Vis studentum.no som: Mobil

Innovasjonsledelse

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Master
Oslo
2 år
Heltid
Støttet av lånekassen
Høst
Klasserom

Innovasjonsledelse

Ta en master i innovasjonsledelse!

Verden blir stadig mer digitalisert, konkurranseutsatt og klimasårbar. Utfordringene blir stadig mer komplekse, og derfor trenger samfunnet innovative ledere som kan utfordre det eksisterende og finne nye løsninger til forretnings- og samfunnsmessige problemer.

Med dette studiet vil du blant annet lære om rollen innovasjon spiller i samfunnet og om potensialet det har til å gi betydningsfulle bidrag til kulturell, sosial og økonomisk utvikling. Du vil bli i stand til å lede innovasjonsprosjekter og implementere nyskapende idéer for å oppnå strategiske mål.

Hva lærer du?

I løpet av studietiden din hos oss vil du tilegne deg avansert teoretisk og praktisk kunnskap om innovasjon og innovasjonsledelse. Du vil også få en dyp forståelse for innovasjonens rolle i samfunnet og hvorfor den er kritisk viktig for samfunnets videre utvikling.

En sentral del av innovasjonsarbeidet handler om å involvere, veilede og bygge relasjoner, noe du vil lære med en Master i innovasjonsledelse. Du vil også få kompetansen som må til for å avdekke endringsbehov og etablere nye handlingsmønstre i virksomheter. Du vil også få kunnskap om hvordan du igangsetter entreprenørielle aktiviteter i etablerte organisasjoner.

I tillegg vil vi fokusere på:

 • innovasjonslederrollen
 • individuelle, organisatoriske og sosiale forhold som påvirker innovasjon
 • innovasjonsfagets utvikling
 • innovasjonsprosesser
 • vitenskapelige metoder og vitenskapsteori 

 

Utveksling

På Master i innovasjonsledelse har du muligheten til å søke om utveksling i enten Australia, Storbritannia, USA eller på Island.

For kontakt eller mer informasjon om Innovasjonsledelse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Jobbmuligheter

Etter endt studietid skal du være i stand til å lede innovasjonsprosesser i en organisasjon på en effektiv og ansvarlig måte. Interessen for innovasjon hos næringslivet er stor, men det må gjøres på en analytisk, sikker og lønnsom måte, noe du lærer hvordan du gjør med denne utdanningen. 

Innovasjon er viktig for enhver organisasjon som ønsker å være en del av fremtidens arbeidsmarked, og du vil ha ettertraktet kunnskap og kompetansen som må til for å hjelpe organisasjonen nå sine strategiske mål.

Du vil også kunne bidra til å forbedre og utvikle organisasjonsprosesser og arbeidsrelasjoner, og bevisstgjøre ulike aktører om verdien av en ansvarlig og helhetlig tilnærming til endring. Alt i alt vil dette være med på å gjøre deg til en attraktiv kandidat i fremtidens arbeidsmarked.

Opptakskrav/Søknad

For opptak til Master innovasjonsleldelse kreves det at søkeren har bachelorgrad eller tilsvarende studieløp av minst 180 studiepoeng.

Minimum 80 studiepoeng av disse skal være innenfor ett av følgende fagområder:

 • økonomisk-administrative fag,
 • samfunnsvitenskap eller
 • økonomi

Fagkrav til fordypningsfagene i bachelorutdanningen:

 • Minst 15 studiepoeng i metodefag
 • Minst 15 studiepoeng i administrasjonsfag

 

Karakterkrav

For å være kvalifisert må gjennomsnittskarakter være på C eller bedre. C tilsvarer minimum 2,7.

Studiefakta, Tittel m.m

Mastergrad (120 studiepoeng).

Kostnader

Kontakt skolen for informasjon om kostnader.

Hvorfor velge Høyskolen Kristiania ?

Relevante gjesteforelesere

Sosialt skolemiljø

Tett på arbeidslivet

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Innovasjonsledelse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  Velg en utdanning som utfordrer!

Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914 og er i dag en av Norges eldste private institusjoner innen høyere utdanning. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier tidligere Westerdals Oslo ACT, Norges musikkhøyskole og Norges Dansehøyskole, og har over 18.000 studenter fordelt på campuser i Oslo, Bergen og på nett. Det er en akkreditert høyskole med solid økonomi, hvorav alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene. 

Høyskolen Kristiania ønsker å være en utfordrer i utdanningsmarkedet, og vil inspirere til endring gjennom å være utfordrende, nær, flerfaglig og kreativ. Det er en fremtidsrettet høyskole som særlig fokuserer på yrkesrelevant kunnskap og kompetanse i studieprogrammer og forskning, og jobber systematisk med å skape en positiv utvikling av samfunnet gjennom sterke fagmiljøer og forskningssamarbeid med arbeidslivet. Som student på Høyskolen Kristiania møter du praktisk orienterte og relevante studieprogrammer som forbereder deg på livet etter endt studie.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire faglige avdelinger:

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Høyskolen Kristiania har tre lokasjoner i Oslo, hvor alle har en sentral beliggenhet i sentrum. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit. Her finner du auditorier og klasserom av ulike størrelser, i tillegg til moderne fasiliteter som kantiner, bibliotek, verksteder, og studentpub. Fasilitetene er også tilpasset de ulike studieretningene, med spesialrom for helsestudentene, øvingsrom for musikkstudentene, labber for de kreative studentene og andre tilrettelagte rom som møter dine behov som student.

  En av de største fordelene med å studere midt i hovedstaden, er at alt ligger et steinkast unna. I tillegg til moderne og sentrale lokaler, får du oppleve Oslos rike kultur, uteliv, friluftsliv og andre spennende aktiviteter. Oslo tilbyr et stort utvalg butikker, spisesteder, puber og underholdningstilbud, samtidig har du en lett tilgang på strender, parker og skog.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  Bergen skiller seg ut fra andre studentbyer med sitt sentrumsnære studentmiljø. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Her finner du flere av Norges beste festivaler, et rikt studentliv, samt kort vei til natur og friluftsliv. Bergen har noe for alle, uansett hva du er interessert i. Den korte veien til utlandet har gjort Bergen til et knutepunkt for teknologi, kunnskap, næringsliv, natur og kultur.

  Hos Høyskolen Kristiania i Bergens finner du topp moderne lokaler, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studioer. Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet, og tilbyr flere praksismuligheter i bedrifter som passer ditt studieområde, i tillegg til flere utvekslingsmuligheter. Flere av våre studenter har gjennom disse tilbudene fått jobb lenge før endt studie.

  Nettstudier

  Ønsker du en mer fleksibel og selvstyrt studiehverdag? Høyskolen Kristiania tilbyr utdanning med høy kvalitet, uavhengig av din livssituasjon eller hvor du befinner deg. Utdanningen er like mye verdt som om du hadde studert på campus, og du får en utdanning med høy kvalitet og dyktige forelesere. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg gjennom studiet, og du får muligheten til å kombinere utdanning, familieliv, reise, jobb og/eller andre forpliktelser.

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Prinsens gate 7-9
  0107 Oslo

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Innovasjonsledelse:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!

  - Oppgavene jeg jobber med er ta...

  Mattias er på sitt siste år på Bachelor i HR og personalledelse. Selv under pandemien klarte han imponere Gjensidige, og lande en spennende og relevant jobb som HR Business Partner Intern.

  Les mer
  Nyutdannede skuespillstudenter i...

  Rett fra skolen og inn på sett! Vivild Falk Berg og Deniz Kaya har tilbrakt sommeren på innspilling av serien "Pørni" skrevet av Henriette Steensrup.

  Les mer
  Solveig jobber som Frontend Deve...

  Det tok ikke lang tid fra Solveig hadde fullført bachelorgraden i frontend- og mobilutvikling til hun var i jobb. Hun tok med graden hjem til Stavanger, hvor hun nå jobber som Frontend Developer i Ensign reklamebyrå.

  Les mer