Vis studentum.no som: Mobil

Innovasjonsledelse

Høyskolen Kristiania
Sammendrag
Heltid
2 år
Master, 2 år
Oppstart: Høst - Oslo
Søknadsfrist: 15. april
Ja

Innovasjonsledelse

masterstudenter i forelesning

Ta en master i innovasjonsledelse!

Verden blir stadig mer digitalisert, konkurranseutsatt og klimasårbar. Utfordringene blir stadig mer komplekse, og derfor trenger samfunnet innovative ledere som kan utfordre det eksisterende og finne nye løsninger til forretnings- og samfunnsmessige problemer.

Med dette studiet vil du blant annet lære om rollen innovasjon spiller i samfunnet og om potensialet det har til å gi betydningsfulle bidrag til kulturell, sosial og økonomisk utvikling. Du vil bli i stand til å lede innovasjonsprosjekter og implementere nyskapende idéer for å oppnå strategiske mål.

Interessen for innovasjon er stor hos næringslivet, men hvordan en bedrift lykkes med innovasjon forandrer seg kontinuerlig. Med en Master i innovasjonsledelse lærer du hvilke strategiske og kulturelle tiltak som må til for å utvikle innovasjonsprosesser som vil ta virksomheten inn i fremtiden på en sikker og lønnsom måte.   

Hva lærer du?

I løpet av studietiden din hos oss vil du tilegne deg avansert teoretisk og praktisk kunnskap om innovasjon og innovasjonsledelse. Du vil også få en dyp forståelse for innovasjonens rolle i samfunnet og hvorfor den er kritisk viktig for samfunnets videre utvikling.

En sentral del av innovasjonsarbeidet handler om å involvere, veilede og bygge relasjoner, noe du vil lære med en Master i innovasjonsledelse. Du vil også få kompetansen som må til for å avdekke endringsbehov og etablere nye handlingsmønstre i virksomheter. Du vil også få kunnskap om hvordan du igangsetter entreprenørielle aktiviteter i etablerte organisasjoner.

I tillegg vil vi fokusere på:

 • innovasjonslederrollen
 • individuelle, organisatoriske og sosiale forhold som påvirker innovasjon
 • innovasjonsfagets utvikling
 • innovasjonsprosesser
 • vitenskapelige metoder og vitenskapsteori 

Etter fullført utdanning vil du være klar for arbeid innen et spennende fagfelt som byr på mange muligheter.

For kontakt eller mer informasjon om Innovasjonsledelse, vennligst fyll inn en interessemelding.

Videre studier/jobbmuligheter

Etter endt studietid skal du være i stand til å lede innovasjonsprosesser i en organisasjon på en effektiv og ansvarlig måte. Interessen for innovasjon hos næringslivet er stor, men det må gjøres på en analytisk, sikker og lønnsom måte, noe du lærer hvordan du gjør med denne utdanningen. 

Innovasjon er viktig for enhver organisasjon som ønsker å være en del av fremtidens arbeidsmarked, og du vil ha ettertraktet kunnskap og kompetansen som må til for å hjelpe organisasjonen nå sine strategiske mål.

Du vil også kunne bidra til å forbedre og utvikle organisasjonsprosesser og arbeidsrelasjoner, og bevisstgjøre ulike aktører om verdien av en ansvarlig og helhetlig tilnærming til endring. Alt i alt vil dette være med på å gjøre deg til en attraktiv kandidat i fremtidens arbeidsmarked.

Opptakskrav/Søknad

For opptak til Master i innovasjonsledelse kreves det at søkeren har bachelorgrad eller tilsvarende studieløp av minst 180 studiepoeng.

Fagkrav til fordypningsfagene i bachelorutdanningen:

 • Minst 15 studiepoeng i metodefag
 • Minst 15 studiepoeng i administrasjonsfag

Karakterkrav

For å være kvalifisert må gjennomsnittskarakter være på C eller bedre.

Studiefakta, Tittel m.m

120 studiepoeng.

