Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Fagskole

Make-up artist for Fashion & Beauty

Imageakademiet, i Oslo
Varighet
1/2 år heltid eller 1 år deltid, 30 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
74 300 NOK
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: Løpende opptak
Undervisningsspråk
Norsk
Varighet
1/2 år heltid eller 1 år deltid, 30 studiepoeng
Undervisning
Heltid/deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Pris
74 300 NOK
Undervisningsform
Klasserom
Neste startdato
Søknadsfrist
Søknadsfrist: Løpende opptak
Undervisningsspråk
Norsk
Få mer informasjon om utdanningen 👍

Make-up artist for Fashion & Beauty

Makeup artist for Fashion and Beauty - utdann deg til makeupartist 

Vår utdanning til Makeup artist for Fashion & Beauty er designet for de som ønsker å jobbe innenfor mote- og skjønnhetsbransjen. I dette studiet lærer du makeup for brud, foto, fashion show, reklamefilm, TV etc. Veien frem til fagtittelen er spennende og variert med stor vekt på praktisk og kreativt arbeid. Du lærer først de håndverksmessige teknikkene, for så å lære å skape egne uttrykk innenfor de forskjellige delene av bransjen. Etter endt utdanning kan du jobbe for motemagasiner, reklame, TV-produksjoner og motevisninger etc.

Mange av våre tidligere studenter jobber for store merker som MAC, Urban Decay og Inglot. Studiet passer både for deg som kommer rett fra videregående skole, og for de som ønsker en tilleggsutdannelse eller et karrierebytte.

Makeup artist for Fashion & Beauty er tilnærmet identisk med første semesteret til Makeup artist. Du kan derfor velge å gå direkte videre til andre semester på Makeup artist etter utdanningen.

Om studieløpet

Veien frem til fagtittelen er spennende og variert. Vi legger stor vekt på praktiske oppgaver og kunstnerisk utvikling. Du vil lære alt om hvordan man skaper ulike uttrykk og effekter med hjelp av makeup og hår. Du vil også lære hvordan du bruker disse ferdighetene for å få en vellykket karriere i bransjen. Den første studiedagen inneholder en del administrative oppgaver som gjennomgang av skolens forskrift, fotografering for studiebevis osv. Men allerede fra dag to er du i gang med undervisningen. I løpet av den andre uken får du også utdelt sminkekittet.

Så er du klar for emnet Skjønnsminke. Dette er et stort emne med mye repetisjon der du lærer det grunnleggende ved sminkehåndverket. Du lærer full makeup, hår og styling fra ulike epoker fra stilhistorien med utgangspunktet i 1900-tallet. Du vil lære hvordan ytre faktorer påvirker moten, hår og makeup-trendene gjennom tidene fra 1920-tallet frem til i dag.

Deretter vil du lære de spesialiserte sminketeknikkene for foto, og få din kreative side utfordret i emnet Fashion makeup. Du lærer også å sette sammen hele komposisjoner i emnene Styling og Hårstyling. Du vil jobbe med fotografer og behandle bilder i emnet IT/Foto. I emnet Airbrush lærer du å sminke for HD i en moderne medieverden. I siste halvdel av studiet gjennomfører de fleste studentene flere reelle oppdrag i bransjen, samt er utplassert i en bedrift i en uke. Mot slutten av studiet gis en innføring i hvordan du kan jobbe som frilanser med emnet Forretningsmessig atferd og Brud. Studiet er gjennomgående krevende, med det siste halvdelen av studiet som den mest hektiske. 

Studiedagen er ofte bygd opp på den måten at faglærer først demonstrerer teknikker og viser hvordan han eller hun skaper uttrykk innenfor det aktuelle fagområdet, før du øver på det samme med oppfølging av faglærer og assistentlærer. Studiet er gjennomgående praktisk og kreativt rettet.

Emner i studiet:

 • Forberendende skjønnsminke
 • Korrigerende skjønnsminke
 • Brudesminke
 • Fotomakeup
 • Fashionmakeup
 • Airbrush
 • Film & TV 
 • Stilhistorie
 • Grunnleggende hårstyling
 • IT/foto
 • Forretningsmessig atferd
For kontakt eller mer informasjon om Make-up artist for Fashion & Beauty, vennligst fyll inn en interessemelding.

