Ansvar for Midt- og Nord-Norge i BLINKEN AS

gauldal fagskoleNavn: Arve Lien Haugum
Utdanning: Kart og oppmåling ved Gauldal Fagskole
Yrke: Landmåler for BLINKEN AS

Jeg startet på Gauldal fagskole noen år etter jeg gikk idrettsfag ved Heimdal videregående skole. Jeg satset 100 % på skiskyting i noen år etter videregående og kom til et punkt der jeg heller ville studere og få meg jobb. Gauldal fagskole passet godt da det var to år og gode utsikter for å komme raskt i jobb.

I løpet av studietiden får man en praksisplass som gir gode erfaringer og man kommer i kontakt med personer i bransjen. Dette gjorde at jeg hadde jobb før jeg var ferdig på skolen.

Jeg startet i Geoland AS som var landmålingsavdelingen til BL Entreprenør. Der lærte jeg veldig mye på kort tid og det var høyt tempo med mange forskjellige landmålingsoppgaver. Etter ett år hos Geoland ble jeg tilbudt jobb hos PEAB Anlegg AS, og startet der som produksjonsstikker. Etter noen måneder som stikker kom behovet for drone-flyvning og jeg fikk jobbe 100 % med droneflyvning. Dette var veldig spennende og en artig del av det å være landmåler. Jeg jobbet i PEAB i litt over et år før jeg ble tilbudt jobb i BLINKEN AS. Her fikk jeg stilling som selger av landmålingsutstyr fra TOPCON og droner fra senseFly.

Nå har jeg kontor hjemme på gården og har ansvar for Midt- og Nord-Norge i BLINKEN AS. Her får jeg reise rundt i hele Norge, treffer mange trivelige folk og jeg trives veldig godt. I en slik jobb ser jeg mange forskjellige type jobber en kan få ved å studere landmåling.

Det er mange muligheter både i offentlig og privat sektor etter at man har studert på Gauldal fagskole.

– Arve Lien HaugumLes mer om Trøndelag høyere yrkesfagskole, studiested Gauldal

Bestill mer informasjon


Bestill informasjon

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om Trøndelag høyere yrkesfagskole, studiested Gauldal.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen


reCAPTCHA logo Denne hjemmesiden er beskyttet av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Brukervilkår gjelder.