Fra hotellutdanning til transportbransjen

Hvordan velger du en karriere som passer deg når det finnes utallige muligheter?

Dette spørsmålet stilte Synne seg da hun nylig ble uteksaminert fra Hotel Institute Montreux. Hun synes det er viktig å utforske så mange alternativer som mulig. Heldigvis, sier hun, åpner en fullført utdanning innen hotell- og restaurantbransjen dørene til muligheter utover dette også. I dette intervjuet forteller Synne om hvorfor hun valgte å praktisere i transportbransjen, avslører sammenhengen mellom å jobbe på et hotell og jernbaneadministrasjonen og forklarer hvorfor hotellkomptetanse er ettertraktet akkurat nå.

Hei Synne! Gratulerer med fullført utdanning ved Hotel Institute Montreuz. Føler du deg klar for å bygge karrieren din?

Da jeg begynte å studere ved Hotel Institute Montreux (HIM) visste jeg ikke helt hva jeg ville gjøre, og jeg skifter mening fra en tid til annen. Men det som er veldig bra med hotellstudiene ved HIM er at de gir deg allsidige ferdigheter som kan tilpasses mange ulike bransjer. Tross alt ønsker alle virksomheter å tilby sine kunder en hyggelig opplevelse, og det er jo det hotellstudier handler om. 

Har du selv jobbet utenfor hotell- og restaurantbransjen?

Ja, jeg praktiserer fortiden i Statens Vegvesen som administrator, noe noen kanskje vil si ikke er den vanlige veien å gå for en med utdannelse i hotell management.

Hva inspirerte deg til å bytte bransje?

Som jeg nevnte tidligere prøvde å finne ut av hva som var den rette karriereveien for meg. Jeg ville prøve noe annerledes. Dessuten var jeg klar for å flytte tilbake igjen til Norge. Jeg er så glad for at jeg tok denne sjansen, for det har hjulpet meg med å se mine karrieremuligheter i et nytt lys! Nå innser jeg at mulighetene er mye bredere enn jeg først trodde  – de strekker seg utenfor hotellbransjen også. 

Du hadde din første praksisperiode ved Radisson Blu Royal Park i en stilling på Rooms Division. Hvordan er den erfaringen forskjellig fra jobben din i transportbransjen nå?

Jeg tror at relasjonene mellom meg og kundene på begge arbeidsplassene er veldig ulike. Jeg gikk fra å jobbe med hotellgjester som ville ha hjelp til å få en bra og hyggelig tid på hotellet tll kunder som trenge  mer spesifikk hjelp med f.eks. kjøretøy, førerkort og liknende. Men overraskende nok er relasjonene enda mer personlige når jeg jobber ved Statens Vegvesen, ettersom jeg snakker med de samme kundene oftere. Til tross for disse forskjellene ser jeg at gjestfrihet er like viktig i andre bransjer. Det er også det jeg liker med utdanningen min – den er så allsidig!

Hva var den viktigste lærdommen du tok med deg fra dine praksisperioder?

Jeg har hatt fantastiske erfaringer fra begge! Jeg likte spesielt menneskene jeg har fått jobbe med. På grunn av mine fantastiske kolleger innså jeg faktisk at det er nettopp det å kunne gi og motta støtte til hverandre som gjør en arbeidsplass til en god arbeidsplass. Noen dager kan føles lange og arbeidsmengden kan bli tung, men om man har et fantastisk team som støtter og oppmuntrer hverandre kan arbeidsoppgavene bli morsomme.

Hvor viktig er relasjonene du har utviklet på HIM?

På Hotel Institute Montreux er ikke vennene du får av den “vanlige” typen som du møter et par ganger i uken. Vi tilbringer mye tid sammen. Vi studerer sammen, vi spiser sammen og reiser sammen. Jeg har fått noen fantastiske venner her og uten dem hadde ikke studieperioden vært like morsom.

Hvordan kan Sveits sammenlignes med Norge?

Da jeg først kom til Sveits så kjente jeg meg hjemme med en gang. Det har en vakker natur og en behagelig kultur. Det er faktisk ganske likt som Norge. En ting som er annerledes er at Sveits er så nære til alt. Jeg elsker å reise, så et helgeeventyr er bare en togreise unna. 

Om du skulle beskrevet kulturen på Hotel Institute Montreux med ett ord, hva skulle det ha vært?

Jeg tror at det må være mangfold. Både elever og lærerne ved HIM kommer fra mange ulike bakgrunner, og skolen arbeider hardt for å representere så mange ulike kulturer som mulig gjennom temakvelder, kulturdager og lignende

Selv om det ikke er en offisielle del av studieprogrammet så får man uansett en slags “kulturell utdannelse” ved å studere her. Bare det at man daglig prater med medstudenter fra hele verden har lært meg mye om våre likheter og ulikheter. Det har endret tankegangen min på hvordan jeg ser på andre. 

Kan du dele et fint minne fra hverdagslivet på universitetet?

Når jeg ser tilbake var de koselige morningene på HIM noe av det jeg likte best. Ettersom man bor sammen med andre studenter på campus finnes det alltid noen å ta en kaffe med og prate med før dagene begynte. Det er en av disse små fordelene ved å studere ved Hotel Institute Montreux som gjør det å studere der til en unik opplevelse. 

Takk Synne for at du deler dine erfaringer! Lykke til videre med karrieren din!Les mer om HIM - Business school

Bestill mer informasjon


Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om HIM - Business school.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.