Kommende startdatoer

Velg mellom 2 startdatoer

Høst

 • Klasserom
 • Oslo
 • Norsk
 • Søknadsfrist: Løpende opptak

Vår

 • Klasserom
 • Oslo
 • Norsk
 • Søknadsfrist: Løpende opptak

Opptakskrav/Søknad

Opptakskrav - både for deg med og uten fullført og bestått videregående utdanning

Hvis du mangler fullført og bestått videregående utdanning, ikke fortvil.  Fyll ut en søknad på det studiet du kunne tenke deg, og send oss det du har av papirer fra eventuell skole, jobb etc.

Du kan søke direkte opptak på studie basert på fullført og bestått videregående utdanning, eller du kan bli vurdert ut ifra tilsvarende realkompetanse. Merk at kravet for å bli vurdert etter realkompetanse er at du fyller 19 år i opptaksåret og består en opptaksprøve.

Ta kontakt med oss så vi kan hjelpe deg med å vurdere dine muligheter. Alle kan søke og har krav på å få sine muligheter vurdert. For opptak til 3-årig Bachelor, se spesielle krav nederst på siden.

Direkte kvalifisert for opptak

Du er direkte kvalifisert for opptak hvis du har fullført og bestått videregående utdanning innenfor følgende utdanningsprogrammer (ev. tidligere eller andre utdanningsprogrammer som overlapper):

 • Kunst, design og arkitektur
 • Medier og kommunikasjon
 • Musikk, dans og drama (med drama fra og med VG2)
 • Frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign
 • Håndverk, design og produktutvikling
 • Informasjonsteknologi og medieproduksjon (Medieproduksjon fra og med VG2)

Opptak med vurdering av realkompetanse

Realkompetanse er den erfaringen du har fått gjennom lønnet og ulønnet arbeide, organisasjonsarbeid, annen utdanning eller andre utdanningsprogrammer fra videregående, hobbies osv.  Påbegynt, men ikke fullført videregående opplæring kan også vurderes. For å bli realkompetansevurdert må du også levere en opptaksprøve. Når du har sendt oss en søknad vil du motta opptaksprøven på e-post. 

Realkompetansevurdering kan innbefatte:

 1. Annen videregående utdanning dokumentert dokumentert med vitnemål eller kompetansebevis.
 2. Annen relevant utdanning dokumentert med vitnemål eller kursbevis.
 3. Relevant yrkespraksis dokumentert med arbeidsattest som angir start- og eventuelt sluttidspunkt for arbeidsforholdet og stillingsprosent.
 4. Relevant erfaring fra organisasjonsliv, verv og fritidsinteresser. For å ansees som relevant må du gjennom erfaringen ha behandlet visuelt estetiske og/eller kunstneriske emner og/eller menneskers fremtoning.

Opptaksprøve

Du vil få tilsendt opptaksprøven hvor vurderingskriteriene fremkommer. Opptaksprøven består av tre oppgavesett med litt ulikt fokus, og du velger den oppgaven som passer best for deg og din bakgrunn og erfaring. Arbeidet du produserer kan du fotografere med din telefon og laste opp til oss. Du er velkommen til å ta kontakt med oss hvis du trenger informasjon eller veiledning mens du arbeider med opptaksprøven. Prøven vurderes til bestått/ikke bestått og vil være grunnlag for eventuelt opptak.

Studiefakta, Tittel m.m

Oppnådd tittel: Makeup artist for Fashion & Beauty 

Studiepoeng: 30

Kostnader

Pris: kr 74.300,-

Inkludert i prisen er det meste av utstyret du trenger til studiet. Du får utdelt ditt eget profesjonelle kit som inneholder sminke, pensler og mye annet materiell (kittet med utstyr har alene en verdi på 10.000 kr.)

Betalingsplanen er tilpasset utbetalingene fra Lånekassen. Ta kontakt hvis du ønsker informasjon om betalingsplanen.

Jeg vil vite mer!

Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Make-up artist for Fashion & Beauty.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.
Imageakademiet
Chr. Krohgsgt. 2
0186 Oslo

Imageakademiet

Lokalisert i hjertet av Oslo og etablert i 30 år. Imageakademiet er ledende i Norge innen utdanning av makeup-artister. Vi tilbyr utdanninger og kurs av høy standard, både for de som ønsker en karriere som profesjonell makeup-artist og for de som vil...

Les mer og vis alle utdanninger ved Imageakademiet

Highlights