Rett på master eller arbeidserfaring før master? - Forum

25.03.2013 19:42   Chris

Hei.

Til neste år er jeg ferdig med min bachelor i økonomi og adm ved handelshøyskolen BI (stavanger). Jeg er på 3. året nå, men på grunn av idrett og dårlige prioriteringer er jeg nødt til å ta opp noen fag for å kunne "skyte" over en bachelor. Jeg tenker veldig mye på veien videre etter fullført bachelor. Studere videre, eller starte karrieren min? Målet er uansett en master, med spesialisering innen økonomisk analyse eller anvendt finans. Har ambisjoner om god inntekt, dette er min største drivkraft. (Synes hva dere vil, det er det som motiverer meg )

Spørsmålene:

1. Næringslivet setter pris på utdannede individer, men jeg har inntrykk av at erfaring innen aktuelle bransjer henger like høyt. Vil det da ikke være fordelaktig å gå ut i arbeid med en bachelor, for så å ta en master når en har en del mer erfaring? Vil nå tro at en med master + 2-3 års arbeidserfaring er mer attraktiv i markedet enn en fersking med master uten nevneverdig arbeidserfaring.

2. Om jeg velger å jobbe etter fullført bachelor for så å ta master etter å ha tilegnet meg arbeidserfaring. Er det da mulig å kunne ta masteren på deltid? Slik jeg ser det er det bare BI som tilbyr deltidsmaster, og dette innen marketing management eller liknende. Det er ikke det jeg sikter etter. Har som mål å være sivøk med spesialisering innen økonomisk analyse eller finans. Ser ikke for meg at jeg skal kunne gå fra jobb og inn i et fulltidsstudium, da en legger opp til et høyere forbruk osv når man har fast jobb.

Og til slutt, det evige diskusjonstemaet: MBA vs. sivøk mtp. inntekt, anseelse i næringslivet, karrieremuligheter osv osv. Pros and cons!

Takk for svar!


Finn utdanninger innen kategorien