Kostnader

47 000 kr pr semester
1900 kr registreringsavgift

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Innovasjonsledelse.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania

Høyskolen Kristiania  |  En framtidsrettet høyskole

Høyskolen Kristiania er en utdanningsstiftelse med 10.000 studenter fordelt på studiesteder i Oslo, Bergen og på nett. Stiftelsen Høyskolen Kristiania eier Westerdals Oslo ACT, og sammen har vi 10 000 studenter, 460 ansatte, 700 millioner i omsetning og et spennende utdanningstilbud. Vi er en akkreditert høyskole med solid økonomi der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

Høyskolen Kristiania er en framtidsrettet høyskole, og er særlig opptatt av samfunnets behov for kompetanse og kunnskap. Innen alle høyskolens fagområder jobber det dyktige forskere som hver dag sørger for at den viktigste og nyeste kunnskapen omsettes til undervisning. Ved å være innovative og nyskapende har høyskolen i over 100 år tilbudt morgendagens utdanninger.

Organisasjonens faglige virksomhet er delt inn i fire institutter og en avdeling for fagskolestudier.

Høyskolen Kristiania tilbyr studier innen:

 • Markedsføring og innovasjon
 • Ledelse og HR
 • Helse
 • Teknologi

Westerdals tilbyr studier innen:

 • Design og kommunikasjon 
 • Film og medier 
 • Musikk og scene

De ulike studiene tilbys som årsenheter, fagskolestudier, bachelorstudier, masterstudier, nettstudier og videre-/etterutdanning.

  Høyskolen Kristiania Oslo

  Femti meter fra paradegaten Karl Johan ligger Høyskolen Kristiania Oslo, i en ærverdig gammel bankbygning fra 1860. Der jobber det engasjerte fagpersoner som gir deg tyngden du trenger til å kunne ta steget ut i arbeidslivet med god selvtillit.

  Høyskolen Kristiania Oslo er en unik høyskole som holder til i moderne lokaler med historisk atmosfære midt i Oslo sentrum. Der finner du fasiliteter som egne Mac-rom, ulike typer studio og verksteder, bibliotek, kantine, kaffebar og studentpub, i tillegg til auditorier og klasserom av ulike størrelser. For helsefagstudentene har skolen treningsrom, anatomisk læringssenter, fysiologisk testlab og studentklinikk.

  Høyskolen Kristiania Bergen

  I sjøkanten mellom Akvariet og Fisketorget ligger Høyskolen Kristiania Bergen. Skolens sentrale beliggenhet i sentrum gjør at du kommer deg raskt til skolen fra de fleste bydeler, enten du velger å reise kollektivt, sykle eller ta beina fatt. Fasilitetene er topp moderne, med mange klasserom, grupperom, datasaler og ulike typer studio.

  Høyskolen har i mange år jobbet målrettet med å opparbeide tette relasjoner til næringslivet. Dette har ført til spennende samarbeid, der skolens studenter blant annet har løst reelle oppgaver for TV 2, Adams Matkasse, Ungt Entrepenørskap, Nordiske Mediedager og mange flere.

  Bergen, byen mellom de syv fjell, er vakker. Den tette trehusbebyggelsen og de brosteinsbelagte gatene skaper en helt spesiell atmosfære. Norges nest største by er urban, men har likevel klart å bevare småbysjarmen. Befolkningen er kanskje landets mest patriotiske og lidenskapelige, men likevel er det ikke vanskelig å være innflytter og ny student. Folk er sosiale og ønsker å bli kjent med nye mennesker. Bli derfor ikke overrasket om noen ønsker å slå av en prat med deg på bussen eller i kassakøen.

  Nettstudier

  Ønsker du en fleksibel og selvstyrt studiehverdag tilbyr Høyskolen Kristiania en rekke studier og kurs på høyskole- og fagskolenivå også som nettstudier. Som nettstudent blir du tildelt en faglig veileder som hjelper deg i gjennom studiet og du får en stor grad av fleksibilitet til å studere når og hvor du vil.

  Høyskolen Kristiania

  Vis alle utdanninger fra Høyskolen Kristiania

  Kontaktinformasjon til Høyskolen Kristiania

  Høyskolen Kristiania

  Kirkegata 24
  0107 Oslo

  Studiested

  Vil du vite mer?

  Fyll inn følgende felt for å få mer informasjon fra Innovasjonsledelse:

  Motta nyhetsbrev om utdanning
  OMTALER

  Det finnes ingen omtaler av denne utdanningen ennå. Bli den første!