Hva er diplomstudier?

Diplomstudier i utlandet vil gi deg internasjonal erfaring, og kanskje være det som gjør at du får den jobben du vil ha. Les mer om diplomstudier her!

Diplomstudier kan være inngangsbilletten til det yrket du ønsker deg. Diplomstudier er ofte kortere og mer praktisk orientert enn sin akademiske motpart – bachelorgraden.

Diplomgrad gis til deg som har høyere utdanning med profesjonell og praktisk orientering over ett til to år. Denne graden må ikke forveksles med de faktiske vitnemålene og diplomene man får for akademiske grader.

Innholdet i diplomstudier

Diplomstudier er generelt kortere enn andre lavere grads utdanninger og har mindre fokus på forskning og teori. I stedet tilbys studentene mer praktisk erfaring – ofte med internships (praksisplasser) som del av utdanningen.

Diplomstudier i forskjellige land

I noen land gis sertifikater for gjennomført diplomgrad ved siden av andre akademiske grader. I disse landene anses utdanningen å være på et lavere nivå enn bachelorgraden. I andre land er diplomgraden mulig å gjennomføre på skoler som har spesialisert seg innen et fagfelt, imens bachelorgraden kun mulig å få på universiteter. Så fort du finner et diplomstudium du ønsker å søke på, anbefales du å ta kontakt med den aktuelle skolen for å få den spesifikke informasjonen som gjelder for denne.

Opptakskrav

Opptakskravene er generelt de samme som for bachelorgrader. Opptak til diplomstudier krever stor sett ikke noen tidligere akademisk erfaring, men vanligvis fullført videregående skole.

 Tilbake til begrepslisten 


Annonser