Hvilken by er Norges beste studentby? Hjelp oss med å kåre vinneren - delta her 🎓

Drømmen om å bli hotellsjef

I dette intervjuet forteller May om sitt engasjement for læring, studentaktiviteter og spennende fremtidige karrieremuligheter etter endt utdanning.

Vi har pratet med en ambisiøs kommende hotellsjef. Med seks års arbeidserfaring i bagasjen bestemte May seg for å sette arbeidslivet på vent og begynne å studere for å løfte sin karriere og få flere yrkesmessige muligheter. Nå studerer hun ved Hotel Institute Montreux (HIM) og utfører for tiden sin praksisperiode på et luksuriøst femstjernes hotell i De forente arabiske emirater og kunne ikke vært mer fornøyd med sitt valg. 

Hei May! Før du begynte å studere ved HIM arbeidet du innenfor Food & Beverage (F&B). Hvorfor var det så viktig for deg å begynne å studere hotell-management? 

Etter å ha arbeidet en stund innom F&B-området ville jeg oppgradere min karriere og videreutvikle mine ferdigheter. Det forventes jevnlig at sjefer må ta beslutninger som kan være alt fra enkle til utfordrende. Beslutninger i F&B-avdelingen kan ha direkte innvirkning på både ansatte og gjester. Derfor må de være riktige. 

Hvorfor ville du arbeide innom akkurat luksushotell-bransjen?

Jeg husker når jeg selv fikk mulighet til å besøke et luksushotell, det var den beste opplevelsen noensinne. Det var derfor jeg ble interessert i luksushotell  – jeg ville skape sånne minner for mine fremtidige gjester også!

Jeg visste at HIM skulle gi meg de rette verktøyene for å ta bedre beslutninger i arbeidet mitt. I tillegg ville jeg også være i et internasjonalt miljø med mennesker med ulik kulturell og utdanningsbakgrunn. Jeg tror at slike erfaringer hjelper med med å bli bedre på å kommunisere generelt, noe som er ekstremt viktig innenfor hotell- og restaurantbransjen. 

Hvordan har HIM hjulpet deg med å utvikle kunnskapen du har fra tidligere arbeidserfaringer?

Før jeg kom til Hotel Institute Montreux kunne jeg bare det grunnleggende innenfor F&B-tjenester gjennom praktisk erfaring. Skolen ga meg en dypere forståelse for hospitality-bransjen, hvordan man bygger relasjoner med gjester og hvordan man arbeider i team. Jeg lærte meg at lidenskap og tålmodighet er de viktigste egenskapene for å lykkes i F&B. Jeg innså også hvor viktig det er med muligheten og evnen til å ta imot feedback og se andre perspektiv. 

Du er en aktiv student og engasjert i Student Ambassadors Forum (SAF). Hvorfor ble du medlem?

SAF er en organisasjon for studenter som vil utvikle ferdigheter i blant annet teamarbeid og tidshåndtering. Jeg var grønn ambassadør i vintersemesteret 2021 før jeg gikk ut i praksis. Jeg jobbet med hvordan vi kunne hjelpe skolen vår med å bli bærekraftig og miljøvennlig. Ofte oppfordret vi studentene på campus til å redusere matsvinn, rydde i områdene rundt skolen og liknende. 

Hvilken type av mennesker vil du si at Hotel Institute Montreux er til for?

Jeg tror det viktigste er at du er 100% sikker på at studiet er det du vil. Studiene ved HIM krever ditt fulle fokus og engasjement hele tiden. Det er en utfordring å håndtere studiets prosjekter med andre studenter, eksamener og generelt overholde de ulike tidsfristene. 

Vi har imidlertid små klasser på skolen, noe som gjør det lettere å lære seg fagene og ligge i forkant. Om det er noe du ikke forstår, tar læreren seg alltid tid til å forklare det bedre for deg. Så hvis du er klar for å lære – HIM er det perfekte stedet.

Når man ser på bildene dine så virker det så gøy å studere ved HIM! Hva er det som er så gøy med det?

Et arrangement som jeg liker er for eksempel en studiekveld som SAF ordner under eksamensperiodene. Studentene blir invitert til å studere sammen og ulike forfriskninger og drikke. Studiekvelden motiverer studenten til å øve til eksamen samtidig som man har det gøy, og distraherer også fra den typiske nervøsiteten man kan kjenne på før eksamen. Jeg synes det er en helt unik idé som man vanligvis ikke ser på norske universitet. 

Hvilke praksismuligheter tilbyr HIM?

Hvert år arrangerer SEG “International Recruiting Forum”, hvor flere selskaper fra hele verden samles for å lete etter og rekruttere talenter. Dette er en mulighet for besøkende studenter til å nettverke, bli intervjuet og motta praksistilbud.

Hvordan var prosessen for å få et praksistilbud for deg?

Etter å deltatt på arrangementet fikk jeg to tilbud fra ulike bedrifter, ett fra USA og ett fra  De forente arabiske emirater. Det var vanskelig for meg å velge mellom de to ettersom begge var veldig vellykkede. Heldigvis har HIM karriererådgivere som kan hjelpe deg med å finne hvilken praksisplass som passer best for dine fremtidige mål. 

Mitt mål er å bli F&B-sjef en dag. Etter å ha tenkt meg lenge om virket det som om Oberoi Beach Resort i De forente arabiske emirater stemte mer overens med mine ambisjoner, så det var det jeg valgte. Jeg har vært her på Oberoi i noen måneder nå, og jeg har lært meg veldig mye! Jeg har lært meg å se andres perspektiv, akseptere kritikk, tilpasse meg, være sikker på min beslutning, ta ansvar, være rettferdig og modig nok til å si ifra. 

Hva syntes du var best med Sveits, før praksisen din i De forente arabiske emirater?

Først og fremst er jeg takknemlig for alle de fantastiske menneskene som jeg traff på skolen, og som gradvis ble som en familie for meg. Jeg må også nevne det fantastiske landskapet i Sveits. Med alle de fantastiske opplevelsene der, vil disse fjelltoppene alltid få meg til å føle meg hjemme. 

Er du innstilt på en spesifikk karriere eller er du åpne for ulike muligheter?

Jeg er åpen for ulike muligheter ettersom jeg tror at ulike erfaringer får en til å vokse. Mitt langsiktige mål er imidlertid å bli F&B-sjef og General Manager noen år senere. 

Om du skulle beskrevet kulturen på HIM med ett ord – hva skulle det vært og hvorfor?

Det måtte ha blitt “familie”. Vi er en liten gruppe med mennesker som alltid kommer til å finnes der for hverandre uansett hva som skjer.

Takk May. for denne fine samtalen og lykke til med din fremtidige karriere!Les mer om HIM - Business school

Bestill mer informasjon


Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om HIM - Business school.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.