjon og design. 

Studiet er praktisk og teoretisk, og gir deg grunnlag for å analysere og utføre kommunikasjonsoppgaver i følgende bransjer:

 • Film, radio, web og TV-produksjon
 • Reklame- og kommunikasjonsbyråer
 • Magasiner, innholdsproduksjon og forlag
 • Kultur- og næringsliv

Etter fullført bachelorgrad er det mulig å fortsette på en masterutdanning på Kristiania, ved en annen høyskole eller et annet universitet, eller i utlandet. 

Opptakskrav/Søknad

For å kunne søke på studiet må du ha ett av punktene nedenfor:

 • Generell studiekompetanse
 • Generell studiekompetanse etter fagopplæring med fag/svennebrev eller yrkespraksis og utdanning etter 23/5-regelen
 • Realkompetanse

NB! Sammen med søknaden din skal du levere en opptaksprøve.

Studiefakta, Tittel m.m

Bachelorgrad (180 studiepoeng).

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Art Direction.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Kristiania
Prinsens gate 7-9
0107 Oslo

Kristiania  |  Utdanning med tradisjon for forandring

Kristiania tilbyr høyere utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Vi jobber tverrfaglig og tett på arbeidslivet, og våre fagskole-, bachelor- og masterstudier er kjent for praksis/internship-muligheter. Vi har over 100 utdanninger, fordelt på fire fagfelt: HR, markedsføring og kommunikasjon...

Les mer og vis alle utdanninger ved Kristiania

Highlights