Finne bolig i utlandet

Skal du studere i utlandet og lurer på hvilke boalternativer som finnes? Vi har samlet informasjonen du trenger nedenfor!

Hvilke alternativer har du til bolig når du skal studere i utlandet? Dette avhenger veldig av hvilket land du har bestemt deg for å studere i. I denne artikkelen lister vi opp de tre vanligste alternativene for bolig når man studerer på høgskole eller universitetet rundt omkring i verden.

Er det første gang du skal oppholde deg i landet over en lengre periode, er det en god idé å gjøre noen forundersøkelser. Se om du finner noen erfaringer tidligere studenter har gjort seg gjennom noen søk på internett eller gjennom å kontakte skolen.

Halls of Residence

Mange store høyskoler og universiteter tilbyr muligheten til å bo i det som kalles "Halls of Recidence" eller studenthjem ("dorm rooms"). Disse kan ligne litt på de norske studentboligene hvor studenter vanligvis lever to og to og deler kjøkken og bad med flere andre studenter. Disse studentblokkene ligger ofte i nærheten av campus noe som gjør det svært beleilig – spesielt hvis du ikke er kjent i området. For deg som er utenlandsstudent er denne formen for bolig sterkt anbefalt, og enkelte ganger er det også obligatorisk. Dette er en fin mulighet til å få venner fra hele verden. Etter skoletid blir det ofte arrangert aktiviteter rundt disse boligene slik at man får mulighet til å bli kjent med andre. Derfor er det ikke bare et sted for å få søvn og mat.

Leie "off campus"

Det er også mulighet for å leie et enkelt rom eller en leilighet utenfor campus. Ofte deler man disse leilighetene sammen med andre studenter. Noen høgskoler og universiteter hjelper deg som student å finne bolig utenfor campus. Dette kan være til stor hjelp for deg som skal flytte til et annet land. Det er også mulighet for å leie privat og finne fram selv. Da er det viktig at du gjør grundige undersøkelser før du flytter slik at alt er 100 % i orden når du kommer fram.

Bo med en vertsfamilie

Et tredje alternativ noen skoler tilbyr er å bo med en vertsfamilie. Det vanligste her er å ha ditt eget møblerte rom i familiens hus og du vil spise måltid sammen med familien. Det er ikke påtvunget at du tilbringer all din fritid med vertsfamilien.

Kostnader 

Boligprisene for det å bo på campus, leie privat eller bo hos vertsfamilie varierer i stor grad over hele verden. Det er vanligvis noe billigere å bo i studentblokkene, Halls of Residence, enn å leie privat. De fleste universiteter har tilgjengelig informasjon om mulighetene for bolig for internasjonale studenter.

 Tilbake til begrepslisten


Annonser